Erken Doğum Riski Olanlar ve Doğum Yapanlar

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Erken Doğum Riski Olanlar ve Doğum Yapanlar
erken doğum belirtileri, erken doğum riskleri, bebek ne zaman aşağı iner

Merhaba arkadaşlar hamiş meleklerimizden Melek arkadaşımın bana göndermiş olduğu pm yi aynen sizlere aktarıyorum ve bu durumu yaşayan yada tecrübesi olanlardan konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum;)

"mrb mavim bişey soracaktım ben burda nasıl konu açıldığını unuttum da sizden rica etsem konu açarmısın erken doğum riskim var bebeğim bayağı aşağıda ve evde yatıyorum ilerleyen haftalarda bebek yukarı çıkıyomu yada neer yapmam gerek bu konuda bilgisi olan başından geçmiş olanlar yazarsa ben de bilgilenirim."
 
İlk mesajı ben paylaşmak istiyorum. Bilenler bilir benim son gebeliğim ikiz gebelikti ve çoğul gebeliklerde erken doğum riski her zaman için bulunabiliyor. Başından beri aşağıda olan karnım bir türlü yukarı çıkmadı çok erken aylardan itibaren karnımı görenler doğumun yakınmı diye soruyorlardı. Aşağıda olduğu için birde iki bebek taşıdığımdan dolayı çok zorlu bir hamilelik geçirdim. Bebeği aşağıda olanlar iyi bilir yürümekte ve günlük işleriniz de bir hayli zorlanıyorsunuz ve her an aşağıdan kasılmalar halinde sanki doğum yapacak gibi hissettiğiniz gibi yük aşağıda olduğu için rahimede baskı yapıyor.
Nitekim ben bir buçuk ay erken doğum yaptım. Benim doğumumun erken oluşunun en büyük nedenlerinden biride çok stresli bir hamilelik yaşadım. Normal zamanım da yapacağım doğum yaşadığım stresli hamilelik sonucu ne yazık ki erken gerçekleşti. Benden tavsiye elinizden geldiğince çok iş yapıp kendinizi yormayın ve bol bol dinlenin hatta ayaklarınızı yukarı doğru kaldırarak dinlenmek çok daha iyi olacaktır. Stes ve üzüntü veren tüm olaylardan kendinizi uzak tutmaya çalışın bunda ne kadar başarılı olabilirsiniz bilmiyorum ama bunlar erken doğum riski taşıyan en önemli faktörler... Çok şükür erken doğum yapmama ve bebeklerimin prematüre doğmasına karşılık şu an 2,5 yaşında ikizlerim ve hatta bakıcımızı bile geçtiğimiz günlerde bırakarak artık kreşli olduk:D:D Akranlarımızı boy ve kilo olarak yakaladık.
 
çok teşekkür ederim mawim ikizlerine de maşallah Allah uzun ömür versin. Ben elimden geldiğince dinleniyorum zaten ayakta durduğum zaman hemen karnımın altı ağrımaya başlıyor. 24 haftamızı bitirdik çok şükür bebeğim de iyi kilosu bir hafta önde:) ben erken doğum yapan bebeklerin kuvözde uzun zaman geçirdiklerini bide ciğerleri gelişmemiş doğdukları için çok çabuk enfeksiyon kaptıklarını duydum. Korkum o yüzden :( Allahım hepimize evlatlarımızı sağ salim kucaklarımıza almayı nasip eder inşallaah
 
ikizlerden oğlan 25 gün kuvezde yattı kızım doğar doğmaz benimle birlikteydi enfeksiyon olayına gelince evet biraz daha hassas oluyorlar ama kuvezde yatan oğlum nedense bağışıkşık sistemi çok daha güçlü kıza göre... Çevremde zamanın da doğum yapan arkadaşların çocukları var kimileri nane molla rüzgar esse hasta oluyorlar bizede bağışıklık sistemi güçlendirici takviyeler vermek düşüyor bununla ilgili bitkisel damlalar yada şuruplar var onları kullanıyoruz biz;)
 
Geri
Üst