Evde hijyen nasıl sağlanır

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Evde hijyen nasıl sağlanır
Ailemiz bizim için değerlidir. Yaşam alanlarımızda ailecek geçirdiğimiz vakti kıymetlendirecek olan ortam hijyenini sağlamak biz bayanların görevidir. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye bakmalıyız. Birçok oda içerisinde en hijyenik alan olarak banyo, tuvalet ve mutfak alanlarındaki temizliğe dikkat etmeliyiz. Sağlığımızı tehdit edecek olan mikroorganizmalara hayır deme şansını değerlendirmek için size vereceğim tavsiyeler kulak vermelisiniz? Evde hijyen nasıl olmalı, banyo nasıl temiz tutulur, tuvalet temizliği nasıl gerçekleştirilir ya da mutfak tezgahı nasıl temizlenmelidir gibi hususlara cevap bulabileceğiniz tavsiyelerimi duymaya hazır mısınız?
evde-hijyen-nasil-saglanir.jpg

*Her gün antibakteriyel ürünlerle temizlenmesi gereken alanlardan olan tuvalet, banyo, lavabo ve klozet temizliğini mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Mutfak lavabosu da ekstra hijyen istenen alanlar arasındadır.

*Anti bakteriyle temizlik ürünlerinden faydalanarak tezgah üstü temizliğini gerçekleştirmeliyiz. Özellikle yemek öncesi kullanacağımız alanın temiz olması gerekmektedir. Kimileri doğal temizleme yöntemi tercihinde bulunmayı tercih ederek tuza batırılmış limonla tezgah temizliği gerçekleştirir.
hali_temizligi_yapmak.jpg

*Bebek odası temizlikleri de titizlenilen temizleme alanlarındandır. Çamaşır suyuyla yer silme ya da antibakteriyel ürünlerle temizleme işlemini yaptığımız bu odalarda havalandırmayı sık gerçekleştirmeliyiz. Çocuk evde değilken oda hijyeni sağlamaya özen göstermeye de ayrı bir özen göstermeliyiz.

*Haftada bir ya da 2 kere antibakteriyel ürün eklenmiş sularla yer temizliği gerçekleştirmeliyiz.Aynı şekilde cam ve kapıların temizliğine uygun sularla sık aralıklarla temizlik gerçekleştirmeye özen göstermeliyiz.
maxresdefault.jpg

*Oda temizliklerini dip köşe yapmasak bile elektrik süpürgesiyle toz alma işlemini her gün gerçekleştirmelisiniz. Yerlere dökülen pisliklerin temizlenmesi, televizyon ve yaşam ünitesi gibi sık tozlanan alanlardaki hijyenin sağlanmasına günlük ehemmiyet göstermeliyiz.

*Temizlik sonrası temizlik bezlerinizi sıcak çamaşır suyunda yıkama işlemi gerçekleştirmeyi de asla ihmal etmemelisiniz. Ev temizliği esnasında ve sonrasında deterjan kokusu çıkana kadar havalandırma konusuna da özen göstermelisiniz. Güneş ışığının eve girmesine gün içinde müsaade edici davranmalısınız.

*Çamaşırların temizliği içinde ayrı ayrı ayırarak işlemi gerçekleştirip temizlik gerçekleştirmeye bakabilirsiniz. Nevresimler, iç çamaşırlar, çoraplar, kirli beyazlar ya da renkliler farklı seferlerde makineye uygun deterjanlarla temizlenmelidir. Ütülenecekler uygun ısıda ütülenmelidir.
 
Geri
Üst