Düğün çorbası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Düğün çorbası
Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=)
dugun-corbasi1-5763.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-45 gr. tereyağı (3 çorba kş.)
-350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış)
-1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış)
-500 ml su (2 su bardağı)
-1 adet limon (suyu)
-25 gr. un 3 çorba kş.
-2 adet yumurta
-1.lt et suyu (4 su bardağı)
-tuz
-1/2 Çay kş.tatlı toz kırmızıbiber
-domates salçası
-1/2 çorba kş. kuru reyhan
ya da kuru maydanoz.

Yapılışı:

1.Tencerede yağırı yansım eritin. Yağ kılınca erleri içine atıp biraz kızartın. Üzerlerine soğun suyunu ve suyu ekleyip, bir taşını kaynatın, Ateşi kısıp etler iyice yumuşayıncaya, kadar pişirin,

2.Bir kapta limon suyunu ve unu yumurtalarla birlikte çırpın, Bu terbiyeye er suyunu katıp karıştırın, Terbiyeli et suyunu süreçten süzdürüp, hiç topak kalmaması için sürekli karıştırarak çorbaya yedirin. Bir taşım kaynatıp ateşlen alın. Tuzunu ayarlayın.

3- Bu arada tavada tereyağını kırmızıbiber ve salca ile ezerek kızdırın. Etleri tenceredeki çorbanın içine boşaltın, Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip, reyhan ya da maydanoz serpiştirerek servis, yapın.
 
Geri
Üst