Ev yapımı mayonez tarifimiz burada!!

BeyazMelek

Daimi Üye
Ev yapımı mayonez tarifimiz burada!!

EVDE MAYONEZ NASIL YAPILIR EV MAYONEZİ TARİFİ​


Meleklerim vazgeçemediğim tatlardan biri olan mayonezi kalorisinden dolayı az tüketmeye çalışırken bir de hazır olanların sağlığımızı ne kadar bozduğunu öğrenince evde kendim yapayımda sağlığımı bozmayayım diye düşündüm. Hatta yarın mayonezli tavuk salatası yapasım geldi :D:D İşte evim için seçtiğim tarif meleklerim;

mayonez-16c.jpg


§ Kavanozve blendırın ağzı dahil tüm malzemelerin buzdolabında 1 saat kadar beklemişolması gerekiyor. Bunun amacı yoğun kıvamda ve kullanıma hemen hazır birmayonez elde etmek. Ben acelem olduğunda derin dondurucuda birkaç dakikabekletiyorum yeterli oluyor.

§ ağzıdar bir kavanoz kullanmak.
§ yumurtayısarısını dağıtmadan kavanoza kırmak.
Malzemeler:
§ 1adet yumurta

§ 1su bardağı sıvı yağ
§ 1yemek kaşığı sirke
§ 1yemek kaşığı limon suyu
§ yarımçay kaşığı tuz
Tarif:
Yumurtayı yarım litrelik ağzı dar bir kavanozasarısını dağıtmadan dikkatlice kırın. Yağ,sirke,limonsuyu ve tuzu da ekleyipblendırı kavanozun dibine değecek şekilde yerleştirin.

En yüksek devirde çalıştırıp ilk 10 saniye hiçkıpırdatmayın. Kavanozun yarısı mayonez kıvamı alana kadar hareket ettirmeyin.Blendırı yavaşça yukarı çıkarıp üsteki malzemelerin de karışmasını sağlayın.
Son kez blendırı kavanozun dibine kadar değdirip iyicekarışmasını sağlayın.
5 dakikada harika ev yapımı mayonezimiz hazır. Kavanozunağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Yarım litrelik kavanozunyarısından biraz az mayonez elde ediliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst