Erik Reçeli

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Erik Reçeli
erik reçeli erik reçeli tarifi reçel erık recelı taze receli



erik_receli-16d.jpg




Malzemeler
1 kilo erik
1 kilo seker
1 cay bardagi su
bir kac damla limonsuyu

Hazırlanışı
Erikler yikandiktan ve cekirdekleri cikartildiktan sonra recel kaynatacagimiz tencereye alinir üzerine sekeri ve suyu ilave edilerek kaynamaya burakilir,kaynamaya baslayan recel kisik atese alinir ve kivami gelene dek bu sekilde kaynatilir 1 yada 1,5 saat kadar sürebiliyor.

Kivama gelen recele bir kac damlada limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatilir ve ocaktan alinir sicak olarak kavanozlarina doldurulur ve agizlari sikica kapatilarak oda isisinda soguyana dek bekletilir sonra buz dolaplabina kaldirilir.
 
Geri
Üst