Ev Yapımı Lahmacun İçi Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Ev Yapımı Lahmacun İçi Tarifi
evde lahmacun içi nasıl hazırlanır evde lahmacun içi hazırlama lahmacun içi lahmacun içi hazırlama ile ilgili bilgiler burada melekler. Çocuklar başta olmak üzere hazır yemek içinde en çok tercih ettiğimiz lahmacun olur melekler :) Genelde dışarda yenen lahmacunu aslında evde de yapabiliriz. Ev yapımı lahmacun hem kendi elimizden çıktığı hem de hijyenik olduğu için daha çok tercih edilebilecek bir yiyecektir. Evde lahmacun içi nasıl hazırlanır dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bu yazımızda evde lahmacun içi hazırlama konusunda bilgi sahibi olacak, artık dışarda lahmacun yemek istemeyeceksiniz :) Geçelim mi lahmacun içi hazırlama bilgilerine ?..


lahmacun-13a.jpg




½ kg domates
1 Orta boy soğan
250 gr kıyma
1 Demet maydanoz
5 Diş sarımsak
5 Adet sivri biber (tohumları temizlenmiş)
Karabiber
1 Limon

Bir karıştırma kabına domatesi, soğanı, çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak yayın. Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin. Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin. Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın.
 
Geri
Üst