ESDE' den Enfes Siron Tarifi

ESDE

Hamiş Melek
ESDE' den Enfes Siron Tarifi
siron tarifi siron nasil yapilir nedir resimli tarifi siron malzemeleri konusu burada melekler



Evvettt Meleklerrrr,

Benim gibi ASERME olayini abarttiysaniz yandiniz:) ne gorsem canim ceker oldu:) Allahtan azda olsa mutfak becerim varda:p canimin cektigini mutfaga girip yapabiliyorum,

Ben aslen GiRESUN sebinkarahisarliyim, bu tarifi ilk o tarafta yemistim, ve bayilmistim, karadeniz mantisi da diyorlarmis buna:) tabi hamur koyde saclarda odun atesinde pisirilmis olacak, birde yogurdunuz mis gibi dogal EV YOGURDU olacak, e birde uzerine saf katkisiz tereyagsiz olmaz, offf iste o zaman tadida mukemmel olur, Ne yapalim bizde elimizdeki malzemeleri kullanicaz mecburen, Aslinda bu tarifi daha hizli bir sekilde hazir boreklik yufkaylada yapabilirdim ama yufkalarimin eksimis oldugunu gorunce buyuk hayal kirikligina ugradim:) E canimda cekti yapmam lazimdi, bende yufkami kendim acmaya karar verdim:) Ben acamam demeyin, vallahi basa gelen cekiliyor:) basladinizmi gerisi cabucak geliyor:) kendi emeginizle olanin tadida bir baska guzel oluyor, Geciyorum tarifime melekler;

HAMURU ICIN;

2 Bardak Un
ILIK Su
1 tatli kasigi tuz


UZERI ICIN;

Yarim kg Yogurt
2-3 Dis sarimsak
iki kasik tereyagi yada margarin
Pul biber ve Nane

TARIFI;

Oncelikle un ilik su ve tuz ile kulak memesi kivaminda hamurumuzu yoguruyoruz...(evde yufka acmak istemiyorsaniz tabiki hazir yufka ile yapabilirsiniz..) Daha sonra hamurumuzdan mandalina buyuklugunde bezeler elde ediyoruz...

DSC03916-1c8.jpg


Daha sonra bezelerimizi ilk etapta merdane yardimiyla buyuk boy tabak boyutuna getirdikten sonra, oklavayla yufkamizi buyutmeye devam ediyoruz, istenilen yufka buyuklugune geldiginde varsa sacda, yoksa benim gibi buyuk boy tavada yufkamizi cig kokusu gidene kadar az bisey pisiriyoruz...

DSC03917-d2.jpg



Pisen yufkalarimizi tek tek rulo seklinde katlayarak, bicak yardimiyla yaklasik 3-4 cm eninde kesiyoruz...Kestigimiz yufkalari agizlari yukari gelecek sekilde yanyana tepsimize diziyoruz...

DSC03919-1a0.jpg




DSC03920-17e.jpg



Uzeri icin hazirlamis oldugumuz sarimsakli yogurdumuzu dokerek, en ustune yagda yakilmis pul biber ve naneyi gezdirip servis yapiyoruz :) Sironumuz hazir, Afiyet Bal seker olsun melekler:)

DSC03922-17f.jpg


DSC03924-15.jpg
 
Offf ESDE ne yaptın kuzum sen..
Çok fena görünüyor "ye beni ye beni" :D:D

Kesinlikle yapıcam
Ellerine sağlık
 
refracim yufkalari sade sariyorsun evet, ayrica hazir sacda pismis yufkadan yaparsaniz daha pratik olur, cunku bu sekilde elde acilan yufkalari biraz pisirmeniz gerekiyor, cigden olmuyor yani:)

Afiyet olsun sule :)
 
Geri
Üst