En erken hamile olduğumu nasıl anlarım?

Uzman SühaN

Administrator
En erken hamile olduğumu nasıl anlarım?
Günüm geçmeden adet zamanı gelmeden hamile olduğumu nasıl anlarım test yapmadan ilk nasıl anlayabiliriz en erken nasıl bilebilirim ?
Adet gecikmesi gebelik belirtileri arasında bulunan en önemli belirtilerdendir. Bazı gebeliklerde adet döneminde çok açık bir renkte kanama görülebilir. Bu kanama normal adet dönemi ile alakasızdır ve bir tür gebelik belirtisidir.

Hamile olduğunu hissetmek: Bazı anne adayları gebelikleri kesinleşmeden hamile olduğunu hissedebilir ve bu his yapılacak olan test ile onaylanabilir.

Kişi ansızın kendini normal zamanlara göre daha farklı hissedebilir. Örneğin daha yorgundur, mide bulantıları vardır, baş ağrısı ve yoğun stres yaşanıyor olabilir. Ayrıca eskiye oranla daha duygusal olunabilir. Bu tür olgular gebelik belirtileri arasında yer almaktadır.



hamilemiyim nasıl anlarım.jpg




Göğüslerde değişimler: gebeliğin en önemli belirtilerinden bir tanesi de göğüslerde oluşan farklılıktır. Göğüsler eskiye bakarak daha hassas, daha dolgundur. Ayrıca göğüslerde ağrı oluşabilir. Ağrı hissi, banyo yaparken, giyinirken, soyunurken ya da uykuya dalınacağı zaman daha çok hissedilir. Bazı gebe kadınlarda ayrıca göğüs uçlarında renk değişikliği yaşanabilir. Göğüs damarları da daha belirgin olabilir.
Yorgunluk: yorgunluk gebeliğin en erken ortaya çıkan belirtileri arasındadır. Ansızın oluşan halsizlik ve baş dönmesi aşırı yorgunluk hissine neden olabilir. Gebeliğin başlangıcında sabahları yataktan kalkmak bir kabus haline gelebilir. Anne adayı çalışıyor ise günün ilerleyen saatlerinde yorgunluk hissi tavan yapabilir. Yorgunluk hissi beraberinde sürekli uyuma isteğini getirir. Gün içinde yapılan en ufak bir iş ya da aktivite enerji düşüklüğüne neden olabilir. Enerji düşüklüğü de beraberinde tansiyonun düşmesine yol açarak halsiz kalınmasına neden olur. Ancak bu his gebelik ilerledikçe ortadan kaybolacaktır.

Sık aralıklar ile tuvalete çıkma: Gebeliğin önemli belirtilerinden biri de sık aralıklar ile tuvalete çıkma isteğidir. Bu durum dışarıdaki kişiler tarafından fark edilecek boyutlarda olabilir. Bazı gebeliklerde belli bir süre sonra ortadan kaybolurken bazı gebeliklerde dokuz ay boyunca devam edebilir.

Mide bulantısı ve kusma: Gebeliğin başlangıcında ortaya çıkan belirtiler arasındadır. Özellikle sabahları daha yoğun yaşanır. Mide bulantısı aşırı ise beraberinde kusmayı getirebilir. Bazı gebelerde sadece sabahları oluşurken bazı gebeler gün boyu mide bulantısına maruz kalabilir.
İştah artışı ve tiksinti: gebeliğin başka bir işareti ise iştah artması ya da yiyeceklere karşı oluşan tiksinti hissidir. Bu durum halk arasında aş erme olarak adlandırılır. Bazen mevsimi olmayan yiyeceklere karşı aşırı istek duyulabilir. Ayrıca daha önce çok sevilerek tüketilen yiyeceklere karşı da tiksinti söz konusu olabilir.


günüm adet zamanı gelmeden hamile olduğunu nasıl anlarım.jpg




Baş dönmesi ya da bayılma: Gebeliğin erken dönemlerinde baş dönmesi yoğun bir şekilde yaşanabilir. Oturur pozisyonda iken aniden kalkışlarda, fazla ayakta kalma sonucu baş dönmesi ortaya çıkabilir. Bu belirti tansiyon düşüklüğüne bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.
Kokulara karşı aşırı hassasiyet: çoğu anne adayında kokulara karşı aşırı bir hassasiyet yaşanabilir. Bazen yiyecek kokusu, yemek kokusu ya da parfüm kokusu son derece rahatsızlık vererek mide bulantılarına yol açabilir.

Ruh halinde farklılık: Vücutta oluşan gebelik hormonları nedeni ile ruh halinde farklılıklar yaşanabilir. Anne adayı bazen çok mutlu olurken bazı durumlarda aniden ağlamaya başlayabilir. Ayrıca aşırı sinirli ve kırılgan da olabilir. Fakat bu tür duygular gebelikte normal olarak kabul edilir.

Artan vücut ısısı: Gebelikte vücutta oluşan ısı artışı gebeliğin bilindik belirtileri arasında yer almaktadır. Ateşinizin yükseldiğini düşünebilir hatta hasta olduğunuzu düşünebilirsiniz. Aşırı ısı fazlalığı varsa mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Mide ekşimesi ve kabızlık: Uterus şişerek mideye baskı yapar ve devamında mide ekşimesi yaşanabilir. Vücutta farklılığa neden olan gebelik hormonları da hazmı ağırlaştırabilir. Bu dönemde doktorun tavsiyelerine uyarak vitamin takviyesi almakta yarar vardır…
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Anamm benim de günüm gelmeden yaptığım testin sonucunda bu yukarıdaki resim bu arada bana ait kızlar çocuğum şimdi 4 yaşında bir kızım oldu elif koydum adını yani ben test yaparak hamile olduğumu anladım. Teşekkür ediyorum ayrıca resmi burada görmek gerçekten de çok güzel teşekkür ediyorum.
 
Geri
Üst