Ella hapı kullanıp hamile kalanlar yardım edebilirler mi ?

orjkm

Yeni Üye
Üye
Ella hapı kullanıp hamile kalanlar yardım edebilirler mi ?
Merhaba eşimle korunmasız şekilde birlikte olduk ertesi gün ella kullandım. Ancak 17 saat sonra sigara kullandım. Birkaç kişiye sorduğumda 48 saat geçmeden sigara kullanamazsın dediler. Hamile kalma riskim var mı. Adet olmaya yardımcı ilaçlardan kullansam ne olur?
 
Merhaba, ertesi gün hapları istenmeyen gebeliklerden % 100 korumaz. Güvenirliği % 85-90 dır. Ertesi gün hapı sonrası sigara içimi sağlık açısın dan risktir. Sadece ertesi gün hapı değil doğum kontrol hapı kullananların,35 yaş üstü kadınların, damar tıkanıklığı olanların,akut karaciğer rahatsızlığı, meme kanseri şüphesi olanların, nedeni bilinmeyen düzensiz vajinal kanaması olanların ertesi gün hapı kullanmamaları tavsiye edilir..Cevabımızın başın da belirttiğimiz gibi ertesi gün hapı gebelikten kesin olarak korumuyor bu yüzden sebep sigara değil ilacın etkinliğidir. Mensinizde gecikme olursa test yapınız. Hekim tavsiyesi olmadan da her hangi bir ilaç kullanmayınız.
 
Gebelik kan testi birlikte olduktan en kısa ne zaman sonra kesin sonuç verir
 
HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi durumunda en erken saptanabilir. HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için 15 gün kadar zaman geçmelidir. Şüpheli ilişki sonrası en erken gebelik testi beklenen dönemde gecikme olunca yapılır...
 
Geri
Üst