11 gün önce ella kullandım dün zamanında adet oldum gebelik riskim kalkmışmıdır
 
Ella kullanımı sonrası beklenen adetiniz zamanında gerçekleşmiş bu durumda gebelik söz konusu değildir. Kuşkunuzu gidermek adına gebelik testi yapabilirsiniz.
 
Nişanlım ile 11 Temmuzda korunarak ilişkiye girdik fakat ben en ufak bir sorun olmasını istemediğımden 8 saat sonra Ella hapı kullandım. Bugün normalde regl olmam gerekiyordu fakat olmadım. Önce ki ay ki reglimin bitişinden bu yana 25 gün geçti. Gebelik gibi bir söz konusu olabilir mi? Geçen ay ki dönemimde de 4 günlük bir gecikme yaşadım ilişkiye girmemiştim. Stresten kaynaklı bir gecikme yaşıyor olabilir miyim?
 
Verdiğiniz bilgilere göre korunarak ilişkiye girmişsiniz bu durumda gebelik söz konusu olmaz. Adet gecikmesi bir çok koşuldan kaynaklanabilir yiede tedbiren gebelik testi yapmanızı öneriyorum.
 
Korunmasız ilişki sonrası istenmeyen gebeliği engellemek için kullanılan ertesi gün hapları gebelikten maalesef % 100 korumuyor. Ella kullandığı halde gebe kaldığını rapor edenler olmuştur. Gecikmeniz ya ilaç yada gebelik kaynaklı. Bu nedenle gebelik testi yapmanızda fayda var..
 
İyi çalışmalar kız arkadaşım ile ilişkiye girdik ilişkiden 2 gün sonra regl oldu ve hemen ella aldık (regl döneminde yani) şuan neredeyse 1 hafta geçti regl olması gerekirken olmuyor hamile kalma durumu nedir acaba
 
Partnerinizin şüpheli ilişki sonrası mensi gerçekleşmiş bu durum da gebelik söz konusu değildir. Mens gecikmesi ertesi gün hapından dolayı kaynaklanabilir. Bir kaç gün içinde partnerinizin mensi gerçekleşmez ise bir kadın doğum uzmanına görünsün.
 
merhaba nişanlımla ilşkiye girdik tam boşalırken geri çekti biraz içime kaçtı sonra ella hap aldım hapı aldıktan sonra ishal ve kusma oldu adet olmadım 2 gün geçti hamile olabilirmiyim?
 
merhaba nişanlımla ilşkiye girdik tam boşalırken geri çekti biraz içime kaçtı sonra ella hap aldım hapı aldıktan sonra ishal ve kusma oldu adet olmadım 2 gün geçti hamile olabilirmiyim?
Korunmasız her ilişki gebe kalma açısından risktir. Şüpheli ilişki sonrası ella kullanmışsınız ardından ishal ve bulantı yaşamışsınız.Bu durumda ilaç etkinliğini yetirmiştir. Gebelik söz konusu olabilir bugün mutlaka gebelik testi yapın.
 
Geri
Üst