Evde Cezerye Yapımı Nasıl Olur ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Evde Cezerye Yapımı Nasıl Olur ?
Ev Yapımı Cezerye Tarifi
Ev Yapımı Cezerye Resimli



Sevgili melekler, her ne kadar dışarda satılan yiyecekler zaman zaman hoşumuza ve kolayımıza gitse de ev yapımı ürünler daha lezzetli ve en önemlisi daha sağlıklı, hijyen oluyor. Nasıl ki evde meyveli yoğurt ya da çikolata yapabiliyorsanız, ev yapımı cezerye tarifi ile kendi ellerinizle cezerye yapabileceksiniz.Nasıl mı ? Buyrun tarifimize.. :tik:


evde_cezerye-2e7.jpg



Malzemeler

-1 kilo iri havuç
-2 su bardağı toz şeker
-200 gr fındık
-1 su bardağı hindistancevizi



Yapılışı

Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin.

Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun.

Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.

Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.

Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın. Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın.
 
Geri
Üst