Evet Panik Atak Kendiliğinden Geçer Mi buyrun öğrenelim

Bu rahatsızlık başlayalı yaklaşık 1 ay oluyor ve hala devam etmekte.5 gündür ilaç kullanıyorum ilaç kullanmaya başlayınca daha çok arttı gibi hissettim fakat kullanmaya devam ediyorum.Aslında doktorum bana "sende panik atak var" dediğinde inanmamıştım sürekli internetten şizofreni belirilerine falan bakıyordum çünkü dayanılcak gibi değil sanki gün geçtikçe kendimi kaybediyor gibi hissediyordum.Ama bugün internetten panik atak belirtilerine baktım ve tam olarak beni anlatıyordu kendini kaybetme korkusu,ölüm korkusu,baş dönmesi vb. bu beni birazda olsa rahatlattı ve artık panik atak olduğumdan eminim ve bu hastalığın insanı delirtmediğini yada öldürmüceğini biliyorum herşey düşünmekle alakalı bol bol papatya çayı içmek lazımmış :) Allah herkese tüm hastalara şifa versin, umarım bende iyileşirim. :)
 
Amin sevgili onur tavsiyeleriniz diğer aynı hastalıktan müzdarip olanlara ışık olacaktır. Papatya çayı rahatlatır diye duymuştum kullananlar yazabilirse seveniriz :D
 
benimde arada bir panik atağım tutuyor bendeki belirtileri şöyle sayabilirim özellikle kalp çarpıntısı ile geliyor kötü bir şey olacakmış gibi hissediyorum nefes darlığım çok oluyor inanılmaz bir ruh sıkıntısı oluyor bir yere sığamıyorum bayılacak gibi oluyorum hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum bazen kısa sürsede ataklarım bazende uzun süre devam edebiliyor bir sene kadar doktor tavsiyesi ile ilaç kullandım ama çok büyük faydasını göremedim zaman içinde bu ataklarla yaşamaya alıştım şimdi arada bir geliyor ama ilaç kullanmıyorum artık
 
Arkadaşlar 6 yıldır panik bozuklukla yaşamaktayım, bunun 5 yılını çeşitli ilaçlar kullanarak geçirdim. Faydası olmadı diyemem ama anlıktı etkileri. Bunun yanısıra yan etkileri iyileştirici etkisinden daha fazlaydı , ilaç kullanmayı doktor kontrolünde bıraktım ve iyi bir psikolog bulup tedaviye başladım. Kendimi daha güçlü hissediyorum , tamamen geçti diyemem çünkü bu rahatsızlık birikim sonucu ortaya çıktığı gibi zamanla iyileşiyor. Bu süreçte sabırlı olmak lazım, şuan panikle yaşamayı öğrendim , zaman zaman yokluyor ama sakin bir şekilde karşılayıp uğurluyorum misafirimi :)
 
Malesef bu pskolojik hastalık çok kötü bişey arkadaşlar. 3 sene önce arkadaşlarım baskısıyla uyuşturucu denen illeti kullandım eve geldim oluyorum sandim öyle bi korku yarattıki her yerim titremeye başladı bir hafta evden çıkamadım sonra arkadaşlarım zorladı dışarıya çıktım etraftaki insanları çok tuhaf görüyodum gözlerim çok farklı görmeye başlamıştı doktora gittim depresyondasın dedi ilaç verdi ama ilaçları almama rağmen kullanmadım. Güçlü birisi oldugumu biliyodum ve ilaçlar sayesinde düzelmektense defalarca atak geçirir kendim yenerim dedim. Şuan bile içimde kaygisizlik var ara sıra nefes daralması çarpıntı korku göz dalmasi falan ama alıştım takmıyorum panik atagim diyorum olacak diyorum. Yenmeye çalışıyorum. Korkmayın ne varsa korktuğunuz üzerine gidin. Metroya mi binceksiniz binin nefessiz kalmazsınız uçağa mi binceksiniz ölmezsiniz düşmediği sürece asansörde mi kaldınız 10 dakika sonra çıkacaksınız ordan hep ıyi şeyler düşünün düşündükçe nasil rahatladiginizi göreceksiniz beyninizin sizi kaldırmasına izin vermeyin hayatın keyfini çıkarın böyle bişey için mutluluktan geri kalmayın sadece siz değilsiniz milyonlarca insan da bu var. Her zaman özgür olduğunuzu unutmayın. Bunun kendi elinizde olduğunu unutmayın. Nefesinizi kontrol etmeyi öğrenin. Rabbim istediği sürece o nefesi alacaksınız unutmayın. Gerçekten alamadığınız zaman korkacak kadar zamanınız olmayacak çünkü. Kesinlikle ilaç kullanmayın. Kendinizi o kimyasallara hapsetmeyin. Beyniniz sizin o sizin emrinizde siz onun değil. Siz ne isterseniz o olur. Nasil askerde komutan ne emrederse o oluyorsa vücudumuzda da aynısıdır. Herkes kendi beyninin komutanıdır. Ona ne düşünmesi gerektiğini siz emrediceksiniz. Her zmaan pozitif olun etrafa neşe saçan siz olun konuşurken bağıra bağıra neşeli konuşun. Bişey yaparken ne güzel yapıyorum ya helal olsun bana diye konuşun. Stresten uzak durun. En önemlisi unuttukca iyilesiceksiniz. Unutmayın.
 
Merhabalar, hazır konu varken sorayım dedim bazen geceleri yatakta uyumaya çalışırken 2-3 dk süren bir tedirginlik hali ile baskı altında oluyorum o anlar çok zor geçiyor bunun adı panik atak mı?
 
Merhabalar, hazır konu varken sorayım dedim bazen geceleri yatakta uyumaya çalışırken 2-3 dk süren bir tedirginlik hali ile baskı altında oluyorum o anlar çok zor geçiyor bunun adı panik atak mı?

Bunu tek başına patik atak diye sınıflandırmak yanlış olur. Öncelikle bunu tetikleyen başka sorunlar olabilir ve psikolojik rahatsızlıklar da kendi araların da farklı teşhise dayalı rahatsızlıklara ayrılıyor. Panik ataklar kişiden kişiye de değişebiliyor. Kimin de kalp çarpıntısı heyecan, korku vs.. Kimin de ağlama nöbetleri, kalbin sıkışması vs gibi olabiliyor bunun için uzman bir hekimin teşhis koyması gerekiyor.
 
Arkadaşlar 4 yıldır panik ataktan muzdariptim. Hayat kalitemi iyice etkilemişti bu illet. İlk zamanlar gece dışarı çıkamıyordum, zamanla hiç çıkamamaya başladım. İş hayatı ve sosyal hayatı geçtim nefes aldırmayacak duruma gelmişti. Bu süreçte ayrı ayrı antidepresanlar kullandım. Antidepresanlar etkilidir ancak sorunlarınızı erteler ve geçiştirmenizi sağlar. Ta ki nereye kadar ilaçlarla geçecek diye isyan ettiğiniz ana kadar. Ben 4 yılın sonunda nihayet isyan edip psikiyatri desteği dışında alternatif bir yol arayışına girdim. İlk tavsiyem panik atağınız özellikle belli bir travmadan sonra oluştuysa EMDR kesin çözüm. 2 seansta bile geçirebiliyor. Ancak nedeni belli olmayan ruhsal sıkıntılara girdiyseniz ve psikoterapilerde sonuç vermiyorsa mucize enerji reiki ile tanışmanızın vakti geldi demektir. İnanmayarak girdiğim bu yolda sadece 1 hafta içinde başı dimdik ve sağlıklı olarak çıkmış bulunmaktayım. Ruhsal sıkıntılar çakra dengesizliğinden kaynaklanmaktadır. Özellikle karın ve alın çakrası dengesizliği anksiyete bozukluğuna neden olmaktadır. Birkaç reiki enerji çalışmasıyla bu çakralar kısa sürede dengelenebiliyor. Bu işi hakkıyla yapan insanlar var. Daha ayrıntılı bilgi isteyen olursa verebilirim. Eğer panik atak gibi bir illete tutulduysanız daha önce aklınızın ucuna gelmeyecek şeyler denemek zorunda kalıyorsunuz. Ve nihayet denediğiniz yol sonuç verince şükürler içerisinde herkesle paylaşmak istiyorsunuz. Bütün samimi hislerimle paylaşıyorum bunu 1 hafta içerisinde geçebilir. Herkese şifa olsun.
 
Ben de sadece xanax aliyorum bana da paxil verdi. Cimbalta 1 hafta ictim cok agir geldi. Paxili kullanmaktan bile korukuyorum. 4 yil once basladi. 10 gundur 5 kez acile gittim yine. Allah hepimize sifa versin. Ben deliricem saniyorum
 
Geri
Üst