En erken hamilelik belirtileri nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
En erken hamilelik belirtileri nelerdir?
Sayfamıza sıklıkla gelen sorular dan yola çıkarak, en erken gebelik belirtileri hakkında bu makaleyi yazma gereği duyduk.En erken gebelik belirtileri, gebelik belirtileri ne zaman başlar,gebeliğin ilk belirtisi nedir , en erken hamile olduğumu nasıl anlarım ? Tüm bu soruların yanıtlarını makalemizin devamın da bulabilirsiniz..



Hamile kalmak bir çok kişinin hayalini süslerken , bazıları için de kabus olabiliyor. Hamile kalma arzusun da olan bayanlar, günü gelmeden bir çok belirtiyi gebeliğe yorar. Olur olmaz her belirtiyi gebeliğe bağlamak sizde hayal kırıklığı yaratabilir. Bu yüzden makalemizi okuyarak , önerilerimizi dikkate almanızı tavsiye ediyorum.


Öncelikle şunu belirteyim.Gebelik belirtileri gebeliğin 4-5 . haftasın da başlar. Bu haftalar dan önce belirti başlamaz. Bir çok bayan ben hamile olduğumu adetime 1 hafta kala şu belirtilerle anladım diye iddia da bulunurlar. Ağızda kuruluk,ağızda pas hissi,kasık,bel ,gögüs ağrısı,mide bulantısı baş dönmesi. Hanımlar belirtiler bu kadar erken başlamaz. Gebeliğin ilk belirtisi beklenen menste gecikme olmasıdır. Tabi her mens gecikmesi de gebelik değildir. Gebeliği , gebelik testi yaparak teyit debilirsiniz. Erken gebelik belirtileri ile ilgili ayrıntıları uzmanların dan derleyerek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Öncesi ; Hamilelik Belirtileri Nelerdir İlk Hafta Yaşananlar adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.


gebelik belirtileri.jpg




Beklenen adetin gecikmesi : Gebelik şüphesi yaratan en önemli durum budur ve çoğunlukla gebeliğin ilk habercisidir. Adeti geciken bir kadın spiral, doğum kontrol hapı gibi bir korunma yöntemi kullanıyor olsa bile yine de gebelikten şüphelenmelidir ve kesin emin olmak için gebelik testi veya ultrason muayenesi yaptırmalıdır.


Tabii ki her adet gecikmesi gebelik manasına gelmez.
  • Bulantı, kusma
  • Yemek kokularına tahammülsüzlük
  • Göğüslerde dolgunluk ve hassasiyet
  • Sık idrara çıkma
  • Halsizlik, yorgunluk
  • Uykuya eğilim
  • Kasık ağrısı


Kesin gebelik tanısı için gebelik testi ve ultrason muayenesi yapılması gerekir. Gebelik testinde gebelik pozitif çıkması mutlaka normal bir gebelik olduğu anlamına gelmez bu yüzden mutlaka ultrason ile gebelik teşhisi teyid edilmelidir. Gebeliğin ilk günlerinde hatta ilk haftalarda çok küçük olduğu için ultrasonda görülmeme ihtimali vardır. Ancak son adet tarihinin üzerinden 5-6 hafta geçtiğinde gebelik ultrasonla görülebilir boyuta ulaşır. Kanda gebelik testinde bakılan HCG düzeyi 1200-1500 seviyesine ulaştığında ancak gebelik vajinal ultrasonla görülebilir boyuta gelir.

Çoğunlukla gebeliğin ilk 3-4. Haftasından sonra gebelik belirtileri ortaya çıkmaya başlar. İlk olarak ader gecikmesi yaşanır. Kasık ağrısı da bu zamanlarda başlar. Adet dönemine denk geldiği için anne adayı bu belirtileri karıştırabilir.

Memelerde hassasiyet: Anne adayının metabolizmasında meydana gelen değişimler sebebiyle memelerde ağrı ve hassasiyet ortaya çıkabilir. Bunun dışında karın bölgesine şişkinlik meydana gelebilir.

Ruhsal durumda dalgalanma: Hormonal değişimler sebebiyle ruhsal durumda da değişimler görülmektedir. Gebeliğin ilk belirtileri arasındadır.

Mide bulantısı, kusma: Gene meydana gelen hormonal değişimler sebebiyle çoğunlukla gebeliğin ilk 3 ayıda kusma ve bulantı yaygın şekilde yaşanmaktadır. Önceden çok sevilen bir koku, gebelik sürecinde çok itici gelebilir.

Yorgunluk ve uykulu olma: Çoğunlukla gebeliğin ilk belirtilerinden olan yorgunluk ve uyku hali, annenin vücudundaki değişimlere adaptasyon sürecini kapsamaktadır. Gebelerin büyük bir kısmı bu sorunu yaşamaktadır.

Yemek alışkanlıklarındaki değişimler: Bazı besinler gebelik döneminde daha çok aşerilmektedir. Bazı besinler ise gebelikten önce yenmemesine rağmen gebelik sürecinde annenin favori besini haline gelebilir.

Sık sık idrara çıkma: Anne adayının rahmi büyüdükçe mesaneye baskı yapar ve bu sebeple de anne adayı sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı duymaktadır. Bu belirti henüz erken gebelik haftalarında dahi görülebilir.

Vücut Isısının Artması: Hamilelik döneminde vücut ısısında bir artış meydana gelmektedir. Kalp daha hızlı çalışmaya başlar. Bunun sebebi vücudun artık iki kişi için çalışıyor olmasıdır.

Vajinal akıntıda artış: Gebelik belirtilerinden biri de vajinal akıntıdaki artıştır. Bu süreçte şeffaf, krem ya da beyaz renkli bir akıntı ile karşılaşılabilir.

Baş ve Bel Ağrısı: Gebeliğin ilk haftalarında dahi bel ve baş ağrısı görülebilir. Bu belirtilere tansiyonunun düşmesi, baş dönemesi de eklenebilmektedir.

Cinsel açıdan isteksizlik: Gebeliğin ilk haftalarında anne adayı vücudundaki değişimlere alışmaya başladığı için cinsellikten uzak durabilir. Göğüs uçları kararmaya başlayabilir. Gebelik hormonlarının salgılanması ile beraber bir süre cinsellikten uzak durulsa da ilerleyen gebelik haftalarında bu durum düzelecektir.

Vücutta ve Sindirim Sisteminde meydana gelen değişimler: Gebelik döneminde kalp atışları hızlanmaya başlar. Kan hacmi neredeyse iki katına çıkar. Bunun dışında gebelikte kabızlık ya da ishal gibi sorunlar görülebilir. Bu sebeple beslenme düzeni yeniden, gebeliğe uygun şekilde ayarlanmalıdır.

Gebelik belirtileri her hamilelikte farklı şekillerde ve farklı yoğunluklarda yaşanmaktadır. Yukarıdaki belirtiler, çoğu gebelikte görülen semptomlardır. Şayet gebe olduğunuzdan şüphe duyuyorsanız, gebelik testi yaptırmanızda fayda var.
 
En erken gebelik belirtileri, gebeliğin 4-5. haftası başlar. Daha erken gebelik belirtilerini hissetmek mümkün değil.
Gebeliğin ilk belirtisi beklenen adette gecikme olmasıdır. Gebeliği teyit etmek için İdrar kiti , yada HCG testi yapabilirsiniz. Ek bilgi olarak Hamilelik ne zaman oluşur? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz..
 
Arkadaşlar benimde adetim gecikiyor 6.Gün oldu bugün gidip test aldım sonuçta bu ikinci çizgi silik ve gözle görülebiliyor sizce var mı teşekkürler
 
Geri
Üst