BeyazMelek
Daimi Üye
Bu konu; duvaklı pilav ile ilgili bilgi vermektedir.
Kesinlikle görsel bir şölen olan duvaklı pilav sadece bakarak bile doyabileceğimiz bir tarif. Duvaklı pilavı pişirince sanırım sofraya bir çorba bir de salata ve zeytin yağlı yemek eklersek yeterli zenginliğe sahip bir sofra kurmuş olacağız. Çünkü yapımı meşakkatli olan bu pilav başlı başına bir ana yemek gibi duruyor. Çok sevdiğim dostlarıma bademli pilav yada bu pilavı yapmayı çok isterim ve beğendiğim bu tarifi sizler için paylaşıyorum.
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için
200 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir avuç badem
bir tutam maydanoz
yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Duvaklı pilavın yapılışı
Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
İçine baharatlarını atın.
Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
Son olarak maydanozu doğrayın.
Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.
Kesinlikle görsel bir şölen olan duvaklı pilav sadece bakarak bile doyabileceğimiz bir tarif. Duvaklı pilavı pişirince sanırım sofraya bir çorba bir de salata ve zeytin yağlı yemek eklersek yeterli zenginliğe sahip bir sofra kurmuş olacağız. Çünkü yapımı meşakkatli olan bu pilav başlı başına bir ana yemek gibi duruyor. Çok sevdiğim dostlarıma bademli pilav yada bu pilavı yapmayı çok isterim ve beğendiğim bu tarifi sizler için paylaşıyorum.

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için
200 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir avuç badem
bir tutam maydanoz
yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Duvaklı pilavın yapılışı
Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
İçine baharatlarını atın.
Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
Son olarak maydanozu doğrayın.
Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.
Bu Kategoriye Son Eklenenler
- Ispanaklı pilav tarifi
- Ciğerli iç pilav yapımı
- Tavuklu garnitürlü şehriye pilavı tarifi
- Etli Şehriye Pilavını Hiç Denediniz mi Melekler ?
- Özbeklerin En Meşhur Yemeklerinden Etli Özbek Pilavı Yapılışı Buyrun
- Lavişin maklube tarifi......
- Yaz Pilavı (Çin Pilavı ) Nasıl Yapılır?
- Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır?
- Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
- Safranlı Pilav Nasıl Yapılır ?