Ella Ertesi Gün Hapında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Uzman SühaN

Administrator
Ella Ertesi Gün Hapında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
ella ertesi gün hapı nedir,ella ertesi gün hapının yan etkileri nelerdir,ella ertesi gün hapı ne için kullanılır,ella ertesi gün hapı hakkında bilgiler

Hamile kalmayı düşünmeyip, korunmadan ilişki yaşanırsa bu da birçok çiftin kabusu haline gelmektedir. Mesela prezervatif yırtılmış, doğum kontrol hapını almadığınız zamanlarda ya da cinsel ilişki de bulunduğun zamanlarda ise başınıza aksilikler gelebilir. Bu şekilde ki durumlarda ise ertesi gün hapları çıkmıştır. Bu haplar gebeliğin oluşmasını engellemektedir.
Ülkemizde bulundan ertesi gün hapları 3 gün içinde geçerlidir. Bayanların büyük bir kısmı da özellikle bilgisiz olmasından kaynaklanan sebeplerden dolayı bu 3 günü kaçırmış olur.


e.jpg



Fransız ilaç firması bayanların bu sorunu çözebilmek için bir ertesi gün hapı üretmiştir. Ella olarak adlandırılmış bu hapta ilişki yaşandıktan sonra ki 5 gün sonrasına kadar alındığı takdirde gebeliği engellediği elde edilmiş olan kaynaklarla bildirilmiştir.

Ella Ertesi Gün Hapında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar ;
*Eğer ki Ulipristal asetatın Ella ilacında bulunan bazı bileşenlere karşı alerjiniz var ise,
*Gebe olma ihtimali için şüpheniz varsa,
*İlacı adet döngünüzdeki zamanda bir defadan fazla kullandıysanız,
*Karaciğer hastalığınız varsa,
*Şiddetli astım şikayetiniz gibi durumlarda mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

Ella Ertesi Gün Hapı Emzirme dönemi;
Ella ilacı emzirme ile bebeğinize geçmektedir. Bu yüzdende 1 hafta süre de anne sütü vermemelisiniz. Bu zamanda sütünüzün kesilmesi önlemek içinde sağmalı ve dışarı akıtmalısınız.



Ella Ertesi gün hapının kullanım şekli ;
18 yaşını geçmiş ve de gebe kalmamış bayanlar kullanabilmektedir. Fakat düzenli şekilde kullanılmaması gereken bir ilaçtır.
İlaç tek tablet halinde olmaktadır. Sadece ayda 1 kere olmak şartıyla kullanabilirsiniz. Ulipristal acetate etken maddesi ile yumurtanın serbest kalmasını engellenir ve gebeliği önlemek içinde gereken progesteron seviyesi de değişir. Böylece de gebe kalmanız engellenmiş olur.
Cinsel ilişki yaşandıktan sonra mümkün olabildiğinizce kısa sürede yani 5 günü geçmemek şartı ile bir bardak suyla tek bir tablet alınarak vücutta korunma sağlanır.
Ella hapını içtikten sonraki 3 saat içinde kusma yaşarsanız o zaman doktorunuza başvurmalısınız.
Ella hapı kesinlikle doğum kontrol yöntemi değildir.

Ella ertesi gün hapın fiyatı;
Ella adı verilen ertesi gün hapının, 30 mg 1 tablet şeklindeki ilacın fiyatı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına bağlı olan iEGM ile açıklanmış fiyatı KDV DAHİL olarak 48,70 tl dir. Fransa da üretilen bu ilaç Abdi İbrahim İlaç firması tarafından piyasaya sunulmuştur.

Ella Ertesi gün hapının yan etkileri ;
Adet düzensizliğinin yaşanması, baş ağrısı, halsizlik, karın ağrısı, ağrılı kanama, kas ağrısı, sırt ağrısı, başınızın dönmesi, mide bulantısı ya da ishale sebep verebilir. Bu gibi sorunları kısa süreli olarak yaşarsanız sorun olmaz ama sürekli devam ederse mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.
 
Geri
Üst