Evli çiftlere psikolojik öneriler

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Evli çiftlere psikolojik öneriler
yeni evli ciftlere tavsiyeler
Ailenin, sağlıklı bir toplumun temel taşı olduğunu kaydeden Psikolog Dr. Murat Kemaloğlu, “Sürekli birlikte yaşamak zor bir iş. Sorun çıktığında gerçek bir uzmana başvurmaktan çekinmemek gerekir” dedi.
Sorunları çözmenin en iyi yollarından birinin, insanın bakış açısını değiştirmek olduğunu belirten Kemaloğlu, şunları söyledi: “Aile bireyleri arasında çeşitli sorunlar çıkabilir. Bir sorun çıktığında, olayı, karşımızdaki kişinin bakış açısıyla görebilmeliyiz. Eşlerin, birbirine saygı ve şefkat duygularıyla yaklaşması da evlilik kurumunun mutlu sürdürülmesi açısından son derece önemlidir.”
Hayal, monotonluktan kurtarır
Yeni evlenen çiftlere küçük bir terapi de uygulayan Kemaloğlu, çiftlerden, gelecekte sahip olmayı arzuladıkları şeyi hayal etmelerini istedi. Çiftlerden gelen yanıtları değerlendiren Kemaloğlu, mutlu ve başarılı olmanın yolunun hayal kurmaktan geçtiğini dile getirerek, yeni evli çiftlere, ‘Hayal kurun, mutlu olun’ önerisinde bulundu. Hayal kurmanın kişilik gelişimini artırdığını da belirten Kemaloğlu, ‘Hayal etmediğiniz bir şeye sahip olamazsınız. Bu da insanı monotonluğa ve mutsuzluğa iter’ diye konuştu. Çiftlerden gelen soruları da yanıtlayan Kemaloğlu, çiftlerin, evliliklerinde sıkıntı yaşamaları halinde kendisine başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.
 
Geri
Üst