Meraba kiz arkadasimla iliski sirasinda prezervarvatifin ucu kopmus galiba onu cikarttik tam bilmiyorum ama asıl konu şu ben farketmedim koptuğunu ama icinde boşalmadım dışarı cektim prezervatif var saniyodum ucu yirtildigi icin vajinaya geldi bu olduktan yarım saat içinde ella ertesi gün hapı kullandı ve adetinden 3 4 gün önce oldu bu olay sizce risk nedir?
Bu arada adeti şu an 5 gün gecikti yardımcı olur musunuz?

Prezervatifte zevk suyu olduysa gebelik söz konusu olabilir. Partneriniz gebe olup olmadığını ancak gebelik testi yaparak öğrenebilir. Bu durumda biz kesin cevap veremeyiz.
 
erkek arkadaşımla ilişkiye girdim vajinama boşalmamak için geri çekildi ama biraz içime boşaldı bende alla hap aldım yuttum bir saat sonra ishal oldum bu ay adet olmadım ella yutmama rağmen hamile kalmış olabilirmiyim
 
Benzer sorularda hep belirtiyoruz. Ertesi gün hapları gebelikten % 100 korumuyor ve korunmasız bir ilişki sonrası ella hap alanlarda gebelik rapor edilmiştir. İlacı kullandıktan sonra ishal olmuşsunuz buda ilacın etkinliğini düşürür aynı zamanda adet gecikmeniz var gebe olabilirsiniz, gecikmeniz ilaç kaynaklıda olabilir. Bu durumda yapmanız gereken gebelik testidir.
 
merhaba 28 ocakta ilişkim oldu ella hap yuttum 1 saat sonra kustum ishal oldum bidaha yuttum yine aynı şeyler oldu bu ay adetim 9 şubattı olmadım hamile olabilirmiyim
 
Doğum kontrol yöntemi uygulamadan gerçekleşen her cinsel ilşki gebe kalma açısından risk oluşturur. İlişkiden sonra ella almış akabinde ishal ve bulantı yaşamışsınız bunlar ilacın etkinliğini düşürür. Ayrıca birden fazla ella almak hormon dengenizi bozabilir. Cinsel yönden aktifsenizve gebe kalmak istemiyorsanız uygun bir doğum kontrol yöntemi uygulayın. Ella hap gebelikten % 100 korumuyor ilacı kullananlarda gebelik görülmüştür . Gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Test yapmak için yeterli gecikmeye sahipsiniz.
 
iyi günler ben aralık ayında ilişkiye girdim 2 defa adet oldum o zaman ella kullanmıştım ama bu ay adetim gelmedi sizce hamile olabilirmiyim? İnternette ella kullandığı halde hamile kalanları gördüm bu mümkünmü
 
Evet doğrudur , ella gebelikten % 100 korumaz etkinliği % 85-90 dır. Ella kullandığı halde gebe kaldığını iddia edenler vardır. Ancak şüpheli ilişkiden sonra sizin adetiniz iki defa gerçekleşmiş bu durumda gebelik söz konusu değildir. Adet gecikmesi sadece gebelik kaynaklı olmaz bir çok durum buna neden olabilir. Adet gecikmeniz için bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
nişanlımla ilişkiye girdik nişanlım prezervatifle korundu boşalmada olmadı ben yinede emin olmak için ella yuttum ama adetim 2 gün gecikti test yaptım negatif çıktı testte çıkmasa bile hamile olabilirmiyim?
 
Cinsel aktivite esnasında partneriniz prezervatifle korunmuş, ejakülasyon olmamış, prezervatifte her hangi bir deformasyon görülmemiş, ilişkiden sonra gebelikten korunmak için ella kullanılmış. Verdiğiniz bilgilere göre gebe olma ihtimaliniz yok. İdrar testinin negatif olmasıda gebe olmadığınızı doğruluyor. Adet gecikmeniz muhtemelen ella kaynaklı bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
ilşkiden sonra ella hap yuttum ardından 1 saat sonra kustum ve ishalim oldu 28 şubatta adet olmam gerekiyrdu olmadım test yaptım silik çıktı hcg testi yaptıramıyorm acaba hamilemiyim
 
Geri
Üst