Evde Ketçap Nasıl Yapılır?

T

TİTAN

Forum Okuru
Evde Ketçap Nasıl Yapılır?
Evde Ketçap Yapılışı
Evde Ketçap Yapımı Tarifi




Makarna, tavuk, köfte hele de patates kızartması ketçapsız gitmez melekler :) Marketten ketçap alırken de katkısız olmasına da dikkat ederiz. Ancak ne olursa olsun dışardan alınan her üründe katkı maddesi olması kaçınılmazdır. Peki ya ketçabınızı evde kendiniz yapsanız, nasıl olur ? :)


ketcap-3ad.jpg



Malzemeler
1 kilo yumurta domates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
5 adet tane karanfil
5 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker, daha az veya çok olabilir



Yapılışı
*Domateslerin sap yerlerini kesip herbirini 4'e doğrayın.

*Domatesleri, soğanı, sarımsak ve baharatları büyükçe bir tencereye alın. Orta hararetli ateş üzerinde 1-1½ saat kadar veya soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

*Domatesli karışımı süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye alın. Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edip tekrar pisirmeye başlayın. Ketçap fokurdamaya başlayınca ocağı kısık hale getirip 50-60 dakika daha kıvam alıncaya kadar pişirin.

* Ketçabınızı sıcakken cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Kapağını kapatıp, ters çevirin. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin. Soğuyan kavanozları düz çevirin. Buzdolabında 4-6 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

*Düdüklüde yapmak için; domates, soğan, sarımsak ve baharatları düdüklü tencereye alın ve iyice pişirin. (Domatesin kendi suyu çıkacağından su ilave etmeye gerek yoktur. Tencerenin markasına göre pişme süresi 20-25 dakika olarak ayarlanabilir.) Soğumaya bırakın.
 
Geri
Üst