Etli Şehriye Pilavını Hiç Denediniz mi Melekler ?

  • Konbuyu başlatan TİTAN
T

TİTAN

Forum Okuru
Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır
Etli Şehriye Pilavı Tarifi



Sevgili melekler, Özbeklerin meşhur özbek pilavı gibi olmasa da yine etli olarak hazırlanan nefis bir pilav tarifi vereceğiz sizlere :) Etli şehriye pilavı. :) Valla şehriyeden de pilav olur mu demeyin, bir deneyin, nasıl da lezzetli olduğunu görün diyoruz ve etli şehriye pilavı nasıl yapılır tarifimizden öğreniyoruz.. :)



Etli Şehriye Pilavı İçin Malzemeler

300 Gr. Kuzu Eti

2,5 S B. Arpa Şehriye

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Kase Domates Sos

1 Kase Menemen Sos

1 Soğan

1 Su B. Et Suyu

2 Çorba K. Tereyağı

Sıvıyağ

Tane Karabiber, Tuz, Su



Etli Şehriye Pilavı Yapılışı:

Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz. Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz. Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...
 

Benzer Konular


Üst