Emziren Anneler! Aşure Süt Yapıyor!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Emziren Anneler! Aşure Süt Yapıyor!
aşurenin faydaları, aşurenin yararları, süt yapan gıdalar


Sevgili melekler, hepinizin bildiği üzere Hicri Yılbaşının ilk ayı olan Muharrem ayı içindeyiz. Bu ayın faziletleri hepimizce malum. Yapılan ibadetlerin yanı sıra bu kıymetli ayda gelenek olarak aşure tatlısı pişiririz. Aşureyi sevmeyen herhalde çok azdır. Bu güzel tatlının tam bir sağlık deposu olduğu bilinen bir gerçek ama emziren annelere de süt yaptığını bilmiyoruz duymuş muydunuz?


emzirmek.jpeg



LEZZETLİ AŞURE TARİFİ PÜF NOKTALARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ ....


Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Sunay Kütük, aşurenin emziren annelerin yeterli besin öğesi almasını ve bu sayede anne sütünün artmasını sağladığını açıkladı.

Kütük, tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriğine sahip aşurenin, emziren annelerin yeterli besin ögelerini almasını sağlayarak, sütünü artırdığını söyledi.

Sunay Kütük, yaptığı açıklamada, birçok faydaları olan aşurenin çeşitli tahıllar, kuru ve yaş meyveler, kuru baklagiller, yağlı tohum çeşitleri içeren zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip olduğunu söyledi.
Zihin yorgunluğunu ve sinir bozukluklarını giderir

Aşurenin imkanlar dahilinde 7 ile 15 çeşit arasında malzeme ile hazırlanabileceğine dikkati çeken Kütük, başta çocuklar olmak üzere enerji gereksinimi fazla olan bireyler önemli bir besin kaynağı olduğunu vurguladı.

Aşureyi kilo problemi ve kronik hastalığı olan kişilerin, diyetisyenlerinin önerdiği miktarlarda tüketmesi gerektiğini belirten Kütük, "Tahıl, kurubaklagil ve meyveler ile hazırladığımız aşure hayvansal yağ ve kolesterol içermez. Aşurenin içinde bulunan buğday zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir, aynı zamanda bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Fasülye, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından iyi bir dengeleyicidir. Nohut içerdiği potasyum, magnezyum, fosfor ve demir gibi minerallerden zengin iyi bir posa kaynağıdır. Bu nedenle kalp hastaları için yararlı bir tatlı olarak değerlendirilir" şeklinde konuştu.
Anne sütünün artmasını sağlıyor

Aşurenin içine katılan fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumların omega-3 başta olmak üzere demir, kalsiyum, E ve B vitaminlerini içerdiğine işaret eden Kütük, şöyle devam etti:

"Tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriği olan aşure, emziren annelerin yeterli besin ögelerini almasını ve bu sayede de anne sütünün artmasını sağlamaktadır. Aşurenin kendi içeriğinde bulunan malzemelerin yanı sıra üzerini süslemekte kullandığımız portakal, nar gibi meyveler de C vitamini ve antioksidanları içerdiği için kanser önleyici etkiye de sahiptir. Aşurenin 1 porsiyonu besin değeri açısından 350-400 kalori enerjiye sahiptir. Yüksek kaloriye sahip olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekmektedir."

AA
 
bir tavsiyede benden aşure malzemelerinden olan kuruyemişler (fındık badem ceviz) bebeğe kilo yapıyor..ve kırmızı et de..
 
Geri
Üst