Eviniz için ufak tefek hileler

mislinay

Yeni Üye
Üye
Eviniz için ufak tefek hileler
Arkadaşlar evimiz bizim yuvamız gözümüze hoş görünmeyen şeylerin dahada hoş görünmesini sağlamak için yuvamızda yapabileceğimiz ufak tefek hileler ve pratik bilgiler...




Kokulu ampullerle eviniz şenlensin. Bir toz bezi kullanarak ampullerin altına kokulu esanslardan sürün. Işıkları açtığınızda kokular etrafa yayılsın.
Lavanta esansı son derece iyi sonuç verecektir. Sıcak ve özel bir atmosfer yaratmak istiyorsanız kendi parfümünüzü de kullanabilirsiniz. Duvar kağıtlarını çıkarmak çok kolay Bulaşık bezini leğende hafifçe ıslatın, daha sonra, duvara koyduğunuz bezin üzerinden birkaç saniye ütüyle geçin. Ütüyü çektikten sonra duvar kağıdını sıyırmaya başlayın. Kolayca çıkacaktır.

Şamdanlarınız ışıldasın

Şamdanlarınızın ışık saçmasını istiyorsanız, eski bir naylon çorapla silmeniz yeterli.

Duvarlarınızda lekeye yer yok

Duvarların üzerindeki, yıkamakla geçmeyen parmak izleri bir parça ekmekle silindiği takdirde anında ortadan kalkar.

Papatyalarınıza renk gelsin

Vazonuzda saplarından kesilmiş bir demet papatya varsa suyun içine birkaç damla gıda boyası katın. Papatyalarınız boyayı emecek, beyaz taçyapraklar çeşitli renklerle boyanacak.

Duvardaki delikler anında yok olsun

Duvarda oluşan deliği diş macunuyla iyice doldurun. Duvarınız renkliyse küçük bir fırça yardımıyla duvarın asıl renginden biraz sürerek beyaz noktayı kapatın.

Sertleşen fırçalarınızı yumuşatın

Fırçanızın kılları sertleşmiş mi? Bir saat boyunca kaynar sirkede bekletin. Soğuk suyla durulayın.

İlaç şişelerinizi atmayın

Silindir şeklindeki küçük ilaç şişelerini saksılarınızı ya da çiçek buketlerinizi süslemek için kullanabileceğini minik evlere dönüştürerek kullanabilirsiniz. İlk olarak elinize tutkal ve üzerine birkaç küçük çiçek ekleyebileceğiniz yeşil bir karton alın. Kartondan küçük bir çatı yapın. Çatıyı yapıştırdıktan sonra bir parça yeşil yosun ekleyin. Şişenin altına küçük bir çubuk yapıştırarak saksınıza dikebilirsiniz. Üzerine küçük bir yapma kuş da ekleyebilirsiniz. İşte size kolayca yapabileceğiniz, dekoratif bir süs!
 
Son düzenleme:
Süpper bilgiler misli teşekkür ediyorum, bu arada bu silindir şeklindeki küçük ilaç şişeleri hiç aklıma gelmemişti harika olur :D
 
Geri
Üst