Doğum sonrası saç dökülmesi normal mi ?

Uzman SühaN

Administrator
Doğum sonrası saç dökülmesi normal mi ?
doğum sonrası saç dökülmesine çözüm,doğum sonrası saç dökülmesi ne zaman biter,doğum sonrası saç dökülmesi için şampuan,doğumdan sonra saç dökülmesine ne iyi gelir,doğumdan sonra saç dökülmesi ne kadar sürer,doğum sonrası saç dökülmesi nasıl önlenir,doğum sonrası saç bakımı




doğum sonrası saç dökülmesi.jpg










Hamilelik ve doğum, vücuttaki hormon düzeylerini büyük ölçüde değiştirir. Hormonlardaki bu değişiklikler, saç üzerinde etkilidir. . Doğumdan yaklaşık üç ay sonra saçlarınız dökülmeye başlar . Doğum sonrası saç dökülmesi tamamen normaldir - ancak bunu durdurmak için yapabileceğiniz şeyler vardır. Uykusuz geceler, ağlayan bir bebek, yeteri kadar dinlenememe ve strese maruz kalma. Tüm bunlar saçlarınızın dökülmesine neden olabilir.Bunun normal ve geçici olduğundan ve bu saç dökülme oranının devam etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Hamilelik sırasında hormonlarınız dramatik olarak değişir. Hormonlar, hamilelik saçlarınızın ve doğum sonrası saç dökülmesinin en büyük sebebidir. Gebelik sırasında, yüksek östrojen düzeyiniz normal saç dökülme oranınızı önledi.Doğum sonrası saç dökülmesi bebeğiniz doğduktan her hangi bir zaman diliminde gerçekleşebilir.




Postpartum saç dökülmesi geçici bir olgudur. Sadece hamilelikten sonraki ilk birkaç ay sürer ve biraz özenli bakım dökülmeyi kontrol altına alacaktır.Hamilelikten sonra saç kaybetmek oldukça normaldir ve hiç endişelenmenize gerek yoktur. Hamilelik sırasında, yüksek östrojen seviyeleri nedeniyle, saçların büyüme aşaması uzar. Dinlenme modunda çok az kıl vardır ve genel saç dökülmesi daha azdır. Sonuç olarak, hamilelik sırasında, kadınlar daha kalın ve daha güçlü saçlara sahiptir. Doğum sonrası işler değişir. Vücuttaki östrojen seviyesi düşer ve aniden çok sayıda folikül dinlenme moduna girer ve aniden düşmeye başlar. Diğer hormonlardaki ani değişiklik de buna neden olabilir, ama kalıcı değildir. Hamilelikten sonra, anneler genellikle 6 ila 8 ay süren bir dökülme döneminden geçer. Bu nedenle, yeni bir annenin hayatındaki bu büyük değişim kalıcı değildir.




Ortak nedenler


Hamilelik sonrası saç dökülmesine neden olan şey artık bir sır değildir. Saç dökülmesinin gebelik sonrası en sık nedeni, östrojen seviyelerindeki düşüştür. Bu, dinlenme moduna girmesi ve doğumdan 4 ay sonra düşmesi için daha fazla saça neden olur. Bu faz yeni annelerde 6 ila 8 ay sürer ve tamamen normaldir. Ancak saç dökülmeye devam ederse, anemi veya postpartum tiroidit nedeniyle ortaya çıkabilir. Her iki durum da tedavi edilebilir ve aynı şekilde bir doktora danışılmalıdır.



Bebeğin doğumundan sonra östrojen seviyeleri düşer ve kortizol adı verilen stres hormonunun seviyeleri yükselir. Bu hormonal dalgalanmalar, birçok saç folikülünün aynı zamanda tüm saç döngüsünün dökülme evresine geçmesine neden olur. Doğumdan dokuz hafta sonra, saçların yaklaşık % 30'u dökülür . Emzirme, saç dökülmesine neden olmaz. Her kadın doğum sonrası saç dökülmesine maruz kalmaz, eğer gerçekleşirse, bunun çok normal ve doğal bir süreç olduğunu hatırlayın. Çoğumuz doğumdan sonraki üçüncü ayda ya da emziriyorsanız biraz daha sonra saç dökülmesini yaşarız. Elbette kadınların streslerini, kaygılarını, beslenme eksikliklerini, metabolizmadaki değişiklikleri ve aşırı şekillendirmeyi de içeren saçlarını kaybetmelerinin başka nedenleri de var.Sağlıklı saçlar için dengeli bir beslenme de önemlidir, bu nedenle bol miktarda demir, kepekli meyve, sebze ve meyve yediğinizden emin olun. Ayrıca yeteri kadar dinlenin ve uyuyun.Stres altında olmak saç dökülmesini artırabilir. Stresten kaçının. Temiz havada yürüyüş, yoga stresinizi yönetmeye yardımcı olacak aynı zamanda sizi gevşetecektir.Doğum sonrası saç dökülmesini azaltmanın en iyi yolu, gereksiz kırılmayı veya ek incelmeyi önlemek için saçı mümkün olduğunca sağlıklı tutmaktır.


Tedaviler



Doğum sonrası saç dökülmesi doğal bir süreçtir ve çoğunlukla önlenemeyen hormonal değişikliklere bağlıdır.

Doğum öncesi vitamin takviyesi, gebelik sonrası saç dökülmesinin kontrol edilmesinde gerçekten yardımcı olabilir. Doğum öncesi vitamin almadan önce doktorunuza danışın.

Hamilelikten sonra sağlıklı ve doğru beslenme çok önemlidir. Saçınızı da sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

Yıkarken veya tararken saçınıza nazik davranın. Saçlarınız için hacimli şampuan kullanın ve saçınızı sadece gerektiğinde yıkayın. Ayrıca, geniş aralıklı dişlere sahip tarakları kullanın.

Doğrudan saçlarınızda ısı kullanmaktan kaçının. Geri dönüşümsüz hasara neden olabilir.

Saçınızı çekecek ve köklerinden kırılmasına neden olacak sıkı tokalar kullanmayın

Stresten kaçının bebeğinizle eğlenmenin tadını çıkarın.



Saç dökülmesini önleme



Saç dökülmesini en aza indirgemenin yanı sıra, denenmiş ve test edilmiş postpartum saç dökülmesi çözümünün bir listesi:


Demir, çinko ve vitamin bakımından zengin beslenin.

Doğumdan sonra saç dökülmesine yönelik ev ilaçları, saç derisi üzerine doğrudan beyaz yumurta ve zeytinyağlı bir ev yapımı saç maskesini kullanmayı içerir. Bu maskeyi saçınıza uygulayın

Çemen otu tohumu gece boyunca bekletin ve süzülmüş suyu doğrudan kafa derisine uygulayın ve bir iki saat bekletin.

Diyetinize yoğurt ekleyin ve saç maskesi olarak kullanın.

Saçlarınızı yıkamadan önce büyümesini arttırmak için saçınızı ılık bir şekilde yağlayın. Zeytin yağı kullanabilirsiniz

Amla suyu için veya saçı güçlendirmek için saf amla yağı uygulayın.

Hindistan cevizi sütünün doğrudan saç derisine uygulanması da saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.

Diyetinize kuru meyve ve keten tohumu ekleyin. Omega-3 ve yağ bakımından zengindirler ve saçların güçlendirilmesinde yardımcı olurlar.



Sağlıklı Saç Büyümesini Teşvik Eden Gıdalar





İyi dengelenmiş bir diyet yemek saçlarınız için harikadır. Haftalık yemek planınıza aşağıdaki yiyeceklerden bazılarını dahil ettiğinizden emin olun:


Somon ve uskumru gibi balık

Tatlı patates

Avokado

Fındık

Tohumlar


Diyetinizin saçınızın sağlığı üzerinde bir etkisi olabilir. Belirli yiyecekleri yediğinizde, sağlıklı saçlarınızın olmasına yardımcı olabilirsiniz. Saçlar proteinlerden oluşur. Diyetinizde yeterince protein almak saçlarınızı güçlü tutmanıza yardımcı olacaktır. Yüksek emir içeriğinden dolayı yağsız et tüketin.Vejetaryen demir kaynakları soya fasulyesi, mercimek ve ıspanaktır.Sebze ve meyveler, kıl foliküllerinin korunmasında yardımcı olabilecek flavonoidler ve antioksidanlar içerebilir. Bol sebze ve meyve tüketin. Saçları sağlıklı ve güçlü tutmak için bazı takviyeleri alın. Ancak takviyelere başlamadan önce doktorunuza danışın.B, C, E ve çinko vitaminlerini deneyin.


Kekik, biberiye ve sedir ağacı yağları ile karıştırılmış lavanta yağının uygulanması bazı saç dökülmelerinin tedavi edilmesine yardımcı olabilir.Evde, masaj anahtarıdır. Kan akışını hızlandırmak ve kökleri beslemek için, her sabah iki ila üç dakika boyunca kafa derisine masaj yapın.Hacimli bir şampuan kullanın. Bu şampuanlar saçı kaplayan ve saçların daha dolgun görünmesini sağlayan protein gibi maddeler içerir.İnce saçlar için formüle edilmiş bir saç kremi kullanın. Saç kremini öncelikle saçınızın ucunda kullanın. Saç derisine ve saçınızın tümüne uygulanan saç kremi, saçları döker.İnce saçlar için en iyi şampuan ve saç kremi bulmak gerçekten bir deneme yanılma meselesidir. Bu durumda dermatoloğa danışın.


Bazı saç kesimleri saçları daha dolgun gösteriyor. Yeni kesim bir saç modeli deneyin.Hamilelikten sonra, östrojen seviyeleriniz normalden daha düşük olacaktır. Hormonal doğum kontrolü östrojen seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir, bu da hamilelikten sonra saç dökülmesini önleyebilir.Saçınızı temiz tutmak ve koşullandırmak saç sağlığınızı koruyacaktır.Doğum sonrası saç dökülmesi genellikle yaklaşık 6 ay sonra yavaşlar ve doğumdan sonraki bir yıla kadar bir dereceye kadar devam edebilir (özellikle emziriyorsanız). Doğum sonrası saç dökülmesi doğumdan iki ila dört ay sonra ortaya çıkar. Bu 24 haftaya kadar devam edebilir, ancak 15 aydan uzun sürmesi nadirdir.Aşırı saç dökülmesinin temel nedeni ile başlamak her zaman daha iyidir. Doktorunuzla görüştükten sonra tanımlanabilecek demir, çinko veya diğer gerekli besin maddelerinde düşük iseniz, diyetinize odaklanmalısınız. Doktor tarafından reçete edilen takviyeleri ile birlikte, diyetinize doğal demir, çinko ve vitamin kaynakları ekleyin. Saç dökülmesini durdurmak için C vitamini ve B kompleksinden zengin gıda maddeleri yiyin. Bu vitaminler, baklagiller, bezelye, yeşil yapraklı sebzeler, portakallar, maya, filizler, lor, ayran, soya, kepekli tahıllar ve sert kabuklu yemişlerde bulunabilir. Bunları düzenli olarak tüketmek, saç dökülmesinin azaltılmasında yardımcı olacaktır.Saçınızı şekillendirmek için ısıtma araçlarını kullanmaktan kaçının. Sık boyama, saça daha fazla sorun çıkarabilir. Doğal olarak kurumasına izin verin, çok sık saç kurutmak için fönü kullanmayın. Bu saçların köklerini zayıflatır. Asla ıslak saçları taramayın. Saç dökülmesini önlemek için ıslak saçlar için geniş dişli tarak kullanın. Saç dökülmesi problemi olanlar için jeller veya spreyler kesinlikle tavsiye edilmez.Hamilelik sırasında, östrojen seviyesindeki bir artış, büyüme fazını uzatır ve dinlenme fazını durdurur. Bu, dinlenme aşamasında daha az saç ve daha az saç dökülmesi anlamına gelir. Bu, saçın daha dolgun ve parlak görünmesini sağlar. Postpartum saç dökülmesi hormonal düzeydeki bir değişikliğin bir sonucudur ve emzirme ile ilgili olmayabilir. Doğumdan sonra vücudun normale dönmesi biraz zaman alacaktır. Bu dönemde hormonal dalgalanmalar saç dahil olmak üzere vücutta birkaç değişiklik yapabilir. Şiddetli saç dökülmesi doğumdan sonra aylarca devam ederse, dermatoloğu ziyaret edin. Ancak, çoğunlukla, doğumdan sonra saç dökülmesi kısa süreli bir endişedir.
 
Her insan saçı bir yaşam döngüsüne sahiptir büyür, sonra dinlenir, dökülür.Ancak hamilelik sırasında bu döngü değişir.Hamileyken östrojen, saç büyüme döngüsünü uzatır - saçlar daha uzun süre dinlenme evresinde kalır.Doğum sonrası saç dökülmesi doğumdan sonra özellikle üç ila dokuz ay arasında çok yaygındır.Bebek doğduğunda ve östrojen seviyesi normale döndüğünde, hamilelik sırasında ortaya çıkan tüyler büyümeyi durdurur . Bebek doğduktan yaklaşık üç ay sonra, bir kadın ekstra saçlarını kaybetmeye başlar. Bir müddet sonra saçlarınız normal döngüye dönecektir. Bol bol meyve ve sebze yiyin. Meyve ve sebzelerdeki besinler saçlarınızı korumaya ve büyümesine yardımcı olabilir. Saçlarınızı ıslakken taramayın. Saç dökülmesi gerçekleştiğinde boya, ısı gibi işlemler uygulamayın.Doğum sonrası saç dökülmesi birçok yeni anne için sık görülen bir durumdur. İyi olan şey, saç dökülmesinin sadece geçici olmasıdır. Saç dökülmesi bir yıldan fazla devam ederse mutlaka hekime görünün..
 
Saçlarım da dökülme var açılmalar da olmaya başladı doktora gittim testler yaptırdım ama hiçbir sorun çıkmadı. Saç çıkarıcı keratin seti kullanmaya başladım tavsiye üzerine saçlarım da dökülme durdu açılmalarda da etkisi olmaya başladı. Bu kadar zaman dökülme ve açılmayı boşa takmışım kafama saç çıkarıcı titanyum seti çözümmüş
 
Geri
Üst