M
Misafir
Forum Okuru
Ev Yapımı Vişne Şurubu Tarifi Siz Meleklere Özel
Ev Yapımı Vişne Şurubu Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Vişne Suyu
Lezzetli iftar yemekleri ile ikram edeceğiniz, Ramazan Ayı'nda bu sıcaklarda hararetinizi bastıracak mis gibi ev yapımı vişne suyu tarifi sunuyoruz bu yazımızda siz melek'lerimize Sadece iftar sofralarınızda değil, Ramazan Ayı bitiminde de misafirlerinize ve ailenize ikram edeceğiniz ev yapımı vişne suyu konsantresi tarifine geçmeden, evde vişne suyu nasıl yapılır diyen tüm arkadaşlarımızı da bu sayfamıza davet ediyoruz
Malzemeler
1 kg vişne
yaklaşık 1,5 litre su
2 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu
Hazırlanması
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı)
Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. soğutup servis yapın.
Ev Yapımı Vişne Suyu
Lezzetli iftar yemekleri ile ikram edeceğiniz, Ramazan Ayı'nda bu sıcaklarda hararetinizi bastıracak mis gibi ev yapımı vişne suyu tarifi sunuyoruz bu yazımızda siz melek'lerimize Sadece iftar sofralarınızda değil, Ramazan Ayı bitiminde de misafirlerinize ve ailenize ikram edeceğiniz ev yapımı vişne suyu konsantresi tarifine geçmeden, evde vişne suyu nasıl yapılır diyen tüm arkadaşlarımızı da bu sayfamıza davet ediyoruz
Malzemeler
1 kg vişne
yaklaşık 1,5 litre su
2 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu
Hazırlanması
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı)
Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. soğutup servis yapın.