ilişkiden hemen 3 saat sonra ella kullandım adetim ayın 17 idi adetimi oldum hamile olma olasılığı varmı?
 
Merhaba, son regl tarihimin baslangici 10 mayis ve bitisi 14 mayis idi. 1 haziranda korunmasiz iliskiye girdim fakat iceri bosalma olmadi, 4 haziranda ella kullandim, takvimime gore 8 haziranda regl olmam gerekiyordu ama hala olmadim. Bu surec icinde 3 tane gebelik testi yaptim hepsi negatifti. Ayni zamanda cok fazla stres ve uzuntu yasadim bu donemde. Hamile olma ihtimalim var mi? Yoksa stres uzuntu faktorleriyle ella hapinin 19 gun geciktirmesi normal mi?
 
Merhaba, bir çok koşul adet gecikmesine neden olabilir. Ella kullanımı sonrası adet gecikmesi yaşamışsınız ve test yapmışsınız sonuç negatif bu durum da gebelik söz konusu değil. Muhtemelen stres ve ellaya bağlı olarak gecikme yaşıyorsunuz. Bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun..
 
korunmasız ilişkim oldu 2 gün sonra ella aldım bu ay adetim gelmedi hamile olabilirmiyim 4 günlük gecikmem var
 
Ertesi gün hapları gebelikten % 100 korumaz. Ertesi gün hapı kullandığı halde gebe kaldığını rapor edenler vardır. Ella sonrası adet gecikmesi beklenen bir durum olmasa da gecikmeler söz konusu olabilir. Tedbiren gebelik testi yapmanızı öneriyorum.
 
Erkek arkadaşımla ilşkiye girdim ardından ella aldım olay 16 gün önce gerçekleşti şimdi adetim gecikti hamile olabilirmiyim
 
Ella hap kullanımı ve gebelik olasılığı ile ilgili her gün sorular almaktayız . Ertesi gün hapı olan ella nın güvenirliği %85-90 dır yani ilaç şüpheli ilişki sonrası kullanıldığı halde gebe kalma olasılığı vardır. Adet gecikmeniz var bu durum da gebelik testi yapmanız faydanıza olacaktır.
 
nişanlım içime boşaldı bende 7 saat sonra ella aldım. adetime 11 gün var hamile kalırmıyım?
 
Geri
Üst