Evde Yaptığınız Reçelleri Nasıl Saklamanız Gerektiğini Biliyor musunuz ?

T

TİTAN

Forum Okuru
reçel nasıl saklanır
ev yapımı reçel nasıl saklanır

reçel saklamanın püf noktaları



Sevgili melekler, herşeyin ev yapımı, doğal olanı hem daha lezzetli hem de saha sağlıklı oluyor bunu hepimiz biliyoruz. Annelerimizden beri süregelen reçel yapımı da buna en güzel renklerden biri. Birbirinden nefis vişne reçeli, çilek reçeli, kayısı ve daha envayi çeşit reçelleri üşenmeden yapmalı, çocuklarımıza taze taze mis gibi yedirmeliyiz. Peki gelelim reçel nasıl saklanır sorusunun cevabına.. Aşağıda ki bilgileri ben internetten derledim ve bir araya getirdim ancak bana sorarsanız reçele metal kaşık sokmanın neden reçeli küflendirdiğini anlamadım. Ben yıllardır reçel yaparım ve kaşık olarak hep metal kaşık kullanırım, bunu da dip not olarak belirteyim. :D:D





-Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın

-Ancak reçeller İyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın

-Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.

-Evde yaptığınız reçellerin kısa sürede küflenmesini istemiyorsanız kesinlikle metal kaşıkla karıştırmayın.

- Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın.


Bunların dışında reçelinizin pişerken çok fazla köpürmesinden şikayetçi iseniz kaynamaya başlayınca küçük bir parça tereyağı atabilirsiniz. Yalnız şunu da ilave edeyim ki köpürmeyi azaltan bu tereyağı parçası, reçeliniz pişip soğuyup yeme kıvamına geldiğinde üst tabakasına yandan eğilip baktığınızda yağ zerreciklerinin görünmesine de yol açıyor :tik:
 
Üst