Evimizdeki sıhhi tesisatların bakım ve onarımı

Melis ank

Aktif Üye
Üye
Evimizdeki sıhhi tesisatların bakım ve onarımı
Ne kadar organize veya tecrübeli olursanız olun, yenilemek stresli ve zaman aşımına uğrayan bir süreçtir Mutfak veya banyo yenilemeleri heyecan verici olabilir . Ancak, sıhhi tesisat felaketleri ortaya çıkarsa heyecan probleme ve sıkıntıya sebep olabilir. Evinizin bu bölümlerini yenilemek konusunda sıhhi tesisat önemli bir husustur. Bu makaledeki üç ipuçlarını hesaba katmak, para, zaman ve stres tasarrufuna neden olabilir. Unutmayın, ne kadar iyi hazırlarsanız, tadilatınızın iyi planlanma olasılığı da o kadar yüksek olur.

sıhhi tesisat.jpg



Ev sahipleri için ana kapama valfinin tam yerini bilmek çok önemlidir. Bunu, su sayacının bulunduğu yere kolayca bulabilirsiniz. Bu genellikle evinizin ön kısmında bulunur. Bu valf, acil durumlarda su akışını hemen durdurmanızı sağlar.Önemli işlevi nedeniyle, kiracı ve mülk sahipleri, düzgün çalışıp çalışmadıklarını ve sızıntı belirtileri göstermediklerini düzenli olarak kontrol etmelidirler. Kışın donma durumu kolu sertleştirebilir, bu nedenle saat yönünde döndürebilmek için iki haftada bir kontrol edin. Banyoda herhangi bir fikstürü kuruyorsanız veya tamir ediyorsanız, ana su hattınızın vanalarını kapatmalısınız. Bir şeyler yanlış giderse bu bir sel önleyecektir


Herhangi bir banyo yenileme projesine başlamadan önce , en azından evinizin sıhhi tesisat sistemi hakkında temel bilgiye sahip olmanız gerekir. Boru, kanalizasyon ve aletlerden oluşan karmaşık bir sistemdir. Hangi duvarların borulara sahip olduklarını, nereden geldiklerini ve yol gösterdiklerini belirleyin. Evdeki sıhhi tesisat sisteminin temel kavramlarını öğrenmek, bir şeyler ters giderse kullanışlı olacaktır.

Olası sorunlar için tüm sıhhi tesisat sistemini denetlemek için mülk sahipleri yılda en az bir kere ana tesisatçı tutmalıdır.. Sadece sıradan bir teknisyen, sıradan insanların tanımlayamayacağı karmaşık hasarları düzeltebilir. Tıkanmış bir boşaltma ve hasarlı bir foseptik deposu, sıhhi tesisatta ileri düzeyde bilgi gerektirdiğinden kendiniz düzeltemezsiniz.


Banyo drenleri saç ve sabun artıklarıyla tıkanabilir, ki bu sadece bir sıhhi tesisat problemi değil aynı zamanda bir sorundur Lavabonun drenajı, mutfak ve banyoda drenaj sürecini yavaşlatan herhangi bir şeyle tıkanmaya eğilimlidir. Yiyecek parçacıkları, saç telleri ve diğer pislikler lavabonun tıkanmasına yol açabilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. Temizlik bunun olmasını önleyebilir. Pişirme yağı ve yağlı sıvıların lavabonun içine dökülmesinden kaçınılmalıdır. Artık yemeklik yağınızı lavabonun boşaltmaya devam ederseniz tıkaçlar birikmeye başlar.
 
Lavabo giderinde tikaniklik mevcut..mecburen su kadin basimla yapicam..neyse you tube izleyip biraz cesaret topliyim
 
Geri
Üst