Evet Panik Atak Kendiliğinden Geçer Mi buyrun öğrenelim

M

Misafir

Forum Okuru
Evet Panik Atak Kendiliğinden Geçer Mi buyrun öğrenelim
Panik Atak Kendiliğinden Geçer Mi

Panik Atak Nasıl Geçer



Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda son zamanların sıkça rastlanılan hastalıığ olan panik atak hastalığı tedavisi hakkında sizlere bilgiler sunuyoruz ve bir misafirimizin "acaba panik atak geçer mi cevap verin" adlı konusuna da cevap veriyoruz.


panik-atak4-2996.jpg


Panik atak hastalığı doğru tedavi uygulanarak üstesinden gelinebilen bir sorun olmasına rağmen kişinin hayatı boyunca doğru bakış açısını koruması gerekir. Panik atak krizi geçirme ihtimali her zaman var olan hastaların, terapi seansları esnasında öğrendikleri düşünce yapısını bir ömür boyunca koruması şarttır. Panik atak hastalığı uzman bir psikiyatr kontrolünde yapılan terapilerle ve yine hekim tarafından verilen ilaçlar ile yapılmaktadır.
Ancak esas tedaviyi hastanın kendisi uyguladığından aslında uzman doktor sadece hastanın gerçeklerini anlamasına yardımcı olmaktadır. Hayatın kötü ihtimallerini düşünmenin kişiye bir yarar sağlamadığı gibi yaşadığı anında farkına varamayarak sadece zarar sağladığını anlayan panik atak hastaları, kendi panik atak tedavilerini aslında yine kendileri yapmaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bende de yaklaşık 1 aydır ortaya çıkan bir rahatsızlık fakat önceden de belirtileri vardı ama psikolojik bir rahatsızlığın patlak vereceğini hiç düşünmemiştim.Sürekli herşeyi kafama takıp ağlamaya başlıyorum ama artık güçlü olmam gerektiğini biliyorum.Çünkü ailemide üzdüğümün farkındayım.cipralex diye bi ilaç kullanıyorum.ilaçla tedaviyi herkes kötülüyor ama kendimi bi şeye bağlamak zorundayım ki iyileşeyim.Ama yıllarca anti depresan kullanmak istemiyorum inanın çok üzülüyorum öyle insanlara Allah herkese yardım etsin çünkü sizi sizden başka kimse analamıyor:')
 
2 aydır çarpıntım var. kalp ilaçları fayda etmedi. kalpte bi sorun yok.sanırım panik atak.psikiyatra gidicem ama erteliyorum hep.offff nerden çıktı bu yaa
 
bende de yaklaşık 1 aydır ortaya çıkan bir rahatsızlık fakat önceden de belirtileri vardı ama psikolojik bir rahatsızlığın patlak vereceğini hiç düşünmemiştim.Sürekli herşeyi kafama takıp ağlamaya başlıyorum ama artık güçlü olmam gerektiğini biliyorum.Çünkü ailemide üzdüğümün farkındayım.cipralex diye bi ilaç kullanıyorum.ilaçla tedaviyi herkes kötülüyor ama kendimi bi şeye bağlamak zorundayım ki iyileşeyim.Ama yıllarca anti depresan kullanmak istemiyorum inanın çok üzülüyorum öyle insanlara Allah herkese yardım etsin çünkü sizi sizden başka kimse analamıyor:')

üzülmeyin umarım iyileşicektir bndede var ama bnde prozac die bir ilaç kullanıyorum bndede faydası oluyor zamanla iyileşirsiniz ve herşeyi kafanıza takmayın ve kendinizi dinlemeyin .umarım geçer sizinkide benimkide ve ne hastalığım var diyede araştırmayım kendinizi daha çok ilerletirsiniz allah yardımcınız olsun herkeseeee senin dediğin gibi bunu yaşayan bilir mutlu ol geçer allahın izniyle :)
 
arkadaslar panik atak tedavisi mumkun yeterki bu konuda uzman doktorlara gorunun >ne yazikki ulkemizde bu konuda ciddi bilgi sahibi olan doktorlar yoktu ama 2013 yilina baktigimda istanbulda ve ankarada konuya hakim cok onemli isimler var>>Kendinize kibar nazik olmak zorundasiniz aslinda panik ataktan sonraki surecte cok daha guclu olucaksiniz ileride yasadiklarinizla dalga bile geciceksiniz >>ilac kullanimini kotulemek istemiyorum kesinlikle rahatlamak adina kullanabilirsiniz ama kullanmayip kendinizle savasmaniz daha etkili> ben hicbirsekilde ilac kullanmadim ve bir ay sonra giderek iyilesmeye basladim 2 ay sonrasinda tekrar kucuk bir atak yasadim evet ama daha bilinci ve guclu oldugum icin kendimi panige kaptirmadim ve 5 dakika sonrasinda da yattim uyudum zaten))
Gunde 5 dakika sabah ogle aksam nefes egzersizi yapin. hayatinizdan kotu haberleri ve korkunc aksiyon filmlerini cikarin olabildigince neseli haberler ve filmler izleyin. aksamlari yatmadan yarim saat once 10 dakika demlediginiz papatya cayinizi yudumlayin zira papatya cayi kaygilarinizi azaltir ve guzel bir uyku sahibi olmanizi saglar, kesinlikle agir yemekler yemeyin ozelikle gece agir ve fazla yemeklerden kacinin. gunde en az 1 litre suyunuzu icin hafta da bir mutlaka menunuzde baliga yer verin ve bol bol sebzeli gidalar tuketin ozelikle ispanak basta geliyor ama sakin yesillikleri fazla oldurmeyin biliyoruzki turkiyede sebzeler eriyene kadar pisiriliyor ) eger spora gidiyorsaniz agir egzersizler yapmayin gunde bir saat mutlaka gun isigi alin kesinlikle evde durmayin her gun yarim saat yuruyun o gun isigida yeterlidir. olabildigince sevdiginiz seyleri yapin sevdiginiz ortamlarda bulunun> nefes nefese kalicaginiz durumlardan kacinin yani kosmaktan mesela )
mesela yoga cok yarali kesinlikle yogaya giderek iyilesme surecinizi hizlandirirsiniz ama normal yoga cesitleri var biliyosunuz sert olmayan nefes kontrolunuzu yavastan alicaginiz bir yoga secenegi bulun> bir kac ay sonra pilatese gidersiniz en azindan formda kalmak acisindan da kulaga hos geliyor,,ayrica 2 hafta da bir masaj salonlarina gitmenizide tavsiye ederim cok guzel rahatlayarak yine ayni sekilde iyilesmenizi hizlandirmis olursunuz, beyaz unlu yiyeceklerden kacinin ekmegide en azindan yarim siyah unla yapilan ekmeklerden tercih edin.maydonoz tuketimi ve heraksam salata tuketmeyi unutmayin. kafeinli icecekler ve yiyecekler kesinlikle yasak cay kahve cikolata kakaolu urunler vs hayatinizdan mutlaka cikarin.\kesinlikle kafeinsiz urunler tuketin kahveninde cayinda gunumuzde kafeinsiz olanlari mevcut. gunduzleri ihlamur aksamlari papatya icseniz ilaca felan zaten ihtiyaciniz olmaz.ben panik atagi en agir geciren biri olarak soyluyorum KORKMaYIN hissettiginiz hersey sizin elinizde dusuncelerinizi tabiki kontrol edemessiniz ama dusuncelerinizede nazik olun kotu dusuncelerde sarsa birakin sarsin beyninizi nasil olsa gidicekler kendinizi uzmeyin. panik atak ani yasiyorsaniz eminim korkuyorunuz ama neden olmekten korkuyorsunuz ama oluyomusunuz? hayir) olmekten korkup olmemek kadar sacma bir durum yok ve bu sacma rahatsizligi yenicez bu sekilde guclu olarak. Korktugunuz panik atak aninda bile kendinize duyarli davranin oturun nefes alin yavas yavas alip verin 3 kere sonra bunun 5 dakika sonra tamamen gidicegini sadece atak gecirdiginizin bilincinde olun boyle boyle bu durum o kadar normal gelicekki size inanamicaksiniz tipki ozel kadin gunleri gibi gelip gecsin )
arkadaslar diyecegim o bu cok kolay bir rahatsizlik hepimiz yasiyoruz olmucezde kendimizi korkutmaya luzum yok bu rahatsizligi bilincsiz davranip 10 yil cekenler var ve sonunda cok korkutucu seyler yaziyolar eee sende bu durumu atlatana kadar kusura bakma yemenden icmenden biraz kesip iyilesmek icin caba harcicaksin ameliyatlik bir durum olsa anlicam ama oda degil 6 ay ve yil gibi dogru tedavi yontemi uygulayanlarin hayatindan panik atagi silicegine garanti veriyorum
eger katkim olduysa ne mutlu bana tesekkurler
saglikli yasam bizim elimizde sigara icmek ve icmemek gibi;)
 
ben korkularımın üstüne giderek yendim evden dışarıya çıkmaya korkuyordum koşmaya başladım spor yaparak çoğu zaman koşarken telefonun ekrenında 112 yi hazır beklettim ama yinede koştum sizde koşun özgür olduğunu hissediyosun hala krizler geliyor ama aldırmıyorum düşüncelere takılıp günlük hayatı ertelemeyin hayat bi defa yaşanılıcak bidahası yok
 
Arkadaşlar panik atak geçicidir fakat tekrar herşeyi kafaya takar dünya dertlerine düşerseniz tekrar başlar. Fakat ilaçlarınızı kullandığınız ilk iki haftadan sonra birşey kalmaz. Sürekli güzelşeyler düşünmeye çalışın. Sizi en iyi anlayan kişilerden biri olarak biliyorum ki çok zor ama pes etmeyin ben bu sayede iki haftada atakları iki aydada korkularımı attım. Herşeyin bittiğini artk hiç birşeyin eskisi olmayacağını düşünüyorsunuz atak geçirdiğinizde fakat eskisinden daha iyidaha mutlu olacaksınız buna yüzde yüz garanti veriyorum. Ayrıca Allah sevdiği kuluna gübahlarını bağışlamak için hastalık verirmiş böyle düşünün Allah'ım bu derdi size bir gün yaşatıyorsa mükafatını kat kat verir emin olun. Hasta kardeşlerime acil şifalar diliyorum...
 
Arkadaslar bende bu illet 2 yıldır var . Bazi gunler hic olmuyor.bazi gunlerde hergun oluyor.ama yasam kalitemi 0 yapti.toplu taşıma araclarina.uzun yola.yabanci bir yere.inanirmisiniz kuafore gitmeye bile korkuyorum.atak gecircem diye.biliyorum cok sacma ama elimde degil.geliyor illet.hic dra gtmedim.hic ilac icmedim.ama tek basima yenemiyecegim galiba.cok denedim.pozitif dusunmeye calistim.aklima kotu bisey gelse hemen atak geciriyorum.ilac icmeye bile korkuyorum.resmen evrim gecirdim.sanirim bir pskologa gitmem gerekiyor.insallah olumlu olur.bu hayat boyle surmemesi lazim .boyle yasanti olmaz.kime anlatsam .ne varki.sacmalama .oyle seymi olur diyor.evet oluyor .bizi bizden baska kimse anlamaz.herkese acil sifalar . Ama bu illet elbet birgun gececek..........
 
hep takip ediorumda panik atak yasamayan insan yokmus sadece kendim yasiyormussn gibi hissediyrdm bu illet cok fena bisey her an olumu yasamak ani kacirmak..cok agir bi sekilde ara ara geliyo krizler 6-7 aydir haytm berbat hem aileme hemde kendime cok zarar verdm ama elinde deil atlatamiosun yakin zamnda bnde gittm psikologa ilac verdi onu bile kullanmaktan korktm paxil ilacin ismi.allah herkese acil sifalar versin...
 
Geri
Üst