Düşük yaptım ne zaman hamile kalırım ?

Uzman SühaN

Administrator
Düşük yaptım ne zaman hamile kalırım ?
düşük,düşük nedir,düşük nedenleri,düşük tedavisi,düşük sonrası gebelik

Bir kadın için en güzel düştür anne olmak. Sevdiğinden bir parça dünyaya getirmeyi kim istemezki bu güzel meyveyi ? Gerçekleşen hayal gerçeğe dönüştüğü an anne adayının ayakları yerden kesilmiş heyecanla bebeğini kucağına alacağı günü beklemektedir.Tam her şey yolunda derken anne adayı bebeğini kaybederek bir yıkım yaşar.

Düşükle sonuçlanan gebelik anne adayın da bir takım kaygıların yaşanmasına neden olur ? Yeni bir gebelikte aynı sorunu yaşarmıyım,tekrar ne zaman hamile kalırım gibi sorular kafasını kurcalamaya başlar.Düşük sonrası ne zaman tekrar hamile kalınmalı tüm detayları yazımız da bulabilirsiniz öncesi ; Düşük Sonrası Yeniden Hamile Kalmak , Düşük veya Sezeryan sonrası ne kadar ara verilmelidir adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.

Bir çok gebelik düşükle sonuçlanabiliyor.Genellikle gebeliğin 21. haftası düşük gerçekleşebiliyor. Gebeliğin sağlıklı ilerleyebilmesi için hekim kontrolleri aksatılmamalıdır.Hekim kontrolünde düzenli bulunmak olası olumsuzlukların önüne geçebilmektedir.Düşük yapan anne adayı yeni bir gebelik için hazırlanıyor ve ne zaman hamile kalması gerektiğini bilmiyor.Düşük sonrası yeniden bir gebelik ,için uzmanlar en az 6 ay beklenmesi gerektiğini vurguluyor.


Düşük yapan kadın aynı durumun tekrar yaşanacağından endişe duyabiliyor.Bu endişenin yersiz olduğunu söyeleyelim.Bir kez düşük yapmış olmak tekrar düşük olacağı anlamına gelmez.Tabi herhangi olumsuz bir durum söz konusu değilse.Düşüklerin tekrarı olduğu durumlarda ,düşüğün nedeni mutlak surette araştırmalıdır.Tekrarlayan düşüklerin tedavisi mümkündür. Düşük sonrası tekrar ne zaman hamile kalınır tüm detayları uzmanlarından derleyerek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.Konu ile ilgili soru ve yorumlarınızı bu başlık altından paylaşabilirsiniz.


düşük sonrası gebelik.jpg






Düşük nedir nasıl önlenir nasıl tedavi edilir ?

Düşük yapan bir hastanın daha sonraki gebeliğinde de düşük yapma ihtimali hiç düşük yapmamış bir hastaya göre daha yüksektir. Bu risk daha önce bir düşük yapmış kadınlarda %20, iki düşük yapmış kadınlarda %28, üç veya daha fazla düşük yapmış kadınlarda %43 olarak tespit edilmiştir. Ancak düşük yapmış hastalar tekrar hamile kaldığımda aynı durum kesinlikle meydana gelecekmiş gibi stres ve endişe yaratmamalıdır, rahat ve sakin olmalıdır çünkü düşük riskini arttıran faktörlerden birisi de strestir. Düşük erişkim yaştaki kadınların neredeyse yarısının başına gelen çok sık görülen bir gebelik komplikasyonudur, düşük yapan hastaların çoğunluğu daha sonra bebek sahibi olabilmektedir.

Her hamilelikte olduğu gibi düşük yapan hastaların da tekrar hamile kalmadan önce doktora başvurması gerekir. Bu kontrolde daha önce meydana gelen düşüğün sebebi biliniyorsa ona yönelik tedbirler alınır ve yeni gebelikte problem yaşanmaması için kaçınılması gereken risk faktörleri hastaya anlatılır.

Düşük yapan bir anne adayının daha sonraki gebeliğinde çok olmasa da düşük olasılığı vardır. Düşük yapma olasılığı kaç defa düşük yapmış olduğuna göre değişim göstermektedir. Sürekli düşük yapan annelerde tekrarlayan gebeliklerin yine düşük ile sonlanacağına dair bir korku vardır. Bu durumda strese neden olmaktadır. Ancak korkuları yenmek bu sayede de stresten uzak kalınması gerekir.

Çünkü stres düşüğe yol açan faktörler arasında yer almaktadır. Stres doğurganlık çağına ulaşmış kadınların neredeyse hepsinde görülen gebelik komplikasyonudur. Fakat şunu unutmamak gerekir, düşük yapan kadınların çoğu bebek sahibi olmayı başarmıştır.

Bütün hamileliklerde olması gerektiği gibi düşük yaşayan anne adaylarının gebe kalmadan evvel mutlaka uzman bir doktora görünmeleri gerekir. Doktor muayenesi ile düşüğün nedeni biliniyor ise sebebe göre önlemler alınır.

Düşük sonrası gebe kalmak için anne adayının kendini iyi hissetmesi ve yaşadığı üzüntüyü biraz da olsun unutması gerekir. Anne adayı umutsuzluğa kapılmamalıdır. Çünkü anne olma özelliğinin var olduğunu biliyor.

Düşük bir anne için hangi dönemde olursa olsun gerçekten çok zordur. Kadın için kabul etmesi oldukça güç bir durum.

Düşük ile sonlanan gebeliklerde eş desteği son derece önemlidir. Eşler bu konuda birbirine çok destek olmalıdır. Erkek eşinin o anki psikolojisine saygı duymalı ve asla eşini yalnız bırakmamalı. Yalnızlık daha derin psikolojik problemlere yol açabilir..


Düşük (abortus) sonrası 2-3 ay çiftlerin korunması ve hamile kalınmaması önerilir ancak daha erken hamile kalınmasının ekstra bir risk getirdiği araştırmalarda görülmemiştir. Düşükten sonra tekrar gebelik isteyen çiftler 2-3 ay süreyle kondom, geri çekme, doğum kontrol hapı, spiral gibi yöntemlerle korunabilirler. Hangi yöntemin uygun olduğu mutlaka doktor denetiminde kararlaştırılmalıdır.
 
düşüğün mutlaka nedeni vardır. heleki birden fazla düşüğün. bir akrabamız tam 4 defa düşük yaptı en sonunda genetik tarama testi diye bir test varmış onu yaptılar düşüğün nedeni ortaya çıktı .şimdi bir kızı var. düşük yapan kadınların hamile kalmadan önce doktora görünmesi bence gerekiyor. doktor düşük sonrası ne zaman hamile kalınabileceği konusunda zamanı belirleyecek ve bilgilendirecektir.
 
Düşük her anne adayının korkulu kabusudur. Düşüğü engellemek kimi zaman mümkün olsada bazı durumlarda önüne geçilememektedir. Bu noktada Doktor kontrolleri çok önemlidir. Anne adaylarının düzenli olarak Doktor kontrolünde bulunması olası riskleri engelleyecektir.
 
Geri
Üst