Evde probiyotikli yoğurt nasıl yapılır yardım kızlar ?

P

probiyok

Forum Okuru
Evde probiyotikli yoğurt nasıl yapılır yardım kızlar ?
Evde probiyotikli yoğurt nasıl yapılır yardım kızlar ? Bir kaç yerde oturdum ve sizlere daha önceden de probiyotik nasıl kullanılır diye soru sormuştum. Şimdi bunun evde de yapıldığını öğrendim. Tüm aile bireyleri ve küçük çocukların da güvenle kullanabileceğini okudum. Öncelikle bunlar doğru mu nasıl yapacağız nasıl mayalayacağız. Çocuklar gerçekten kullanılır mı ? Hangi sütten yapmalıyım dikkat edilecek şeyleri bana yazarsanız sevinirim.
 
Yoğurt, laktik bakterilerin etkisi altında mayalanan süttür. Bazı özel bakteri soyları, laktozun bir kısmını laktik aside dönüştürür. Yeterli miktarda laktik asit üretildiğinde süt pıhtılaşır. Kürlenme iki geleneksel fermantasyon maddesinin kombine eylemiyle gerçekleşir.Bunlar Laktik asit üretirler ve yoğurtun karakteristik lezzetini belirlerler.oğurt ne kadar taze olursa, o kadar canlı bakteri oluşur. Gelelim probiyotik yoğurt yapılışına. Gerekli malzemeler Süt, Probiyotik yoğurt mayası ve normal yoğurt . Normal yoğurttan 1 kaşık alıyorsunuz. İçine Probiyotik mayayı ekliyorsunuz . İyice bu ikisini karıştırıyorsunuz. Daha önce kaynattığınız ve ılımaya bıraktığımız yoğurda bu karışımı ekliyoruz.Daha sonra bilindik geleneksel usulle yoğurdu sarıp sarmalıyoruz ve mayalanmasını bekliyoruz.( Tıpkı normal yoğurt mayalar gibi ) Tahmini 4-5 saat beklettikten sonra buzdolabına yoğurdumuzu koyuyoruz. 1 gün yoğurdumuz dolapta dinlendikten sonra afiyetle tüketiyoruz.
 
ya bu probiyotik yoğurt mayası nereden alınıyor acaba şu markette olan activia marka probiyotik yoğurtlar var onlarla süt mayalansa aynı etkiyi yakalayabilir miyiz ??
 
Organik ürünler satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Makro market varsa çevrenizde oraya uğrayın. Bulunduğunuz bölgeden ürünü temin edemezseniz internet üzerinden satış yapan organik ürün mağazaların dan alabilirsiniz.
 
Yoğurt, ayran ve kefir, probiyotik bakterilere sahip fermente süt ürünleridir, aradaki fark tarifi ve nihai üründe ortaya çıkan bakteri kültürleridir.Dengeli bir protein kaynağı , yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller içerir.Probiyotik sütü hazırlamanın en kolay yolu, fermente olmasına izin vermektir.Evde yoğurt yapmak çok kolaydır. Normal yoğurt mayalayın ve içine kefir atın. En güzel prebiyotik yoğurt kefirden yapılandır.Kefir nedir nasıl yapılır merak eden arkadaşalrımız aşağıdaki linki ziyaret edebilir.

Kefir nedir nasıl yapılır ?
 
Bağırsak bakterilerinin sağlıksız bir dengesi birçok sindirim probleminin nedeni olmakla birlikte, diğer ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Vücudumuzdaki tüm farklı bakteri türleri hakkında halen çok şey bilmiyoruz, fakat bağırsak florası dengesiz olduğu zaman (kötü bakterilerin yararlı bakterileri aştığında ciddi otoimmün problemler oluşabileceği) gösterilmiştir.Vücudunuzda doğal olarak probiyotikler bulunur, ancak dengeyi bozabilecek şeyler vardır.

Yoğurt, en iyi bilinen probiyotik gıdalardan biridir. Birçok tanınmış marka süpermarket raflarını dolduruyor; Ancak etikete bakmak bir şok etkisi yaratabilir . İhtiva maddesi olarak şekerler, tatlar ve koruyucular arasında yalnızca iki gerekli bileşen vardır: Süt ve Başlangıç Bakterileri. Neyse ki, lezzetli ve sağlıklı bir yoğurt bu gereksiz katkı maddeleri olmadan evde kolayca yapılabilir.Yoğurt ya fırının sıcaklığı kullanılarak veya bir yoğurt makinesi kullanılarak hazırlanabilir. Yoğurt yapmak için inek, keçi, koyun, soya, hindistancevizi veya badem sütü kullanabilirsiniz. Metodu hakim olduktan sonra, kendi probiyotik yoğurtunuzu yapmak genelde 30 dakikadan az sürer!Ultra Pastörize sütleri asla kullanmayın.
 
Aslın d en iyi prebitotik kefir. Kefiri süt,peynir ve yoğurt olarak tüketebilirsiniz. Ben peynirini ve sütünü pek sevmedim ama yoğurdunu severek tükettim. Orjinal mayasını temin edebilirsem yoğurdunu mayalamayı düşünüyorum. Normal yoğurttan kat va kat daha faydalı. Bağışıklık sisteminden sinir sistemi hastalıklarına kadar bir çok rahatsızlığa iyi gelmekte.
 
Geri
Üst