Elmalı Cevizli Kek Tarifi

golkun

Yeni Üye
Üye
Elmalı Cevizli Kek Tarifi




Elmalı kurabiyeye bayılan ama kek yumuşaklığından da vazgeçemeyenler için harika bir tarif. Arkadaşlarınızla ya da ev halkı ile bir fincan çayınıza ya da bir fincan kahvenize eşlik edecek harika bir lezzet. Kekiniz pişerken elma ve tarçının o baş döndürücü kokusu evin her tarafını saracak. Bu lezzetten kendinizi ve ailenizi mahrum bırakmayın…

Elmalı Cevizli Kek İçin Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 5 adet elma
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • Tarçın
  • Yeteri kadar un
Üzeri için:

  • pudra şekeri
Elmalı Cevizli Kek Hazırlanışı:

  • Elmalı cevizli kek hazırlamak için öncelikle elmaları soyup çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız küçük küpleri 3 çorba kaşığı toz şeker ile pişiriyoruz.
  • Elmaları üzerine bir fiske tarçın da döküp karıştırıyoruz. Elmaları çok fazla pişirmeden ocağın altını kapatıyoruz. Hazır olan elmalı harcı soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir karıştırma kabına 4 tane yumurtayı kırıyoruz. Üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri de ekledikten sonra mikser ile çırpıyoruz. Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra 1 su bardağı sütü ve 1 su bardağı sıvıyağı döküp çırpmaya devam ediyoruz. Daha önceden eritip soğuttuğumuz tereyağını, 1 çorba kaşığı kakaoyu, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz.
  • Yaklaşık 6 çorba kaşığı tepeleme unu koyup karıştırıyoruz. Bu karışıma 1 su bardağı iri iri dövülmüş cevizi de kek karışımına ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bu karışımı yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Kek kalıbına koyduktan sonra pişirip soğuttuğumuz elmalı harcı üzerine döküp bir çatal yardımı ile hafifçe karıştırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra kalıptan çıkarmak için acele etmeyip, kekin soğumasını bekleyin. Sıcak sıcak çıkarmaya çalışırsanız kekiniz parçalanacaktır.
  • Ama keki fırından çıkarıp bir bezle üzerini örtüp soğumasını beklerseniz, kekinizin kolayca çıktığını göreceksiniz.
http://www.superanne.org/elmali-cevizli-kek-tarifi
 
Geri
Üst