Uzman SühaN
Administrator
Evde simit nasıl yapılır ? Evde simit yapılışı tarifi
Simit sevmeyen varmıdır acaba? Sabah kahvaltılarında,iş koşuşturmalarında,öğlen arası paydoslarda ekonomik yoldan karnı doyurmanın en avantajlı yiyeceğidir simit.Susamla kaplı yuvarlak biçimli bu lezzetli atıştırmalığın diğer ismi gevrektir. Günümüzde simit evlerinde servis edilen simit, eski usul tablalar da küçük camekanlı arabalarda da satışa sunuluyor.
Peki bu harika lezzeti hiç evde yapmayı düşündünüz mü? Yapılışı oldukça pratik olan simidi evde kendim denedim ve sonuca bayıldım.Misafirleriniz için de hoş bir sunum olan simidi ,okula giden çocuklarınızın beslenme kutularına da koyabilirsiniz. Sevgili hanımlar şimdi simit yapımı için kolları sıvamaya ne dersiniz? Evde simit yapmak isteyenler için çok güzel bir tarif. Simit yapmanın tahmin ettiğiniz kadar zor olmadığını görüp bu tarifi sürekli yapacaksınız.İşte peynir, domates veya kahvaltılıklar yanında nefis ve güvenle yenebilecek harika bir simit..
MALZEMELERiMiZ
(9 adet simit için)
1 kilogram Un
1 çorba kaşığı kadar tuz
600 mililitre ılık su
3 çay kaşığı kuru maya
Simitleri Batırmak için:
Yarım bardak su21
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 çorba kaşığı un
Ve yarı kavrulmuş bol bol susam
YAPILIŞI
Kuru mayayı ılık su içinde karıştırın. on dakika kadar bekletin.
Derin bir kaba veya tezgaha 1 kilo unu dökün.
Ortasını çukur açıp mayalı suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
düz şekilde bir hamur olana kadar yoğurun. Hamur çok fazla sertse elinizi ıslatarak yumuşayana kadar yoğurun.
Hamur istenen kıvama geldiğinde 15 dakika ıslak bezin altında ve ılık bir yerde beklemeye bırakın.
15 dakika kabardıktan sonra tekrar yoğurup 9 parça bezelere ayırın.
Ayrıdığınız her bezeyi de 2 ye bölün. Bu parçaları uzun hamurlar ve ya sosis halinde elinizle yuvarlayıp uzatın.
Sonra bu iki hamuru yanyana getirip örgü şeklinde çevirerek simit halkası biçimine getirin.
Ayrı derin bir tepsi yada tencerede, 1 bardak üzüm pekmezi yarım bardak su ve 1 çorba kaşığı unu karıştırın.
Bir diğer tepsiye de bol susam dökün.
Yuvarladığınız simitleri öncelikle sıvı pekmeze sonra da susama bulayın.
önceden 230 derecede ısıtılmış fırına sürün.
15-20 dakika sonra sıcacık çıtır çıtır simitleriniz hazır. Peynirleri hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Peki bu harika lezzeti hiç evde yapmayı düşündünüz mü? Yapılışı oldukça pratik olan simidi evde kendim denedim ve sonuca bayıldım.Misafirleriniz için de hoş bir sunum olan simidi ,okula giden çocuklarınızın beslenme kutularına da koyabilirsiniz. Sevgili hanımlar şimdi simit yapımı için kolları sıvamaya ne dersiniz? Evde simit yapmak isteyenler için çok güzel bir tarif. Simit yapmanın tahmin ettiğiniz kadar zor olmadığını görüp bu tarifi sürekli yapacaksınız.İşte peynir, domates veya kahvaltılıklar yanında nefis ve güvenle yenebilecek harika bir simit..
MALZEMELERiMiZ
(9 adet simit için)
1 kilogram Un
1 çorba kaşığı kadar tuz
600 mililitre ılık su
3 çay kaşığı kuru maya
Simitleri Batırmak için:
Yarım bardak su21
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 çorba kaşığı un
Ve yarı kavrulmuş bol bol susam
YAPILIŞI
Kuru mayayı ılık su içinde karıştırın. on dakika kadar bekletin.
Derin bir kaba veya tezgaha 1 kilo unu dökün.
Ortasını çukur açıp mayalı suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
düz şekilde bir hamur olana kadar yoğurun. Hamur çok fazla sertse elinizi ıslatarak yumuşayana kadar yoğurun.
Hamur istenen kıvama geldiğinde 15 dakika ıslak bezin altında ve ılık bir yerde beklemeye bırakın.
15 dakika kabardıktan sonra tekrar yoğurup 9 parça bezelere ayırın.
Ayrıdığınız her bezeyi de 2 ye bölün. Bu parçaları uzun hamurlar ve ya sosis halinde elinizle yuvarlayıp uzatın.
Sonra bu iki hamuru yanyana getirip örgü şeklinde çevirerek simit halkası biçimine getirin.
Ayrı derin bir tepsi yada tencerede, 1 bardak üzüm pekmezi yarım bardak su ve 1 çorba kaşığı unu karıştırın.
Bir diğer tepsiye de bol susam dökün.
Yuvarladığınız simitleri öncelikle sıvı pekmeze sonra da susama bulayın.
önceden 230 derecede ısıtılmış fırına sürün.
15-20 dakika sonra sıcacık çıtır çıtır simitleriniz hazır. Peynirleri hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun…