Evliliği Sağlıklı Yürütmenin 40 Yolu

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Evliliği Sağlıklı Yürütmenin 40 Yolu
Bu konu; Evliliği Sağlıklı Yürütmenin 40 Yolu hakkına bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, hiç kimse sonu kötü olsun diye, boşanmak için evlenmez. Herkesin dileği, isteği mutlu bir yuva ve ssadettir. Ancak ne yazık ki bazen herşey yolunda gitmez ve birbiriyle anlaşamayan çiftler yollarını ayırmak zorunda kalırlar. Eskiye oranla günümüzde en ufak sebeplerden dolayı boşanmalar gerçekleştiği için uzmanlar sağlıklı bir evlilik yürütebilmek adına yapılması gerekenleri 40 maddede toplamışlkar. Eğer sizin de ufak tefek pürüzleriniz varsa bu ipuçlarını değerlendirmek mutlaka işinize yarayacaktır :tik:



mutlu-36a.jpg



1) Evliliğin aynı zamanda bir hayat ortaklığı olduğunu unutmayın. Ve ortağınıza hiçbir konuda asla yalan söylemeyin.

2) Siz birbirinizin düşmanı değilsiniz. Tartışmalarınız olabilir ama kin tutmayın, birbirinizden intikam almaya kalkışmayın.

3) Sizin için önemsiz olan bir şey eşiniz için çok önemli olabilir. Onun önemsediği şeylere saygı gösterin, bu konuda konuşursa mutlaka dinleyin.

4) Gün içinde eşinizin hatırını, ne yaptığını mutlaka birkaç kez sorun. Bu, ona verdiğiniz değeri ve önemi gösterir.

5) Eşinizin beğenilerini aklınızda tutun. Bu beğenilere uygun küçük sürprizler hazırlayın.

6) Bağlılığınız evlilik kurumuna değil, eşinize olsun. Zaten ancak kendinizi eşinize bağlı hissederseniz evliliği yürütebilirsiniz.

7) Evliliğinizle ilgili en küçük bir sorunda bile ilk seçenek olarak boşanmayı aklınıza getirmeyin. Bu sorunu çözecek birçok yol olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

8) Evlilikte “Biz” vurgusu çok önemlidir. “Benim evim”, “Benim arabam” gibi bencilce tamlamalardan kaçının. “Biz” sözcüğünü ne kadar kullanırsanız, eşinizin size güveni o kadar artar.

9) Her konuda her zaman aynı şekilde düşünmek zorunda değilsiniz. Fikir ayrılığınız bir problem değil, sizin zenginliğinizdir.

10) Tartışma sırasında kullandığınız kelimeleri iyi seçin. Ayrıca vücut dilinize de dikkat edin. Yüzünüzün ifadesi eşinizden ‘nefret eder’ gibi olmasın.

11) Zamanla eşler arasında özel bir dil gelişir. Bu, kimsenin bilmediği bir dildir ama sizin ortaklığınızı, bağlılığınızı yansıtır. Bu dili koruyup, geliştirin.

12) Eşler birbirlerinin hatalarını anında yüzlerine söylerken, birbirleri hakkında düşündükleri iyi şeyleri söylemezler ya da söylemeyi ertelerler. Eşiniz hakkında iyi bir şey söylemek istiyorsanız bundan kaçınmayın, üstelik bunu aklınıza geldiği o an söyleyin.

13) Hayatın içinde türlü türlü zorluklar vardır. Evli çiftler bu zorluklar karşısında güç birliği yapmalıdır. Zaten aslında evliliğin bir amacı da budur. Zor günlerinde asla eşinizi yalnız bırakmayın.

14) Birbiriniz hakkındaki olumsuz düşünceler bir süre sonra evliliğinizi yıpratmaya başlayacaktır. Bu olumsuz düşünceleri yok etmek için çaba gösterin. Bunun ilk adımı da eşinizi ‘anlamak’tan geçer.

15) Eşinizin ailesi sizin yeni akrabalarınızdır. Kendi akrabalarınızla nasıl iyi ilişkiler kuruyorsanız, eşinizin ailesiyle de kurmayı deneyin. Ama birincil önemdeki ailenin eşiniz ve sizin kurduğunuz yeni aile olduğunu sakın unutmayın.

16) Kendi geleceğinizle ilgili kararları ortak şekilde verin. Buna tatil planınız da dahil. Ve kararlarınızı alırken buna sizin ve eşinizin ailesi de dahil, kimseyi ortak etmeyin.

17) Eşiniz, hayatta güvenebileceğiniz ilk ve en önemli kişidir. Bu nedenle başka herkesten daha değerlidir. Bunu ona da hissettirin.

18) Evliliğin içinde yaşayacağınız sıkıntılarda da size ilk yardımcı olacak kişi eşinizdir. Yani, eşinizle ilgili bir sıkıntınız varsa ilk yardımı yine ondan isteyin.

19) Şüphe ve takip evliliği kemiren iki önemli olgudur. Eşinizin her hareketini takip altına alırsanız bunun altından kalkamazsınız.

20) Birbirinizin aileleri hakkında, akrabaları hakkında bazı olumsuz düşüncelere sahip olabilirsiniz. Ama bunu eşinize aktarırken seçeceğiniz kelimelere dikkat edin, kötü, yaralayıcı hakaretamiz sözcükler kullanmayın.

21) Birbirinize duyduğunuz saygı, birbirinize duyduğunuz sevginin perçinleyicisidir. İnsan sevdiğine saygı duyar. Bu nedenle birbirinize hitap ederken yaralayıcı kelimeler kullanmayın.

22) Geçmişte yaşadığınız zorlukları aşıp evliliğinizi yeniden rayına oturttuysanız artık yeniden o kötü günleri anmayın. Mümkün olduğunca yeni anılar biriktirin.

23) Çocuk evliliği kurtarmaz. Evlilik yolunda gitsin diye çocuk yapmayın. Çocuğunuz varsa da bunun evliliğinizin olağan akışını mümkün olduğunca az şekilde etkilemesini sağlayın. Çocuğunuza duyduğunuz sevgiyi, eşinizden çalmayın.

24) Eşinizin sadakatini sınamak için sakın oyunlar oynamaya kalkmayın. Bunu yaptığınız anda ortaya çıkacak sonuçtan siz sorumlu olursunuz.

25) Sevgi sözcükleri konusunda cömert olun. “Sevdiğimi biliyorsun ya” diyeceğinize “Seni seviyorum” deyin. Sevgiyi hem göstermek hem de söylemek gerekir.

26) Eşinizin incindiğini, kırıldığını bildiğiniz davranışları tekrarlamayın. Onu kızdıracak sözcükleri kullanmaktan kaçının.

27) Her an her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Ama kendiniz için ayırdığınız vakitte ne yapacağınız konusunda eşinizi bilgilendirin.

28) Sizden daha eski ve mutlu çiftlerin öğütlerine kulak verin. Tahminlerle yol alacağınıza yaşanmışlıkları örnek alın.

29) Hayatınızı planlamaktan çekinmeyin. Çocuk yapmak, ev almak, otomobil almak gibi konuları bir plan dahilinde hayata geçirin.

30) Evlilik ‘katlanmak’ demek değildir. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Eşiniz ısrar ederse, bundan hoşlanmadığınızı açıkça belirtin.

31) Karı-koca olmak, sevgili olmaktan vazgeçmek demek değildir. Evlenmeden önce yaptığınız faaliyetleri, evlendikten sonra da sürdürebilirsiniz.

32) Başkalarına karşı ne kadar nazikseniz, eşinize karşı da o kadar nazik olmalısınız. Hatta ona, diğerlerinden daha fazla nazik olmalısınız.

33) Eviniz sizin mabedinizdir. Mutlu bir evlilik, her köşesi mutlulukla döşenmiş evden geçer. Evinizi bir ‘yuva’ haline çevirmek için özen gösterin.

34) Birbirinizi asla değiştirmeye çalışmayın. Farklılıklarınızı kabul edin ve bundan bir şeyler öğrenmeye çalışın. Değişirseniz ya da değişmeye zorlarsanız büyük hata edersiniz.

35) Evliliği yönetmek, bir şirketi yönetmek gibidir. Ana hissedarları sizsiniz. Evliliğinizin sermayesini sürekli artırmalısınız. Bu sermaye emektir, çabadır. Çaba göstermezseniz, şirketinizi halka açmak zorunda kalırsınız.

36) Eleştirilerinizi yalnızken yöneltin. Başkalarının önünde asla birbirinizi eleştirmeyin. Hele hele birbirinizin ailesinin önünde çok daha dikkatli olun.

37) Cinsellik evliliğin yarısıdır. Karı-koca arasında tabu olmaz. Cinsellik konusundaki sorunlarınızı mutlaka konuşun.

38) Mutlu bir cinsel hayat, fantezilerle sağlanır. Birbirinize fantezilerinizi anlatmaktan çekinmeyin. Rahatsız olduğunuz bir durum varsa bunu da belirtin.

39) Hem doyurucu bir cinsellik hem de mutlu bir evlilik için bakımlı olmanız şart. Evlendiniz diye kendinizi salmayın.

40) Çözüm bulmak isterseniz, bulursunuz. Olaylara her zaman pozitif yönünden bakın ve yapıcı olun. Bir evliliği kurmak zor, yıkmak çok kolaydır.
 
Geri
Üst