Ekşili lohusa çorbası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ekşili lohusa çorbası
lohusa çorbası
Osmanlı mutfağından sizlere ekşili lohusa çorbasının tarifini veriyorum gerekli olan malzemeler ve çorbamızın yapılışına gelince
lohusa-corbasi1-3420.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-1 lt et suyu (4 su bardağı) -1 adet limon (suyu)
-25 gr un 3 çorba kş
-2 adet yumurta
-600 ml. su (2 2/5 Su bardagı)
-350 gr. ince çekilmiş kuzu kıyması
-taze çekilmiş karabiber
-60 gr. tereyağı (4 çorba kaşıgı)
-1/2 çay kş. tatlı toz kırmızıbiber
-2 çay kaşıgı domates salçası
-1/2 çorba kaşıgı kuru reyhan
ya da kuru maydanoz.

Yapılışı:

1. Et suyunu tencerede kaynatın. Bir kapla liman suyunu, un ve yumurtalarla birlikte çırpın. Bu terbiyeye suyu ekleyip karıştırın. Terbiyeyi hiç topak kalmaması için sürekli karıştırarak, çorbaya yedirin. Bir taşım kaynatıp çorbayı ateşten alın. Tuzunu ayarlayın.

2.Kıymayı tuz ve biber ile yoğurup, fındıktan biraz daha iri küçük Köfteler yapın. Köfteleri biraz unlayın. Bir tavada tereyağının 2 çorbâ kaşığını kızdırın. Köfteleri içine atarak iyice kızartın. Kızaran köfteleri yağıyla birlikle çorbanın içine boşaltın.

3.Bu arada kalan tereyagınıı kırmızıbiber ve salça ile ezerek kızdırın. Çorbanın üstüne biberli yağı gezdirip, reyhan ya da maydanoz serpiştirerek servis yapın.
 
Geri
Üst