Fazla Tuz Beyin kanama riski var
riskler, beyin kanamasi, sebep, hastalik, cok tuz, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz
Çok tuzlu besinlerle beslenmek, beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları riskini artırıyor.
Araştırmacılar, günlük tuzlu yiyecek tüketimi ile beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları arasındaki ilişkiyi incelemek üzere 170 binden fazla kişinin katıldığı 3,5 ila 19 yıl süren 13 araştırmayı değerlendirdi.
Sonuçları
Fransız`Le Nouvel Observateur` dergisinin internet sitesinde de yer alan konuya ilişkin makalede, bilim adamları, günde 5 gramdan az tuz tüketiminin beyin kanaması riskini yüzde 23, kalp-damar hastalıkları riskini yüzde 17 indirdiğine dikkati çekti.
Ekmek, bisküvi, sucuk, salam, sosis, peynir, pizza, sandviç, sos, kek, çörek ve hazır gıdalarda tuz oranının fazla olduğunun belirtildiği makalede, tarım-gıda sanayisinde tuzun, besinlerin tadını, görünüşünü güzelleştirmek, kıvamını ayarlamak, ömrünü ve bazen de gramını artırmak gibi birçok amaçla kullanıldığı vurgulandı.
Makalede, tuzun yüksek tansiyonu tetiklediği, bunun da kalp-damar hastalıklarına zemin hazırladığı uyarısında bulunulurken, kalp yetmezliği ya da böbrek hastalıkları olanlar ile şeker hastalarının tuz kullanımına çok daha fazla dikkat etmesi gerektiği belirtildi.
Kaynak: sufizmveinsan.com
Fazla Tuz Beyin kanama riski var
Çok tuzlu besinlerle beslenmek, beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları riskini artırıyor.
Araştırmacılar, günlük tuzlu yiyecek tüketimi ile beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları arasındaki ilişkiyi incelemek üzere 170 binden fazla kişinin katıldığı 3,5 ila 19 yıl süren 13 araştırmayı değerlendirdi.
Sonuçları
British Journal of Medicine
dergisinde yayımlanan kapsamlı araştırma, çok tuzlu besinler tüketmekle beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları riski arasında doğrudan bağlantı olduğunu gösterdi.Fransız`Le Nouvel Observateur` dergisinin internet sitesinde de yer alan konuya ilişkin makalede, bilim adamları, günde 5 gramdan az tuz tüketiminin beyin kanaması riskini yüzde 23, kalp-damar hastalıkları riskini yüzde 17 indirdiğine dikkati çekti.
Ekmek, bisküvi, sucuk, salam, sosis, peynir, pizza, sandviç, sos, kek, çörek ve hazır gıdalarda tuz oranının fazla olduğunun belirtildiği makalede, tarım-gıda sanayisinde tuzun, besinlerin tadını, görünüşünü güzelleştirmek, kıvamını ayarlamak, ömrünü ve bazen de gramını artırmak gibi birçok amaçla kullanıldığı vurgulandı.
Makalede, tuzun yüksek tansiyonu tetiklediği, bunun da kalp-damar hastalıklarına zemin hazırladığı uyarısında bulunulurken, kalp yetmezliği ya da böbrek hastalıkları olanlar ile şeker hastalarının tuz kullanımına çok daha fazla dikkat etmesi gerektiği belirtildi.
Kaynak: sufizmveinsan.com