Fethiye'deki Doğal Su Cenneti Tlos Yakapark ve Tlos Antik Kenti

M

Misafir

Forum Okuru
Fethiye'deki Doğal Su Cenneti Tlos Yakapark ve Tlos Antik Kenti
günlük kent yakapark fethiye yakaparka nasıl gidilir fethiye yakapark tlos antik kenti
Tlos Antik Kenti

Fethiye'ye 40 km. uzaklıktaki Tlos antik kentine Fethiye-Antalya yolu üzerinde 22 km sonra Kemer Bucağı'na sapıp, şehir içinden sağa dönerek (Çatallar Köyü yolu) 13 km. lik bir yolla ulaşılıyor.

Tlos6.jpg


Ören yeri Saklıkent'e de 8 km uzaklıkta ve Yaka Köy'ün yanında. Önünde Osmanlı yapısı bir kalenin gizlediği kentin akropolü dik bir tepenin üzerinde bulunuyor. Kaleye çıkarken yamaçtaki kayalıklara oyulmuş tapınak mezarlar dikkatinizi çekecek. Kanatlı atı Pegasus'un üzerinde üç başlı canavar Chimera ile savaşırken resmeden süslemeleriyle Bellerephontes'e ait tapınak mezar, bunların en görkemlisi. Girişinde iki sütun, üç bölümlü duvar, ortada süslerle bezenmiş kapı motifi, iki yandan mezar odasına giden kapılar mezara ilgiyi artırıyor.

Kalenin altındaki düzlükte Lykia duvar kalıntıları, 9 metre genişliğe sahip, 6 kemerli kapısı ayakta olan kent agorası, güneyde ise Roma dönemi surlar görülüyor. Kentin en iyi durumdaki yapısı tiyatro. Lykia kaya mezarları; hamam, paleastra ve gymnasion kalıntıları da ilgi çekici.

Tlos, Likya bölgesinin en eski yerleşim alanlarından biri. Likya yazıtlarında Tlawa olarak geçen kentten MÖ 14. yüzyıl Hitit belgelerinde Lukka topraklarındaki Dlawa olarak söz edilmekte.

Ören yeri girişindeki yol kenarında, çınar ağaçlarının serinliğinde çay bahçeleri sıralanıyor. Soğuk bir şeyler ve özellikle bol köpüklü yayık ayranı içebilirsiniz.

Tlos Yakapark Restaurant

Antik Tlos' gezdikten sonra, Yaka Köyüne kadar gelmişken Yaka Park'ta bir mola verebilirsiniz. Yaka Park, Yaka Köy'den 1 km yukarıda. Kaş, Kalkan, Fethiye çıkışlı jeep safaricilerin durak noktalarından biri olan Yakapark'ın anıt olmuş ağaçları, kademeli terasları, havuzu, su kanalları, hamakları, kerevetleri, taş masalar ve köşkleri ile çevreyle olan uyumunu hemen farkedeceksiniz.

eccr9.jpg

Barın tezgahı taştan yapılmış ve kenarından buz gibi suyun aktığı bir kanal geçiyor. İçinde de alabalıklar dolaşıyor.. Alabalıklar kedi gibi, sevilmekten hoşlanıyorlar, kaçmıyorlar.

f003.jpg


Tlos Yakapark, ovanın tüm sıcaklığından uzak 650 mt. yüksekliğinde serin, doğa ile uyum içerisinde bir doğa su cenneti. Değirmene su taşıyan yüzlerce yıllık çınar ağaçlarının oluklarından taşan sular zengin şelaleler oluşturuyor. Günün tüm yorgunluğunu doğa harikası olan bu mekanda bir anda unutuyorsunuz.

f018.jpg


Tlos Yakapark'a Ulaşım

Tlos Antik Kentinden; Likya'nın tarihi kentlerinden Tlos'dan Yakapark'a 2 km.lik asfalt yolla gidilir.

Fethiyeden; Fethiye'den hareketle 25 km'lik yoldan sonra Kemer'e varılır. Kemer'den sonraki 17 km'lik yol sizi Tlos Yakapark'a götürür.

555mo3.jpg
 
Cevap: Fethiye'deki Doğal Su Cenneti Tlos Yakapark ve Tlos Antik Kenti

doğa harikası bir yer emeğine sağlık canım
 
Kesinlikle berbat bir yer ben boyle paragoz insan gormedim otopark yakapark disindaki musterilere ucrete tabidir tabelasi vardi ve pek duaunmeden arabamizi park ettik 1 saat icin araba basina 30 tl ücret talep ettiler ben boyle sacmalik gormedim jandarmayi arayinca gerilediler asla adimimi atmam
 
Geri
Üst