Flörtle Evlilik mi Görücü Usulü Evlilik mi ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Flörtle Evlilik mi Görücü Usulü Evlilik mi ?
Bu konu; görücü usulü evlilik ve flörtle evlilik hakkında bilgiler vermektedir.

Sevgili melekler, yapılan bir araştırmaya göre görücü usulü yapılan evliliklerin % 65 daha uzun ömürlü olduğu ortaya çıkmış. Bu konuda ki fikirlerinizi bekliyorum.

Görücü usulü evliliği ele alırsak; eskiler daha dirayetli, daha sakin, daha uyumlu, evlilik ve aile bağları daha kuvvetli, öte yandan kadınlar hep susan, acı çeken, şiddet görebilen, aldatılsa da. göz ardı edebilen, idareci roldeler. Ayrılmaktansa sineye çekmek onlara göre daha erdemli. Eskiden dulluk büyük bir kambur, dert. Maddi eksiklikler de cabası. Eskilerde gelinlikle ggirdin, kefenle çıkarsın fikri perçinlenmiş bir durumda.


Flörtle evliliğe bakarsak, iki taraf ta hayatı birlikte göğüslüyorlar, çalışıyorlar. Kadının adama minneti yok çünkü parasal özgürlüğü var. En ufak bir tartışma ayrılık sebebi olabiliyor. Ayrılıklar özellikle son yıllarda büyük bir artışla devam ediyor. Kadının sesi çok, erkekle her konuda eşit olduğunu düşünüyor. İş hayatı sebebiyle çok yoruluyor ve bazen çocuklar bakıcı ellerinde, kreşlerde, büyükannelerde büyüyor. Evde bir arada yeterli ve sağlıklı vakit geçirilemiyor.

Şimdilik aklıma gelen artı eksiler bunlar.

Sizler neler söyleyeceksiniz melekler ? :)





evlilik-6a.jpg
 
aynen bende görücü usulüne katılıyorum çevremde gördüğüm sözdee "aşk" evliliklerinde hep bir geçimsizlik var ve sonucu çoğunlukla boşanmayla sonuçlanıyor
ama görücü şekil evlilikler daha sağlam oluyor

nedeni ise iki insanın birbirini evlilikleri sürecince tanıma çabaları merakları bu merak sonucu ortaya güzel samimi sohpetler oluşuyor
işte evliliklerin kopuş noktasıda çiftlerin konuşamaması daha doğrusu konuşacak bişey bulamaması
sebep ise flört döneminde aksan karaya bir birlerinin huylarını herşeylerini bilmeleri ve konuşacak birşey bulamamalarıı

sonuç itibariyle görücü üsülü evlilik en mantıklısı :)
 
Aşk evliliği yaptım çok mutluyum bin ömrüm olsa yine eşimle paylaşırım bence önemli olan evlenmeden önce herşeyi yaşayıp bitirmemek ayrıca karşı tarafı iyi gözlemleyip nasıl biri olduğunu anlamak lazım ve en önemlisi ailenin onayı olmadan evlenilmemeli çünkü büyüklerimiz bazen bizden daha iyi görüyor bazı şeyleri, bence sonuna kadar aşk :)
 
Nasıl evlendiyseniz evlenin, mutluluklarınız daim olsun kızlar :tik:

Bana kalırsa bu işler adamına göre değişir. Şansınıza kısmetinize kalmış. Nice büyük aşklarla evlenip umduğunu bulamayan, ''seni hiç tanımamışım'' cümlesini kurdurtan evlilikler olduğu gibi, görücü usulü evlenip el üstünde tutulan, bir dediği iki edilmeyen kadınların yaşadığı evlilikler de var. Tabi ki tam tersi de. Ben sevdim/sevildim evlendim, şükür Rabbime, bugünümüze..

Allah hayırlı yazılar yazmış olsun, evlatlarımıza da inş :)
 
ne şekilde olursa olsun evliliği güzel kılan tek şey vardır doğru insanla hayatını birleştirmek ailemiz bizim göremediğimiz herşeyi görüyor bizleri uyarıyor fakat onları dinleyen kim git bakalım kafanın dikine sonra olan oluyor ....
 
bende aşk evliliği yatmbiz karı kocadan çok arkadaş gbyz çokmutluym ama severek evlenp ayrılanda çokbu bence şans ve uyum işi bizimki tam tencere kapak misali:d014:
 
Titan adminime son noktasına kadar katılıyorum. Görücü yada anlaşarak evlendiğiniz kişiler için önemli olan doğru insanı bulmak ve oda çoğu zaman şansa kalmış bir olaydır. Bazen yıllarca birlikte olduğunuz kişiyi evlendikten sonra yeteri kadar tanıyamadığınızı farkedersiniz. Aslın da evlilikler için de bu söz konusu..35/40 senelik evliliklerini anlaşamadıklarından dolayı bitirenler yok mu? Bana göre ilişkide temel olay en başta saygıdır. Eskiden evlilikler, karşılıklı saygıya ve sevgiye dayandığı için daha uzun sürüyordu. Erkek erkekliğini bilip eşine öyle davranıyor kadında aynı keza kocasına ölçülü ve saygılı davranıyordu. Günümüz de ise hayat şartları, kadınların eğitim oranının daha çok artması ve gelişen teknolojinin bazen ailelere verdiği olumsuz etkiler sonucu boşanmalar artmıştır.

Bende eşimle anlaşarak ve birbirimize aşık olarak evlendik ve bundanda pişman değilim, değiliz...Yine gelsem dünyaya yine kendime eş, kalbime aşk, çocuklarıma baba olarak seçeceğim insan eşim olurdu. Allah tüm evlatlarımıza hayırlı yazgılar yazsın.
 
Geri
Üst