Ege Üniversitesi - İzmir

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Ege Üniversitesi - İzmir
ege üniversitesi uygulama oteli ege uygulama üniversitesi oteli çeşme çeşme
Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Zamanın Milli Egitim Bakanı Prof.Dr. Ahmet Özel, Ege Üniversitesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söylemiştir :


"..Bu güzel yurt parçasından bir ilim merkezi doğdu. Bu merkezden ışık saçacak çocuklarımızın, Ülkenin her köşesini, birer fikir meşalesi olarak aydınlığa kavuşturacaklarına inanıyoruz. Yalnız bugünkü kuşağın değil, gelecekteki kuşaklarında ışık kaynağı olacak. Ege Üniversite'nin profesörlerine, bilim adamlarına ve öğrencilerine başarılar; Üniversitenin, Egeliler'e, yurda ve insanlığa hayırlı olmasını tüm kalbimle dilerim."

Ege Üniversitesi'nin ilk fakülteleri, 1955 yılında kurulan Tıp ve Ziraat Fakülteleridir. Aynı öğretim yılı içinde Yüksek Hemşirelik Okulu açılmıştır.
Sonraki yıllarda hızlı bir gelişim gösteren Ege Üniversitesi 1961 yılında Fen Fakültesini, 1968'de Mühendislik Fakültesi ve Dişhekimliği Fakültesini çağdaş bilimin hizmetine sunmuştur. Bu dönem içerisinde İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi adı altında Ege Üniversitesi'ne bağlanmıştır.

Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi 1976 yılında eğitime başlamıştır. 1977 yılında Gıda Fakültesi, Ege Üniversitesi'nin ikinci tıp fakültesi olarak İzmir Tip Fakültesi ve Hukuk Fakültesi kurulmuştur. Bu dönemde İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ikiye ayrilarak İşletme ve Iktisat Fakülteleri haline dönüştürülmüştür.
Yaklaşık yirmi yıllık bir zaman diliminde kuruluş sürecini tamamlayan Ege Üniversitesi'nde, değişik tarihlerde birçok yüksekokul ve enstitü açılmıştır. Ege Üniversitesi'nin bazı bölümlerinin genişletilmesiyle Tekstil, Makine, Kimya ve Yer Bilimleri Fakülteleri kurulmuştur.

41 sayılı kanun hükmündeki kararname ile 1982 yılında, o güne kadar bölgenin tek üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nin içinden baska bir üniversite, Dokuz Eylül Üniversitesi doğmuş, Ege Üniversitesi'nin kampüs alani dışındaki fakülte ve yüksekokulları bu üniversiteye devredilmiştir.

Ayrıca, Ege Üniversitesi'nin Ege Bölgesi'nin çeşitli il ve ilçelerine yayılan fakülte ve yüksekokulları, bu illerde kurulan Pamukkale Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes gibi üniversitelerin ilk fakülte ve yüksekokullarını oluşturmuştur.

Bugün Ege Üniversitesi'ne bağlı 11 Fakülte, 5 Yüksek Okul, 7 Meslek Yüksek Okulu, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, 7 Enstitü, 6 Bölüm ve 26 Arastirma ve Uygulama Merkezi vardir. 2006 - 2007 öğretim yılı itibarıyla 12.286 ön lisans, 26.558 lisans, 1.711 yüksek lisans, tıp ihtisas 465 ve 1.673 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 42.693 öğrencisi olan Ege Üniversitesi'nde 3.566 ögretim elemanı ve 3.138 idari personel bulunmaktadır.
 
Ce: Ege Üniversitesi - İzmir

Neden Ege Üniversitesi?

Kökleri neolitik döneme dayanan 8000 yıllık İzmir, dünyanın zengin tarihi güzelliklerine sahip nadir şehirlerinden biri olup, "Smyrna" olan eski adını bir Amazon kraliçesinden almıştır. Birçok medeniyete evsahipliği yapmış İzmir; Dünyanın yedi harikasından biri olan Ardemisio-Efesos, Romalılardan kalma Agora, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini almış bilinen en eski köprü ve daha birçok tarihi izi bünyesinde barındırmaktadır.

16. yüzyıldan itibaren bir liman kenti olarak dünya ve Akdeniz ticaretinde önemli yer edinen İzmir, ekonomik canlılığı ile İstanbul'dan sonra sanayinin en yoğun olduğu il konumundadır. Serbest Bölgesi, uluslararası fuarları, organize sanayi bölgeleri ve büyük limanı ile İzmir'de iç ve dış ticaret oldukça gelişmiştir.Türkiye'nin üçüncü büyük ili olan İzmir, ihracatta birinci, ithalatta ikinci büyük limanı ile Ege Bölgesi'nin endüstri turizm ve kültür merkezidir. İzmir'de eğitim ve kültürün odak noktasında ise, yarım asırlık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi yer almaktadır.

Üniversite Izmir'in en büyük ilçelerinden Bornova'da kurulmustur. Bornova'daki kampüs 3700 dekar alani ile egitim, kültür, spor ve sosyal hizmetler amaçlariyla kullanilan binalardan olusmaktadir. Kampüs yeterli otoparklar, yollar, trafik isaret ve yönlendirme levhalari ile donatilmistir. Ayrica Ege Üniversitesi kampüsündeki telefon ve bilgisayar agiyla birimler arasi, Izmir içi, ulusal ve uluslar arasi iletisim kurmak mümkündür.

Üniversite kampüsünde, en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphane ile kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol, mini-futbol, tenis kortları gibi spor tesisleri, sergi salonu ve 750 kişilik kapasiteyle Kampüs Kültür Merkezi, büyük bir kısmı hizmete açılmış ve öğrencilerin barınma ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri Öğrenci Köyü, ayrıca kafeteryalar, öğrenci çarşısı, hipermarketi akademik personel ve öğrenciler için lokalleri ve konukevi mevcuttur. Ayrıca kampüs içerisinde kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Kız ve Erkek Yurtları da hizmet vermektedir.

Ege Üniversitesinin Ankara, Istanbul, Izmir kavsaginda olmasi nedeniyle sehirler arasi ulasimi sorunsuz yasayan kampüsümüze, Büyüksehir Belediyesinin devamli otobüs servislerinin yani sira Üçyol-Bornova hattinda hizmet veren metro ile de Izmir'in her tarafindan ulasim oldukça kolaydir. Üniversitemiz ögrencilerinin konaklamalari için 2006-2007 ögretim döneminden itibaren kampüs içinde özel yurtlar hizmete girecektir. Ayrica kampüs içerisinde kredi ve Yurtlar Kurumuna bagli Kiz ve Erkek Yurtlari da hizmet vermektedir.

E.Ü.Rektörlügü ve Üniversitenin Kampüs disinda yer alan Bornova'daki çesitli birimlerinin yanisira, Konak'ta Atatürk Kültür Merkezi, Çesme ve Ödemis'te yüksek okullari, Tire, Bergama, Bayindir ve Ödemis'te meslek yüksek okullari, Urla, Menemen, Mordogan, Çigli, Özdere'de uygulama ve egitim merkezleri, Çesme'de uygulama oteli, Kurudag' da Rasathanesi vardir. Bu tesislere ek olarak Izmir Özdere'de hem ögrencileri hem personelin faydalandigi Yaz Kampi bulunmaktadir. Bu olanaklarla Ege Üniversitesi egitim, bilim, saglik, sosyal ve kültürel alanlarda hem ögrencilere hem de topluma hizmet vermektedir. Kampüste 100 yatak kapasiteli bir uygulama oteli de yer almaktadir. Gelecek yillarda kullanim alaninin genislemesi, yeni binlarin yapilmasi ve yeni fakülte ve yüksekokullarin açilmasi planlanmaktadir.

Ege Üniversitesi; Egeli olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşam boyu taşıyarak, modern çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştirmek ve her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal yeniliğe açık birey olarak yetişmek isteyenlerin seçimidir.

http://www.ege.edu.tr/
 
Cevap: Ege Üniversitesi - İzmir

çok güzel bir okul.. okul olarak hastane olarak çok faydası oluyor egelilere. ve tüm yurda emeğinize sağlık
 
Geri
Üst