Evde tavuk kanat sosu nasıl hazırlanıyor ?

  • Konbuyu başlatan kanatci
  • Başlangıç tarihi
K

kanatci

Forum Okuru
Evde tavuk kanat sosu nasıl hazırlanıyor ?

Güzel ve Lezzetli tavuk kanat sosu nasıl hazırlanır ?


Selam arkadaşlarım hafta sonuna misafirim gelecek kırmızı et tüketmiyorlar eşim de mangalda tavuk yaparız dedi şimdi kanat yapmaya karar verdik belki biraz da açılmış but alırız pek bilmiyorum bu işleri lezzetli olması için neler yapmam gerekiyor evde harika kanat sosu hazırlamak istiyorum daha önümde de bir kaç gün var ne yapmam lazım bana yardımcı olur iseniz sevinirim. Tşk.

mangalda tavuk kanadı nasıl hazırlanır.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ANAM BABAM USÜLÜ KENDİ TARİFİMİ TAVUK KANAT SOSUNU VERİYORUM.


Selamlar bir tanem ben 30 yıllık evli bir kadınım aslında bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor olsa da birazdan sana vereceğim malzemelerden dilediğini kullan ben içinde olmazsa olmazın ( bu arakada kaç kişilik yapacağını söylememişsin ) ev yapımı biber salçası, kekik, baharatlar ve sarımsak olduğunu ifade etmek isterim. Tabiki karar senin ben aynen kendi yapacağım şekilde tarifi aynen vereceğim. Dene hayatım emin ol mahçup olmyacaksın.


Lezzetli Tavuk Kanat Sosu İçin Gerekli Malzemeler Şunlardır


  1. * En az üç dört büyük diş sarımsak.
  2. * Bir miktar sıvı yağ.
  3. * Bir kaşık biber salçası.
  4. * Bir tutam kekik
  5. * Kırmızı tatlı biber ya da acı.
  6. * İki kaşık ev yoğurdu.
  7. * Bir tutam karabiber.
  8. * Bir tutam Kimyon

Tavuk kanat sosu nasıl hazırlanıyor


1- Tavuk kanatlarını bir kaba alacaksın ve içerisine sırası farketmeksizin şunları ekleyeceksin.
2- Üç dört diş sarımsağı güzelce ezecek mümkün ile rendeleyerek atacaksın.
3- Kara biber isteğe göre tuz salça kimyon atacaksın.
4- Hepsinin üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ koyacaksın
5- 2 kaşık yoğurdu da boca edip güzelce elinle yedirerek harmanlayacaksın.

Yukarıda anlattığım karışımların en az buzdolabında üstü poşet ile kapatılmış kapta en az 3-5 saat kalması gerekiyor. Madem misafirlerin hafta sonuna gelecek o vakit bunları bir gün önceden hazırla. Sıkı şekilde kapat içinde sarımsak olduğundan dolayı dolaptaki diğer yiyeceklerin tamamına siner haberin olsun :)
Nar gibi kızaracak ve harika olacak hayatım. Tavuk kanatlarını pişirmeden önce çizmene yani bıçak atmana gerek yok. Eşin yapacağına göre bir tarafı kızardığında böyle tırtıklı bir bıçak ile tek çizgi halinde çizik atar isen daha iyi olur. Afiyet olsun gülüm :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst