Eldeki balık kokusunu çıkarmanın pratik yolları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Eldeki balık kokusunu çıkarmanın pratik yolları
balık kokusu nasıl çıkar, eldeki balık kokusu nasıl çıkar, balık kokusunu çıkarmanın yolu ile ilgili bilgiler sizlerle.

Sağlık açısından çok faydalı bir besin kaynağı olan balık, faydalı olmasına faydalı ama ah bir de şu kokusu olmasa daha bir faydalı olacakhahaha Eee tabi her güzelin bir kusuru varmış değil mi tıpkı bu kadar faydalı bir besin olan balığın da tek kusuru kokusunun zor çıkması... Balığın temizlenmesi ve yenmesi esnasın da ele bulaşan balık kokusu uzun süre elden çıkmayarak hoş olmayan bir durum oluşturur. Birazdan sizler için vereceğim bir takım pratik bilgiler ile artık ele sinen balık kokusu sorun olmaktan çıkarak kolaylıkla elinizde ki balığın kokusunu çıkartabileceksiniz.

Mutfakta ki balık kokusu nasıl önlenir?

Ele bulaşan balık kokusundan kurtulmak için ilk pratik yöntemimiz birçoğunuzun belkide bildiği limon... Balığa limon sıkılırmı? demeyin pekala sıkılır ve sıkılan limonlar atılmadan eldeki balık kokusunun temizliğin de kullanılır. Bizim evde ki kullandığımız balık kokusunu geçirmek için yöntemimiz limon oluyor. Ayrıca limonu kullanırken şu şekilde de kullanabilirsiniz; limonu dilimlere ayırıp elinizi ve avcunuzun içini bu limonlarla bir güzel oğuşturun. Oğuştururken akan limonun suyu ile de bir güzel ovalayın. Daha sonra normal temizlik yaparak bir sabun ile ellerinizi temizleyin ve elleriniz de mis gibi limon koktuğunu ve balık kokusundan eser kalmadığını göreceksiniz.

balık kokusu.JPG


Eğer eliniz de yara, çatlak gibi sorunlarınız varsa limon sizin için çok iyi bir yöntem olmayacaktır. Limonun için de bulunan asitler bu kısımları yakacağı için canınız da yanabilir. O yüzden şimdi diğer yöntemlere geçiyorum.

Elde ki balık kokusu için bir diğer yöntem ise bildiğiniz diş macunu;) Evet yanlış duymadınız diş sağlığı ve bakımın da kullanılan diş macunundan bir tutam elinize sıkarak bununla parmak aralarınıza kadar ovalayın ve ardından durulayın. Daha sonra normal bir sabun ile ellerinizi iyice yıkayıp temizleyin.

Fırında ki balık kokusunu gidermenin yolu

Hepimiz elimize sinen balık kokusu için sürekli bir tik oluşmuş gibi koklar dururuz ve kokunun ne zaman çıkacağını merak ederiz. Hele özellikle bu balık kokusu ile dışarı çıkmak çok sıkıntı yaşatır. Peki bu balık kokusundan bildiğiniz yemek kaşıkları ile kurtulacağınızı biliyor muydunuz? Metalin kokuları çeken bir özelliği vardır. Piyasa da satılan metal sabunlar balık kokusunu elden gidermek için çok etkili bir yöntemdir. Eğer o esna da metal sabun yoksa bunu metal kaşıkla da yapabilirsiniz. Elinizin içine metal kaşığı yerleştirerek bir süre o şekilde bekletin. Bu yöntem de balık kokusu için etkili bir yöntemdir.

balık kokusu nasıl çıkar.JPG


Balık kokusu için bir diğer yöntem de kahve telvesidir. Kahve telvesinden bir miktar alarak elinizi bu telve ile iyice ovalayın. Daha sonra elinizi durulayıp sabun ile tekrar yıkayıp duruladığınız da balık kokusundan kurtulduğunuzu göreceksiniz;)
 
Balığı çok severim . Tabiki bol limon sıkarak tüketmeyi tercih ederim. Eldeki balık kokusunuda limonla gidermek mümkün .Ellerinizi limonla iyice ovun kokudan eser kalmaz. Fırından balık kokusunu da fırını hemen temizleyerek giderebilirsiniz. Genelde ertelenen fırın temizliği kokuya neden olur. Eve yayılan balık kokusunu gidermek için . Önce evi iyice havalandırın komple :D Sonra ersağın oda spreyi sıkın valla kokudan eser kalmadığı gibi ev çiçek bahçesi gibi kokuyor
 
ele bulaşan balık kokusunu kesinlikle limon çıkartıyor biz öyle yapıyoruz bide yanılmıyorsam palmolive markasının koku giderici sıvı sabunu var oda işe yarıyor yani sabunu bulamazsanız o anda sakın limonları atmayın balık yedikten sonra mutlaka işinize yarayacaktır bir güzel ellerinizi bu limonlarla ovun balık kokusu gidiyor yerine mis gibi limon kokusu geliyor
 
Geri
Üst