Evde yapılan değişik gebelik testleri

Uzman SühaN

Administrator
Evde yapılan değişik gebelik testleri
Hamile olduğuna inanan bir kadın olarak, muhtemelen inanılmaz heyecanlı olacak ve hamileliğinizi olabildiğince çabuk doğrulamak isteyeceksiniz. Hamile olup olmadığınızı anlamanın 3 yolu var. Biri evde gebelik testi , biri sağlık kuruluşun da yapılan kanda gebelik testi yani hcg , diğeri de ultrason ile gebeliğin teşhisi. Gebeliğinizi en net şekilde hcg testi yaptırarak öğrenebilirsiniz. Hcg testinin yanılma payı yoktur. Gebeliğin kesin teyidi için de pozitif bir test sonrası hekime görünmek gerekir. Klinikte yapılan usg ile gebelik kesesine bakılır ve gebe olup olmadığınız en net şekilde belirlenir. Şunu belirtmeden geçmeyelim. Gebelik kesesi en erken gebeliğin 4-5-6. haftalrın da görülür. Gebelik, gebelik testi,gebelik testi nedir,gebelik testi nasıl yapılır,gebelik testleri,gebelik testleri ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

gebelik testi.jpg




Gebelik testi gebeliğin kaçıncı haftası doğru sonuç verir ?



Adetliyken gebelik testi yapılırmı ?





Hamilelik testi nedir ve nasıl çalışır?

Hamilelik testleri, idrarda veya kanında insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen bir hormon olup olmadığını belirlemek için tasarlanmıştır . Bu hormon döllenmiş bir yumurtanın bir kadının rahim duvarına yerleşmesinden hemen sonra üretilir.Bu genellikle döllenmeden altı gün sonra olur , ancak her zaman değil . Hamileyseniz hCG düzeyleri iki ila üç günde ikiye katlanarak hızla yükselmeye devam eder.

Hangi gebelik testleri yapılmaktadır?

İki temel gebelik testi türü, hamile olup olmadığınızı bildirmenizi sağlar: idrar testleri ve kan testleri.
Hamileliğinizi doğrulamanın kesin yolu, birincil doktorunuza danışmaktır. Aynı zamanda, bir dizi farklı faktör her bir testin genel etkinliği ve güvenilirliğinde rol oynayabilir. Bununla birlikte, çoğu doğal testler, hamile dişilerin bedenlerinde spesifik bir hormon üreteceği konseptine dayanmaktadır.

Bu testler insan koryonik gonadotropin olarak bilinen hormonu saptayabilir. Hamile kaldıktan ve belirli bir süre sonra, vücudunuz bu hormonu üretmeye başlayacaktır. Gebe olmayan kadınlarda bulunamadığından, bu hormonun varlığı sıklıkla gebeliği ispatlamak veya gebeliğin olmadığını ispatlamak için kullanılır. Dolayısıyla, bu testler, kullanımları zamanlamaya uygun olduğu sürece etkili olabilir.

Gebelik belirtileri

Çoğu kadın, gebeliğin ilk belirtisinin kaçırılmış menstrual döngü (adet gecikmesi) olduğu izlenimi altındadır. Bu, bazı kadınlar için önemli olabilir, ancak herkes için geçerli değildir. Her kadının üreme sistemi farklıdır ve gebelik için farklı tepkiler verecektir.


Gebelik Belirtileri kesin gebelik belirtileri şunlardır




Bakmanız gereken diğer gebelik bulguları şunları içerir:

Mide bulantısı, özellikle sabah uyandığınızda
Göğüs dokunmaya duyarlı ya da hassas ayrıca şiş
Sık idrara çıkma
Halsizlik veya yorgunluk
Garip gıda isteği aşerme
Ruh hali değişimi
Garip koku duyusu kokuya duyarlılık
Karın şişkinliği
İştah artışı

Sabunla gebelik testi

Sabun, herkesin kendi evinde kolayca bulabileceği bir üründür. Hamileliğinizi test etmek için sabun kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sabun kapmak kapmak ve bunun üzerine küçük bir miktar idrar koymaktır. Tepkiyi dikkatle izleyin. Sabun kabarcığı bir dereceye kadar yükseldi mi? Öyleyse, yakın gelecekte muhtemelen yeni bir anne olacaksınız ! Tabi bu bir iddia bilimsel bir dayanağı yok.

Kavanozda dinlendirilen idrar testi

İlk olarak, bir kavanoz içinde kendi idrarınızı toplamanız gerekir. Ardından, düz bir zeminde 24 saat dinlendirin . 24 Saat sonra kavanozu dikkatlice inceleyin. drarın üstünde ince beyaz bir tabaka görüyor musunuz ? İdrarın üstünde beyaz tabaka varsa hamilesiniz. Tabi bu bir iddia bilimsel bir dayanağı yok.

Karahindiba Testi

Karahindiba doğanın bir parçasıdır ve muhtemelen yeşil alanlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Karahindiba yapraklarını bir tabağa alın ve üzerine idrarınızı dökün. Sonra güneşin altında bekletin. Yapraklar kızarırsa bu gebe olduğunuzu gösterir. Tabi bu bir iddia bilimsel bir dayanağı yok.

Yukarda saydıklarımızın dışında evde yapılan bir çok gebelik testi var. Şekerden limona,diş macunun dan sirkeye , karbonattan çamaşır suyuna kadar bir çok yöntemle gebe olduğunu teyit ettiğini söyleyen bayanlar var. Bunların hiç birinin bilimsel bir dayanağı yoktur. Kesinlikle hurafedir. Hamile olup olamdığınızı en güvenilir ve net şekilde hcg testi yaptırarak öğrenebilirsiniz.

Evde bedavaya yapılan gebelik testleri


 
ben şekerle gebelik testi yaptım şeker hemen eridi. adetime daha 7 gün var kesin hamilemiyim sizce ?
 
Şekere dökeceğiniz her sıvı ,şekeri eritir. + bu tür yöntemlerin bilimsel bir dayanağı yok. Mensiniz de gecikme olursa en az 3 günlük gebelik testi yapın.Ancak bu şekilde gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
İyi akşamlar aranıza yeniyim bende iki ay klomen kullandım nisanin 2 sinde çatlatma iğnesi oldum olduktan sonra kasık ağrısı ve şişkinlik var bugün de adet sancısı gibi sancim var bide idrar tahlili yaptırdım idrarda kan çıktı bana yardım edebilir misiniz gebelikte olur mu yada gebelik var mı
 
Merhaba, yumurta çatlatma enjeksiyonu sonrası gögüsler de hassasiyet kasıklarda ağrı ve batma gibi septomları yaşamanız normal . İdrar da kan olmasının gebelikle ilgisi yok. Bugün hcg testi yapın gebe olup olmadığınızı net olarak öğrenebilirsiniz.
 
Evde yapılan gebelik testlerinin hepsini denedim olumlu sonuç ama idrardan test yaptım sonuç negatif çıktı
 
Bu testlerin hiç birinin bilimsel dayanağı yok. Hcg ve idrar testi ile ancak gebelik teşhis edilebilir. Evde yaptığınız idrar testine itibar edin.
 
Geri
Üst