Dünya'nın En Çok Çocuk Doğuran Kadını Mariam Nabatanzi

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Dünya'nın En Çok Çocuk Doğuran Kadını Mariam Nabatanzi
Dünyanın en çok çocuk doğuran kadını 44 çocuklu kadın Mariam olmayabilir ama bu insan üstü çabasını hemen konuya başlamadan önce ayakta alkışlıyorum. Rabbim Tüm kadınların özellikle de çok çocuk bakmak zorunda bırakılan kadınlarımızın yardımcı olsun.

Şimdi Hikaye bundan yıllar yıllar önce Uganda'da geçiyor. Mariam Nabatanzi isimli bu kadının toplamda yaptığı doğum sayısı 44 meleklerim Evet sizler bir iki doğururken aman sezeryan mı olsun aman yapabilir miyim ? Doğurabilir miyim ? diye düşünün durun bu kadın tam tamına 44 çocuk getirmiş dünyaya ve bunların tamamına da üstelik beş para etmez kocasının yardımı olmadan bakıyor.

dünyanın en çok çocuklu kadını.jpg


Mariam Nabatanzi İçin Uganda'da Hayat Zorluklarla Dolu Başlamış

Daha henüz belki regl bile olmadan babası tarafından kelimenin tam anlamı ile para karşılığı hem de kendisinden 27 yaş büyük bir kişi ile evlendirmişler. Evlendirmişler diyoruz bunlar öyle diyor ama malesef bu yaştaki bir kız çocuğunuz bir bilgisi olamaz ne bilir evlenmeyi evliliği satılmış demek daha kolay olacaktır. Evlendiği senenin ertesi yılında çocuklarını kucağına almaya başlıylor. Çocukları evet yanlış duymadınız ilk doğumda ikizleri ertesi sene ise bu kadının üçüzleri başka bir yıl da tam tamına dördüzleri oluyor. İnanılır gibi değil ama malesef böyle. Rabbim verdimiydi veriyor. Kim geçebilir ki önüne.....

44 çocuklu kadın Mariam Nabatanzi.jpg


Daha küçücük bir kız çocuğu iken yani ergen bile değilken belki evlilikle çocukları ile hayatın ne kadar zor olduğunu anlamaya çalışmış ve hala da anlamaya çalışıyor. Düşünün Melekler tam 38 çocuk bakıyor. Başta babaları ile ilgili kalas işe yaramaz gibi bir kelime kullandım ama hak ediyor beyefendi. İlk resimden babalarını görebilirsiniz. Zira, bu kalas arkadaşın eski eşlerinden ilişkilerinden olan çocuklarının sayısını bilmiyor üstelik bu kalas arkadaşlar o çocukları da bu kadına getiriyor ve bakmasını istiyor. Ha bakmıyor musun hoşuna mı gitmedi o vakit dayak geliyor ardından Mariam'a...

dünyanın en çok yumurtlayan kadını Mariam.jpg


Bu kadar çocuk yeter Doktora Gidiyorum Der ve İnanılmaz Bir Haber alır !

Bir düzine çocuktan sonra artık işler iyice çığrından çıkınca doktora gider ve müdahele yapılması istediğini söyler. Kapsamlı bir muayene yapan doktor Mariam'a hayatımda bu kadar fazla yumurtlayan bir kadın olmadığını, müdahele etmemiz durumunda hayatınız tehlikeye girecek deyince malümaliniz 44 çocuk dünya gelir ve tabiki Mariam'ın başına kalır. " Allah'ın bir hediyesi " diyor Mariam, çocukları için ne kadar da güzel düşünüyor. Ama en büyük sıkıntısının, çocuklarını babasız bir şekilde büyütmek zorunda olduğunu anlatıyor...

Sürekli olarak ortadan kaybolup gününü gün eden, aylarca hatta bi kaç yıl boyunca bile ortalarda görünmeyen bir kocadan bahsediyoruz. En büyük çocuğu 23 yaşında olan Mariam büyük çocuğunuz 13 yaşından bu yana babasını hiç görmediğini söylüyor ama bunlar sıkıntı değil şikayet edecek üzülecek vakte sahip değilim diyor.

Dünyanın En çok doğuran kadını kim.jpg


Bu eli öpülesi kadın bütün çocuklarını okutmak için elinden geleni yapıyor. Çocukları da bu kadar fakirliğin içinde, annelerinin umutlu olmasını sağlayacak tepkiler vererek okumak istiyorlar. Onları avukat, öğretmen, doktor olarak görmeyi çok istiyorum diyor.

BU KADAR ÇOCUĞU NASIL BESLİYOR MARİAM ?


Eskiler iyi bilirler, Yokluk Beni Mecbur Etti, diye bir deyim vardır. Yani yokluk insanı değişik işlere yönelmeye öyle ya da böyle iter. Mariam için de aynısı olmuş, şifalı bitkiler topluyor, insanlara pasta pişiriyor, inşaatta çalışıyor, saç örüyor etkinlikler düzenleyip, yeni evlenecek olanların gelin başlarını bile yaparak para kazanıyor ve ekliyor,

" Yaşamak için insan üstü bir mücadele veriyorum ve bunu her gün ama her gün yapıyorum, ben çocuklarımı asla yüz üstü bırakmayacağım ve terk etmeyeceğim " diyor ANNE Mariam, haa erkeklere de tavsiye veriyor tabiki, " Sorumluluklarınızı asla unutmayın, çünkü evlilik çocuklarınızı birlikte büyütmek için kurulmuş bir bağdır " diyor Kalas erkeklere,

Sevgili Meleklerim, şimdi lütfen şapkanızı önünüze alarak bir kez daha düşünün. Hayatınız gerçekten zor mu ? Çağın vebası olan şikayet hastalığından müzdarip misiniz ? Hep sizden daha iyi hayatları, eltileri, komşuları sanatçıları görüyor gözünüz. Bir kez de bu kadının yerinde olduğunuzu düşünün, empati yapın yahu biraz ?

Sizin böyle bir durumunuz olsun ister misiniz ? Tamam tamam hiç bir meleğim istemez de, Böyle bir durum sizin başınızda olsa neler yapardınız ? Değerli yorumlarınızla katılım bekliyorum.

Sevgiyle kalın, yüreği kooooocaman Anneler, anne adayları...
 
Bu arada kızlar Dünyanın tarihe geçmiş en çok çocuk doğumu yapan kadını ile ilgili de sizlere bilgi vereyim istiyorum. Ola ki konuyu Google araması ile bulur gelirsiniz bu bilgiyi de verelim sizlere yazmamışlar ben yazayım. Rusya'da yaşayan Valentina Vassilyeva isimli bir köylü kadın var bu kadın tarih olarak ta 1725-1765 yılları arasında toplamda 69 çocuk dünyaya getirmiş. Çocuklardan 16 tanesi çift kız 7 tanesi de üçüz ve dördüz şeklinde dünyaya gelmiştir. bilginiz olsun.

Dünyanın en çok cocuk doğuran kadını Valentina Vassilyeva.jpg
 
Süper bilgiler için teşekkür ediyoruz. Konu başlığında da yani yazının girizgahında belirttik bu kadın değil diye siz gerekli bilgileri vermişsiniz yaptığımız araştırma da doğru yazdığınız da anlaşılıyor. Valentina Vassilyeva ismi doğrudur Maşallah :)
 
Geri
Üst