Erkan Güleryüz Röportajı

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Erkan Güleryüz Röportajı
erhan güleryüz röportajları erhan güleryüz röportaj erkan güleryüzün çocukları mustafa ceceli çocuğu varmı
"Yegane" isimli yeni albümünü geçtiğimiz günlerde müzik marketlere sunan Erkan Güleryüz, Ahmet Erten'in konuğu oldu: ""Yegane" içeriği bakımından benim yaptığım albümler içersinde en iyisi ve hatta 2009 yılında çıkacak olan en iyi ilk 10 albümün içersinde yer alabilecek bir albümdür..."

erkan-guleryuz-resmi-6971.jpg



Uzun bir aradan sonra yeni albümünüz "Yegane" ile dinleyici ile buluştunuz.. İlk albümünüzden sonra en çok ses getiren albüm kuşkusuz "Yegane" oldu.. Bu albümü popülarite ve müzikalite olarak diğerlerinden ayıran en büyük özellik nedir?


Aslında çok uzun bir ara demek yanlış olur 2006 yılı temmuz ayında "Beş'te 5" , 2008 Haziran'da "İstanbul Bekliyor remix" ile ki bu çalışmalar maxi single niteliğinde yapımlardı; dinleyicilerime ulaştım ama full 10 şarkılık albüm dersek evet haklısınız uzun zaman oldu. "Yegane" içeriği bakımından benim yaptığım albümler içersinde en iyisi ve hatta 2009 yılında çıkacak olan en iyi ilk 10 albümün içersinde yer alabilecek bir albümdür dolayısı ile böyle iyi repertuar ve donanımlı bir prodüksiyon beraberinde popülariteyi de getiriyor.


Sezen Aksu imzası taşıyan, aynı zamanda albümün ilk klip şarkısı olan "Yegane" dinleyiciden büyük ilgi gördü.. Bu şarkının albüme ayrı bir ivme kazandırdığı bir gerçek.. Söz konusu şarkının albüme nasıl dahil olduğunu öğrenebilir miyiz?


Benim için yeni bir "Sezen Aksu" şarkısı söylemek bir hayaldi bu hayalimi gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum. Ekibimle beraber albüm repertuarına başladığımızda bu hayalimi prodüktörüm "Sude Bilge Demir" ile paylaştım o da sağolsun gerekli görüşmeleri ayarladı ve albüme adını veren "Yegane" albüm repertuarına girmiş oldu. Şarkının ilk demosu geldiğinde çok heyecanlandım hatta demoyu sevgili arkadaşım ve aranjörüm "Mustafa Ceceli" seslendirmişti. "Çok sevdim şarkıyı bunu söylemek istiyorum " dedim bence süper oldu gelen ilgiden de görüyorum ki iyi ki bu şarkıyı albüme almışız.


Bahar aylarında hareketli şarkılarla çıkılan bu dönemde "Yegane" gibi bir slow şarkı ile çıkış yapmak, büyük cesaret aslında.. Ama "Yegane" gibi güçlü etki yaratacak bir şarkıyı okumanın verdiği bir rahatlığın yeri de yadsınamaz herhalde..?

Çok doğru söylediniz zaten aslında sormak istediğinizin cevabını da vermişsiniz "Yegane" şarkısı öyle güçlü ki yaz, kış fark etmez ama inanın albümdeki diğer 10 şarkı da çok güzel her mevsime göre şarkımız var.

Albümdeki önemli isimler Sezen Aksu ile sınırlı değil elbette.. Kenan Doğulu'dan bir şarkı almışsınız.. Son zamanlarda yine çok sayıda albümde ismine rastladığımız Zeki Güner de albümde yer alan isimlerden.. Albüm hazırlık sürecini sizden dinleyelim.. Ekip nasıl oluştu?

Kenan Doğulu sadece şarkı vermekle kalmadı hatta albümü ilk dinleyen ve ilk yorumları yapan isimlerden biri (aramızda kalsın "Kenan" albümü dinlerken çok heyecanlandım çok şükür ki o da beğendi) ve ben bir "Kenan" fanı olarak onun şarkılarından birini söylemekten dolayı çok mutluyum. Albüm hazırlık aşamasına gelince önce menajerim "Elif Kurt" ile birlikte 10 şarkılık yeni bir albüm yapmaya karar verdik ve öncelikle "Sude Bilge Demir" ile konuştuk. Hemen repertuar toplanmaya başladı ben bu repertuar konusunda şanslı olanlardanım. Kendime ait olan şarkılar dışında ki şarkıları çok kısa bir sürede bir araya getirdik. Daha sonra şarkıların tarzlarına göre aranjörler belirlendi ve şarkılar dağıtıldı. Albümde aranjör olarak Mustafa Ceceli, Ozan Çolakoğlu, Sinan Ceceli, Serkan Dinçer (serkan aynı zamanda albümde benimle birlikte müzik direktörüdür, dinlediğiniz her şarkıda emeği vardır) gibi Türk pop sektörünün en önemli aranjörleri ile çalışma fırsatını yakaladım. Zeki Güner, Elcil Gürel Göçtü, Bülent Sert, Serkan Dinçer, albümde "Sezen Aksu" , "Kenan Doğulu" , "Sude Bilge Demir" dışında yer alan diğer besteci ve söz yazarları.

Sanki ilk albümünüzden sonra çıkan albümleriniz, yeni prodüksiyonunuzun etkisini yaratmadı gibi.. Promosyon anlamında mı sıkıntı yaşadınız yoksa, prodüksiyon bazında bilmediğimiz talihsizlikler mi yaşandı ,bu albüm öncesinde?

"Yegane"nin etkisi gibi olmadı diğer albümlerim evet bu konuda haklısınız. Şu aşamada öz eleştiri yapabilirim sanırım. "Yegane"nin yarattığı etki ilk albümüm "İstanbul Bekliyor" gibi oldu. Bunun sebebi "Yegane"nin içeriği ve çalışılan isimler ile ilgili bence.

"Yegane"nin promosyon çalışmaları dahilinde dinleyicilerinizi neler bekliyor? Sırada neler var?

Klip bildiğiniz gibi "Yegane"ye çekildi, şimdi öncelikle radyo programları ve arkasındanda tv programları var sırada. Çok vakit kaybetmeden dinleyicilerimin de fikirlerini alarak hemen ikinci videoyu çekmek istiyorum. Gece kulübü programları başlayacak yakında, mümkün olan her yere ulaşmayı hedefliyorum bu albüm ve buna bağlı promosyon çalışmalarında.

Erkan Güleryüz'ün sayıca çok ve sadık bir dinleyici kitlesi olduğunu düşünüyorum.. Özellikle bunu internet sitelerinden fark edebiliyoruz.. Onlarla sizin iletişiminiz nasıl?
Ben şimdiye kadar www.erkanguleryuz.com üzerinden bana ulaşan herkesle bizzat ilgilendim ve gelen e-mailleri cevaplamaya çalıştım bu işleyiş bundan sonrada böyle devam edecek. Funclub'ım yoktu şimdiye kadar.. Artık var. Kendi sitem üzerinden bana ulaşanlar ile birlikte çok güzel aktiviteler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz onun için herkesi bekliyorum.


Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sahne çalışmaları, konser etkinlikleri giderek artıyor.. Bahar şenlikleri, turneler vs.. Plan program dahilinde olan aktiviteleriniz varsa paylaşalım..

Tabi ki bu çalışmalarda da bir hızlılık söz konusu. Bu tarz aktiviteleri, programları konserleri her şeyi web sitem üzerinden yayınlayacağız.

Popshow yarışmasında ikincilik ödülünü "Ajda Pekkan'ın" elinden almışsınız.. O dönemden sonra süperstar'la iletişiminiz devam etti mi? İlerleyen albümlerde bir düet yapmak, birlikte bir çalışma yapmak gibi bir düşünceniz var mı?

Evet hem ikincilik hem de üçüncülük ödülünü aldım süperstarımızın ellerinden. Daha sonrasında bir iletişimimiz olmadı ama süperstar ile bir düet yapmak kim istemez ki?


Müziği meslek edinen biri olarak, yeni çıkan albümleri ve sektörün durumunu da takip ediyor olmalısınız.. Son dönemlerde aldığınız ve başarılı bulduğunuz albümleri öğrenebilir miyiz

En son aldığım ve başarılı bulduğum proje "Rafet el roman" , Kenan 7,5 , ve Nil Karaibrahimgil.


Müzik çalışmalarının dışında, günlük hayatınızda yapmayı keyif aldığınız şeyler nelerdir? Erkan Güleryüz'ün bir günü nasıl geçer mesela.. ?


Müzik dışında şu aralar pek bir şey yok inanın promosyon ile ilgili çalışmalar inanılmaz vaktimi alıyor. İş dışında yaptıklarıma gelirsek evde vakit geçirmeyi, arkadaşlarımla birlikte açık hava yürüyüşleri , evde DVD keyfi, sporlardan squash vakit buldukça yapmaktan keyif aldıklarım.
 
Geri
Üst