Dondurma kızartması nasıl yapılır?

BeyazMelek

Daimi Üye
Dondurma kızartması nasıl yapılır?
dondurma kızartması
dondurma kızartması tarifi


Marifetli hanımların mutfaklarından enteresan tatlar çıkmaya devam ediyor. Şimdi sizlere sunacağım bu dondurmalı tatlıyı en kısa zamanda evimde de denemeyi düşünüyorum doğrusu oldukça güzel bir tatlıya benziyor. Sizlerde benim gibi beğendiğseniz hadi mutfağa meleklerim :D

dondurma-kizartmasi-3b9.jpg


Malzemeler:
Dış Kabuğu İçin:
1 adet yumurta akı
1 bardak robotto öğütülmüş kahvaltılık mısır gevreği
yarım bardak iri rende Hindistan cevizi
İç Malzemesi:
Carte d’Or Classic Kaymak
Kızartmak için sıvı yağ
Süslemek için benmari bitter çikolata ve meyve
Hazırlanışı:
Öncelikle 4 peçete büyüklüğünde kare strech naylonumuzu tezgahımıza serelim. Küçük bir kapta toz haline getirdiğimiz mısır gevreğini ve hindistancevizi rendesini karıştıralım. Diğer bir kapta bir yumurta akımızı hafifçe çırpalım.
Dolaptan Carte d’Or kaymaklı dondurmamızı çıkartıp kepçe ya da kaşıkla mümkün olduğu kadar düzgün bir top dondurma çıkaralım. Avucumuzla formunu düzeltip önce yumurta akına sonra mısır gevrekli karışımımıza bulayalım. Naylon filmimizin üzerine koyup küçük bir düğüm atıp buzluğa kaldıralım. Aynı işlemi diğer top dondurmamız içinde yapıp, buzlukta 15 dakika kadar bekletelim. 15 dakika sonra dondurmamızı alıp naylonundan çıkarıp tekrar yumurta akına ve tekrar mısır gevrekli karışıma bulayalım ve tekrar naylonuna sarıp bir 15 dakika daha beklemesi için buzluğa kaldıralım.
15 dakika sonra küçük derin bir kapta 2 bardak kadar yağı kızdıralım yağın iyice kızdığına emin olduktan sonra dolaptan dondurma topunu çıkarıp yağın içine atalım hafifçe döndürerek kızartalım ki bu işlem 30 saniye bile sürmeyebilir. Dışı altın sarısı olan dondurma toplarımız alıp servis tabağına koyalım çikolata sosu ile dış sıcaklığı geçmeden ama içindeki dondurması da erimeden hemen servis yapalım :)
Tarif hakkında Notlar: İstenilen dondurma çeşidi ile yapılabilir. Hindistan cevizi dışındaki kıtırlık ve o muhteşem kokusu için şart ama sevmeyenler hindistancevizi rendesi kullanmayabilirler. Dondurma toplarından bu şekilde çok sayıda yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Özellikle bayramda misafirleriniz geldiğinde kızartıp servis edebileceğiniz şaşırtıcı bir tatlı olduğunu söyleyebilirim. Afiyet olsun.
 
ilginç denemek lazım :D
 
Geri
Üst