doğum yapan kadın işyerinde neler taep edebilir?

birtutamanne

Yeni Üye
Üye
doğum yapan kadın işyerinde neler taep edebilir?
işe dönme
işyerinde çalışma koşulları

selam kızlar;
daha doğum yapmadınız ama inan zaman okadar çabuk geçiyorki bir bakıcaksınız bebeğiniz doğmuş ve işe geri dönüş başlamış bile
peki haklarımız varmı neler talep edebiliriz
Kadınlar çalışma şartları bakımından Anayasa kapsamında özel olarak korunurlar. Bu doğrultuda hamile, yeni doğum yapmış ve emziren kadınlar lehine kanuni düzenlemeler yapılmıştır.


• Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren işçilerin çalışma saatlerini ve ara dinlenme zamanlarının geçici olarak yeniden düzenlenmesini talep edebilir. Çalışma saatlerinin gece süresine ve hamilelerin çalışmalarının günün erken saatlerine rastlamaması için gereken önlemler alınır.


• Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren işçilerin postüral (duruş) problemlerini ve kaza riskini azaltacak şekilde yeniden düzenlenir, mümkün olduğu durumlarda oturarak çalışmaları sağlanır.


• Hamile ve yeni doğum yapmış işçinin, kişisel ihtiyaçları göz önüne alınarak, beslenme molasının, temiz içme suyu temininin ve diğer ihtiyaçlarının kendileriyle de istişare edilerek karşılanması sağlanır.


• Çalışma hızının, saatlerinin ve işteki yoğunluğun işçinin önerileri dikkate alınarak mümkün olduğunca uygun hale getirilmesi için gerekli şartlar sağlanır.


• Hamile ve yeni doğum yapmış işçinin yalnız çalıştırılmaması esastır. Ancak zorunluluk halinde hamile ve yeni doğum yapmış işçinin yalnız çalıştırılması gerektiğinde işyerinde bulunan diğer çalışanlarla kolayca iletişim sağlayabilmeleri için gerekli önlemler alınır.


• Yüksekte çalışmalarda, gebe işçinin çalışma yerlerinin platform, merdiven gibi yüksek ve düşme tehlikesi olan yerlerde olmaması için gerekli düzenlemeler yapılır.


• İş stresi ile ilgili olarak; gebe, yeni doğum yapmış ve emziren işçiyi, çalışma koşulları, çalışma saatleri, müşterilerle ve üçüncü kişilerle ilişkiler, iş yükü, işini kaybetme korkusu gibi stres faktörlerinden koruyucu önlemler alınır.


• Düşük veya ölü doğum yapmış veya doğumdan sonra bebeğini kaybetmiş işçiyi stresten korumak için özel itina gösterilir.


• Hamilelerin, ayakta çalışması gereken işlerde, mümkün olan durumlarda oturması sağlanır, sürekli oturarak veya ayakta çalışma engellenir, çalışmanın böyle düzenlenmesinin mümkün olmadığı durumlarda dinlenme araları artırılır, ayrıca hamileliğin gelişimine göre gerekli önlemler alınır.


• Hamile işçinin sigarasız ve dumansız bir ortamda gerekli aralıklarla oturarak veya rahatça uzanacak şekilde fiziksel ve zihinsel olarak dinlenmesini sağlayacak şartlar temin edilir.


• Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren işçinin sık tuvalete gitme ihtiyacı göz önüne alınarak uzun süreli çalışmalar ve ekip çalışmaları bu gereksinime uygun olarak düzenlenir. Ayrıca enfeksiyon ve diğer hastalıklara karşı gerekli hijyen şartları sağlanır. Gebe ve yeni doğum yapmış işçinin, kişisel ihtiyaçları göz önüne alınarak, beslenme molasının, temiz içme suyu temininin ve diğer ihtiyaçlarının kendileriyle de istişare edilerek karşılanması sağlanır.

kaynak:hürriyet

calismak-1890.jpg
 
Geri
Üst