Doğuma hazırlık bebek için alışveriş listesi

Hamilelik sürecinin belirli bir döneminden sonra alışveriş yapmaya karar verdim. Daha doğrusu cinsiyet belli olduktan sonra renk konusunda daha rahat davranarak alışverişimi yaptım. Kız bebeğim olacaktı ama her yeri pembe eşyalarla doldurmadım. Aksine daha soft ve dinlendirici renkler tercih ettim. Genelde çevremdeki tecrübeli insanların yönlendirmesi ile işime yarayacak pratik şeyler aldım.


Aldığım kıyafetlerin pamuklu olmasına dikkat ettim. Bebeklerin cildi hassas olduğu için bu önemli etkenlerden bir tanesi. Penye zıbınlar, pijamalar, yelekler, ceketler, çıt çıtlı badiler, çoraplar ilk alınması gereken giyim eşyaları arasındadır. Ayrıca yumuşak kumaşlı olmalarına da dikkat ettim. Tüysüz yünlerden battaniyeler ördürdüm. Penye battaniyeler de tercihlerimin arasında yer aldı.
 
Ben hamile olduğumu öğrendiğim an bebeğime ilk olarak zıbın ve patik almıştım. Bebeğim henüz yeni olduğu için cinsiyeti hakkında fikrim yoktu. Hamileleğiminin ilerleyen aylarında cinsiyet belli olunca tüm eksiklikleri giderdim. En son bebeğin bebeğin beşiğini aldım.Ne bileyim Bizde erken dönem bebek için hazırlık yapmanın iyi olmadığı hurafesi varda. Bebek dünyaya gelince yığınla birde hediye geldi . Aldıklarımın çoğunuda kullanamadım. Zaten bebekler çabucak büyüyor. Bu yüzen herşeyden kararında almak en doğrusu.
 
Nerdeyse prefabrik ev parası harcadım bebeğime . Şu organik olsun bu organik olsun derken canına sağlık bir dünya para harcadık. Özellikle organik karyolalar çok pahallı .
 
Geri
Üst