Facebook Hesabımı Nasıl Kalıcı Olarak Silerim?

Uzman SühaN

Administrator
Facebook Hesabımı Nasıl Kalıcı Olarak Silerim?
Facebook’un elindeki kullanıcıları kaybetmeden yeniliklerle hayatımıza girmesi yeni kullanıcıların ilgisini çekiyor ve Facebook’tan kurtulmak o kadar da kolay değil. Ancak Facebook kullanmayı biliyorsanız, bu işlem sizin için çocuk oyuncağı olacaktır. Facebook kullanıcılarına geçici bir süreliğine Facebook hesaplarını dondurma seçeneği vermektedir.


Hem de bu seçenek bütün kişisel bilgilerinizi saklamaktadır. Bu durum sadece sizi bir süreliğine diğer kullanıcılara görünmez hale getirir. Şimdi “Facebook hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim?” sorusunun cevabını verelim; ama, Facebook’tan kalıcı bir şekilde ayrılmak isteyen kullanıcılar için bu durumda ikinci bir kez düşünmek gerekir. Facebook hesabınızı dondurmanın adımları aşağıdadır.





facebook silme.jpeg






Facebook Hesabımı Nasıl Dondururum?


Kişisel Facebook hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açın


Oturum açtıktan sonra, Ana Sayfanın (Home) sağ üst köşesinde Hesabım (Account) bağlantısına tıklayın. Aşağı doğru bir liste belirecektir


Hesap Ayarları (Account Settings) kısmına tıklayın. Hesap ayalarınızı değiştirebileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz


Bu sayfada da bazı seçenekler mevcut. Sayfanın sonuna gidin ve oradaki son seçenek olan “Hesabımı Dondur” (Deactivate My Account) seçeneğini tıklayın


Daha sonra Facebook size emin olup olmadığınızı ve neden hesabınızı dondurma nedenini soracaktır. Uygun bir seçeneği işaretleyin ve “Hesabımı Dondur” bağlantısına tıklayın.

“Facebook Hesabınız Donduruldu” (Your Facebook account has been deactivated) yazısını görene kadar bekleyin

Facebook hesabınızı başarıyla dondurdunuz. Bu andan itibaren diğer Facebook kullanıcıları sizin kayıtlı bilgilerinize ulaşamayacaktır. Dahası, Facebook aramalarında da herhangi bir bilginiz çıkmayacaktır. Şimdi, Facebook hesabınızı nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz ona bakalım.


Facebook Hesabımı Nasıl Kalıcı Olarak Silerim?


Kullanıcı adı ve şifrenizle Facebook hesabınızı açın


Sayfanın sağ üst köşesindeki “Hesabım” (My Account) bağlantısına tıklayın


Aşağı doğru açılacak listede “Yardım Merkezi” (Help Center) bağlantısına tıklayın


“Yardım Merkezi” sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfaya “Ana Sayfa” (Home)’nın en alt kısmındaki “Yardım” (Help) bağlantısına tıklayarak da ulaşabilirsiniz


Yardım Merkezi sayfasında birçok seçenek mevcut. Bu kısımlardan Güvenlik seçeneğine tıklayın


Güvenlik tedbirleri ve İnternet Güvenliği kısmından “hesap kapatma ve silme” bağlantısına tıklayın


Daha sonra Hesap Silme (Deleting Account) seçeneğinden “Hesabımı Nasıl Silerim (How do I permanently delete my account)” seçeneğine tıklayın.


Ekranda belirecek olan talimatları takip edin. Hesabınızı silmek için onay butonuna bastıktan sonra şifrenizi ve güvenlik gerekçesiyle açılacak olan resimdeki harfleri doğru ve eksiksiz olarak giriniz,


Detayları doldurduktan ve neden Facebook hesabınızı silmek istediğinizi belirttikten sonra Tamam kısmına basın. Hesabınızın 14 gün içinde silineceğini belirten bir e-mail alacaksınız.


Hesabınız hemen o an silinmeyecek ve 14 gün daha aktif halde kalacak. Şimdi, eğer bu 14 gün içinde herhangi bir nedenden dolayı Facebook’ta oturum açarsanız ya da Facebook uygulamalarıyla bir ilişki kurarsanız, Facebook hesabınızı silme talebiniz iptal edilecek. Ama eğer bu 14 gün içinde Facebook’tan uzak durursanız hesabınız kalıcı olarak silinecek ve artık tekrar aynı hesabı aktive etme seçeneğiniz olmayacak. Bu nedenle, Facebook hesabınızı silmeden önce bu durumu iyice gözden geçirin.
 
Geri
Üst