Evde nasıl ekmek yapılır buyrun öğrenelim melekler

M

Misafir

Forum Okuru
Evde nasıl ekmek yapılır buyrun öğrenelim melekler
Evde nasıl ekmek yapılır
Ev Yapımı Ekmek




Pazar kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak ya da Ramazan Ayı'nda sahur sofraları için ideal ve o mis kokusuyla enfes olacak ev yapımı ekmek yapılışı hakkında bu yazımızda bilgi ediniyoruz Melek'ler. Sizlerde evde ekmek nasıl yapılır diyenlerdenseniz buyrun evde ekmek tarifi sizlerin olsun:)

evde_ekmek_yapilisi-2fc.jpg



Evde ekmek yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler:

3 su bardağı un
1 + dörtte bir su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı toz instant maya
1 tatlı kaşığı tuz



Yapılışı

Unu eledikten sonra geniş bir kaba koyun. Unun üzerine maya ve tuzu serpin. Azar azar suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın ve kaşığa yapışan ama çok sulu olmayan bir karışım elde edin.
Kabı streçleyerek mutfak tezgahında 12-20 saat bekletin. Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayarak hamuru düzgün bir daire haline getirin. Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar bir kasede 1 veya 2 saat bekletin. Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin. Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına dikkat edin. Tencere ısınınca fırından çıkartın. Hamurunuzun düzgün kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın. Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardından kapağı açık olarak 15 veya 20 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra ekmeği kesin.
Afiyet olsun
 
Geçenlerde aldığım ekmeğin içinden kıl çıktı. Artık ekmek almıyorum tiksiniyorum. Bende carrefoursa dan ekmek harcı aldım ve evde ekmek yaptım . Çok güzel oldu ve bir dilimiyle doyuyorum. Hem sağlıklı hem besleyici bir kaç tohum da harca ilave ediyorum. Gönül rahatlığıyla ekmeğimi yiyorum.
 
Genelde ekmek fırınları çok fazla temizliğe dikkat etmiyorlar. Eğer bir yerde sürüm var ise temizlik pek yoktur diye düşünüyorum.
 
Hijyenin den şüphelenizdiğiniz yerleri Alo 174 Gıda hattına bildirin. Ekipler en kısa zaman da size dönüş yapıyor . Şüpheli yerleri denetliyor.
 
Geri
Üst