Erzurum olimpiyatları

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Erzurum olimpiyatları
erzurum olimpiyat tesisleri erzurum olimpiyatlari olimpiyatlar erzurumdaki olimpiyatlar olimpiyat resimleri
Ben dün bu habere takıldım tv de Bence bu konuyu haber deiğilde artık Erzurumun bir parçası olarak görmemiz lazım .

Tekstil gibi ağır sanayi kurmanın zor olduğu şehir, olimpiyatların heyecanıyla turizme yöneldi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 10 bin turist beklediklerini ifade ederek, "Bu sayı şehrin kaderini değiştirecektir." dedi.

Buda Erzurumun kalkınmasında önemli rol oynayacak melişler buyrun dahada detaylı bakalım konuya;

1641-3774.jpg

erzi11-3155.jpg

09.07.2010-Erzurum'da düzenlenecek 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaklaşık 600 Milyon TL’ye mal olacak tesislerin yapımının %85 tamamlandı.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar yaptığı açıklamada, Erzurum'un 2011 Dünya ÜniversitelerKış Oyunları için tesis anlamında yapılan çalışmalarda önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi.
Bazı tesislerin hemen hemen teslim alınma aşamasında olduğunu anlatan Çintımar, ''Tesislerin bazıları ise yüzde 80 civarında. Erzurum'da 2011 Kış Oyunları için 2 tane buz paten salonu yapıldı ve teslim alındı. 4 tane daha yapılıyor. Bu salonların yapımı da yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda ve bir ay içerisinde teslim alınacaklar."
Türkiye'nin İlk Atlama Kuleleri( Özellikle ilk yapılırken bir sürü insan adeta büyülenmiş o kadar güzel görünüyormuş ki aynı zamanda insanların yola düşmesi gibi bir ihtimalde yokmuş bence bu çok güzel belkide benim gidip görme imkanım bile olabilir melişler çünkü evleneceğim insanın memleketi burası )
Çintımar, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan en önemli tesislerden biri olan atlama kulelerin yapımının da tamamlanmak üzere olduğunu belirtt
Tesisler içerisinde en ağır inşaatın atlama kuleleri olduğunu anlatan Çintımar, ''Erzurum'daki bu atlama kulelerinin Türkiye'de eşi yok. Dünyada da yerden dikey en yüksek kulelerden biri. Burada 5 tane atlama kulesi yapılıyor. Bunlar toplam 40 bin metre kare üzerine kurulan ve yarışma platformu ile 5 yıldızlı oteli de kapsayan bir tesis konumunda'' dedi.

Atlama kulelerinin, Türkiye'de bugüne kadar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün tek kalemde yaptığı en büyük yatırım olduğunu dile getiren Çintımar, sadece bu tesisinin yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti.
Atlama kulelerinin yapımının yüzde 85 oranında tamamlandığını, çevre ve peyzaj çalışmaları aşamasında olduğunu söyleyen Çintımar, şunları kaydetti: ''Atlama kulesinde son rötuşlara geçilirken, hemen yanında da 5 yıldızlı ve 50 yatak kapasiteli bir otel inşaatı yapılıyor. Bu otel, atlama kulelerindeki yarışların seyredilebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca yine burada hakim tepede bir kafeterya yapıldı. Bu tesis başta Erzurum olmak üzere ülkemize çok önemli katkısı olacağına inanıyorum.''
Erzurum'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan Konaklı'da da yeni kayak merkezi kuruluyor.Çalışmalara sona gelindi, bu merkezde 4 lift ile birlikte 2 katlı kayak okulu da yapılıyor. Palandöken Kayak Merkezi'nde de 4 adet yeni lift inşa edildi, ayrıca suni kar üretimi için 150 bin metreküplük gölet yapımının devam ediyor.
"Erzurum Olimpiyat Şehri Olma Yolunda"
Erzurum'da kısa süre içerisinde yapılan ve toplam 600 milyon TL'ye mal olacak spor tesislerinin bölge açısından önemli gelişmeler sağlayacağını ifade eden Çintımar, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu spor tesisleri ile Erzurum'un spor turizmindeki potansiyeli, portreyi Türkiye ortalamasının üstüne çıkmıştır. Bir an önce tamamlanan tesislerimizde test yarışmaları için uluslararası faaliyetlere şimdiden başlamak istiyoruz. Erzurum'un sadece 2011'e değil Olimpiyatlara da hazır olduğunu göstermek istiyoruz. 2011'e aday olurken elimizde hiç bir şeyimiz yoktu ama Olimpiyatlara aday olacağımız zaman elimizde her şey mevcut olmuş olacak. Herkes gece gündüz bu işi en güzel şekilde çıkarmanın gayretinde. Erzurum, artık olimpiyat şehri olma yolunda ilerliyor."dedi.
 
Erzurumda olimpiyat olacak ama Erzurum hiç Erzuruma benzemiyor halen gündüzleri hiç sıfırın altına düşmedi sıcaklıklar.ve yok denecek kadarda az kar var.inşallah istenilen başarıya ulaşırız hem Erzurum olarak hemde Türkiye olarak.Erzurumdan sevgiler....
 
Yorumun için tşk edrim canım.. İstanbuldanda Erzuruma sevgiler:)
 
Geri
Üst