Erkekler hangi tende kadınlardan hoşlanıyor

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Erkekler hangi tende kadınlardan hoşlanıyor
Erkeklerin genellikle kadınlarda açık teni tercih ettiği ortaya çıktı.

Toronto Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, erkekler "açık tenli" kadınları çekici buluyor.

Bunun nedeni açık tenin masumiyeti çağrıştırması. Bilim adamları, koyu tenli kadınları tercih eden erkeklerin de varlığına işaret ederek bunların bilinçaltlarında tehlikeye eğilim olduğunu söylediler. Kadınlar ise, "seks ve gücü" çağrıştırdığı için koyu tenli erkekleri tercih ediyor.

Bilim adamları, hangi ırktan olursa olsun, erkeklerin "açık tenli" kadınları beğendiğini, kadınların ise "koyu tenli" erkekleri beğendiğini ortaya çıkardılar. Bilim adamlarına göre erkeklerin açık tene eğilimlerinin nedeni, açık tenin "masumiyet, saflık, bakirelik, hassaslık ve iyiliği" çağrıştırması. Ancak bilim adamları, Monica Belluci gibi esmer tenli kadınları tercih eden erkeklerin sayısının da hayli kabarık olduğunu belirterek bu erkeklerin bilinçaltlarında "tehlikeye eğilim" olduğuna dikkat çektiler.

Toronto Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, kadınların esmer tenli erkekleri tercih etmesinin nedeni ise "seks, cinsel güç, gizem, kötülük ve tehlike ile bağlantı" kurmaları. Desdemona’dan Nicole Kidman’a kadar yüzlerce yıldır, ressamlardan şairlere bütün sanatçıların açık tenli güzelleri yücelttiği biliniyor.

Araştırmacılar, erkek ve kadınlara ait 2 bin reklam fotoğrafını incelediklerinde, beyaz kadınların teninin beyaz erkeklerinkinden yüzde 15.2 daha açık olduğunu, siyah kadınların teninin de siyah erkeklerinkinden yüzde 11.1 daha açık olduğunu keşfettiler. Toronto Üniversitesi’nden Sosyolog Dr. Shyon Baumann’a göre "açıklık" ve "koyuluk" kendilerine özgü anlamlar taşıyor ve kişi, bu anlamları bilinçaltından karşı cinsle bağlantılandırıyor. Colin Farrell’i Daniel Craig’e ya da Monica Belluci’yi Michelle Pfifer’a tercih edenler ise "tehlikeye eğilimlerini" gösteriyorlar.
 
Geri
Üst