Düşük Riskini Artıran Faktörler Anne Adaylarına Sesleniyorum

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Düşük Riskini Artıran Faktörler Anne Adaylarına Sesleniyorum
Düşük Riskini Artıran Faktörler- Düşük bir gebelikte kesinlikle olmasını istemediğimiz bir olgudur. Ama ne yazık ki çoğu gebelikte ya bir sebebe bağlı ya da hiç bir sebep olmadan düşükler meydana gelebilmektedir. Kimi zamanda kadınlar daha hamile olduğunu öğrenmeden bile gebelik düşüklere bağlı olarak sonlanabilmektedir. Peki düşük riski neden oluşur? Düşük neden olur? Düşük riskini artıran faktörler nelerdir? Düşük yapanlar ve düşüğün belirtileri nelerdir yazımızı inceleyebilirsiniz. Yazımızda bu önemli bilgilere yer vereceğiz.

düsük riski neden olur.jpg


Düşük yaşayan anne adayları genellikle bu düşükle ilgili kendilerini suçlayabilirler. Ama bu doğru değildir. Gebelikler zaten ilk 13 haftası risk grubuna giren gebelik haftasıdır. Gebeliğin oluşumu da bu ilk 13 haftada yani 3 aylık dönemde gerçekleşmektedir. Hatta bu risk daha döllenme olurken düşüğün zaten olabileceğini gösterir. Düşükler ne yazık ki 5 gebelikten birinde görülen bir durumdur. Önemli olan gebe olduğunuzu öğrendikten hemen sonra doktor kontrolleri çok önemlidir. Bu risk grubunda kimler yer alıyor ayrıntılı bakalım sevgili anne adayları.

Uzmanların da dediği gibi en çok düşük riskini tetikleyen sebep B12 vitamin eksikliği yine folik asit vitamini eksikliği de düşüğe kapı aralıyor. Omega 3 eksikliği de yine aynı şekilde düşüklere yol açabilen önemli eksikliklerden.

İkinci düşük risk faktörü de kromozom bozuklukları. Kromozom genetik bozukluklar genelde en yaygın düşük sebebi olarak kayıtlara geçmiştir. Bu durumda embriyonun daha oluşum aşamasında bir şeylerin ters gittiği anlamını taşır. İlk 3 ay içinde eksik kromozomlar bebeğin gelişimini durdurur ve düşük gerçekleşir.

Bir diğer düşük risk faktörü de annenin yaşıdır. Özellikle 35 yaş üzeri hamilelik yaşayan anne adaylarının düşük yaşama ihtimali artmaktadır. 20 li yaşlarda bir gebelikle 40 lı yaşlarda bir gebelik aynı olmayacaktır tabii ki. 40 lı yaşlarda düşük riski yaşanma riski 20 li yaşlara göre 2 kat daha fazladır.

Düşük yapma riski yine normal gebeliklere göre çoğul gebelik yaşayanlarda daha fazla yaşanır. Oluşan ikiz ya da üçüz gebeliklerde biri düşüp diğeri gebeliği devam ettirebilir.

Daha önce düşük yapmış bir anne adayının düşük yapma riski artar. Özellikle daha önce düşük yaşamışsanız mutlaka doktor kontrolü altında olmanız gerekir.

Kronik hastalıklar ve bozukluklar da düşüğü artıran sebeplerdendir. Hormona bozukluklar, diyabet, iç hastalıkları yaşayan anne adaylarının düşük yapma ihtimali daha fazladır.

Doğumdan gelen rahimsel bozukluklar da düşüğe sebep olur. Rahim yapışması, rahim anomalileri düşüğün risk faktörlerindendir.

düsük riski.jpg


Genetik faktörler yine enfeksiyonlar yaşanması düşük riskini artıran faktörlerdendir. Özellikle de zararlı alışkanlıklardan uzak durmanız gerekir. Çok fazla kafein tüketmek te aynı şekilde düşüğü artıran faktörlerdendir. Eğer gebeliğinizin ilk 3 ayında kanama meydana gelirse mutlaka doktora görünün. Bu arada beslenmenize dikkat etmek önemlidir. Gerekli vitaminleri yeterli kadar almak sağlıklı bir gebelik geçirmek için önemlidir.
 
Geri
Üst